RAMAZANDA ANTEP FISTIKLI TATLILAR HAYAL OLDU

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.05.2018 - 08:20, Güncelleme: 23.05.2018 - 08:20
 

RAMAZANDA ANTEP FISTIKLI TATLILAR HAYAL OLDU

Baklavanın olmazsa olmazlarından Antep fıstığının kilogram fiyatı son haftalarda önemli oranda arttı. Birinci sınıf baklavalık iç Antep fıstığın kilogram fiyatının 220 lirayı bulmasına tepki gösteren baklava ve tatlı üreticileri, fiyatlar düşmeden fıstıklı baklava üretmeyeceklerini açıkladı.
HABER ÖZLEM ŞAHİN Ramazan ayının gelmesiyle birlikte fiyatı tavan yapan Antep fıstığı, tatlıcılara adeta isyan ettirdi. Kabuklu fıstık kilosu 80 liradan, tatlılarda kullanılan iç Antep fıstığı ise kilosu 220 liradan satılıyor.Manisalı baklavacılar, iç fıstıkları ellerinde bulundurup piyasaya sürmeyen karaborsacı veya stokçuların bu fiyat artışına neden olduğunu söylerken, vatandaşlar da tepkilerini dile getirdi. 140 LİRADAN 220 LİRAYA Türkiye’nin birçok bölgesinde, Antep fıstıklı tatlı üretilemediğini belirten Manisalı tatlıcılar; konuyla ilgili Denge’ye konuştu. Manisa’da tatlıcılık yapan Murat Soyuöz,Ramazan ayında fıstıklı tatlıların çok az üreticiliğini söyleyerek “ Fiyatlar arttığı için fıstıklı tatlı yapamıyoruz.” dedi.Tatlıcı Soyuöz ;“Geçen haftalarda fıstık 140 liraydı, şimdi 220 lira civarına çıktı. . Fıstıklı tatlıların kilosu geçen hafta 60 liraydı. Şimdi fıstığa gelen zamla beraber 70 lira. Biz tatlı fiyatlarını, fıstık fiyatına oranla daha fazla arttıramıyoruz. Arttırsak vatandaşa pahalı gelecek. Zaten fıstığı biz de alamıyoruz. Bu yüzden Antep fıstıklı tatlı yapamıyoruz. Ramazan Bayramı’nda da fıstıklı tatlılar az olacak. Bu şekilde nereye kadar gidecek bakalım.” dedi. “ÜLKEYİ YÖNETENLER GİBİ TEPSİLERCE YEMEK İSTEMİYORUZ ” Tatlıyı çok seven biri olduğunu söyleyen Nuran Çetiner isimli, ilginç bir ironi ile hükümete de göndermede bulundu. Çetiner; bayramda tatlı almak gibi bir lüksü olmadığını bunun için evinde kendi tatlısını yapacağını  ifade ederek  zamla ilgili şunları söyledi; “Tatlıyı çok seviyorum ama maalesef alamıyorum. Ben emekliyim, evde iki kişiyiz ama bir kilo tatlı alamıyoruz. Bayram öncesi bin lira ikramiye veriyorlar. Ben onunla 10 kilo tatlı alabilecek miyim? Tatlının kilosu 70 lira.Bayramda tatlı alma gibi bir lüksüm yok. Revani veya Kemal Paşa Tatlısı yapabilirim. Çünkü verilen maaşlarla anca bu oluyor. Verilecek bin lira,geçinmek için ekstra borç aldığım yerlere gidecek. Bu fahiş rakamlara bir çözüm bulsunlar. Biz bu ülkeye yönetenler gibi tepsilerce yemek istemiyoruz. Ama kiloyla tatlı alabilelim. Cevizliyi yiyemiyoruz ki, bu maaşlarla fıstıklıya nasıl uzanalım.” diye konuştu.  
Baklavanın olmazsa olmazlarından Antep fıstığının kilogram fiyatı son haftalarda önemli oranda arttı. Birinci sınıf baklavalık iç Antep fıstığın kilogram fiyatının 220 lirayı bulmasına tepki gösteren baklava ve tatlı üreticileri, fiyatlar düşmeden fıstıklı baklava üretmeyeceklerini açıkladı.
HABER
ÖZLEM ŞAHİN

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte fiyatı tavan yapan Antep fıstığı, tatlıcılara adeta isyan ettirdi. Kabuklu fıstık kilosu 80 liradan, tatlılarda kullanılan iç Antep fıstığı ise kilosu 220 liradan satılıyor.Manisalı baklavacılar, iç fıstıkları ellerinde bulundurup piyasaya sürmeyen karaborsacı veya stokçuların bu fiyat artışına neden olduğunu söylerken, vatandaşlar da tepkilerini dile getirdi.



140 LİRADAN 220 LİRAYA
Türkiye’nin birçok bölgesinde, Antep fıstıklı tatlı üretilemediğini belirten Manisalı tatlıcılar; konuyla ilgili Denge’ye konuştu. Manisa’da tatlıcılık yapan Murat Soyuöz,Ramazan ayında fıstıklı tatlıların çok az üreticiliğini söyleyerek “ Fiyatlar arttığı için fıstıklı tatlı yapamıyoruz.” dedi.Tatlıcı Soyuöz ;“Geçen haftalarda fıstık 140 liraydı, şimdi 220 lira civarına çıktı. . Fıstıklı tatlıların kilosu geçen hafta 60 liraydı. Şimdi fıstığa gelen zamla beraber 70 lira. Biz tatlı fiyatlarını, fıstık fiyatına oranla daha fazla arttıramıyoruz. Arttırsak vatandaşa pahalı gelecek. Zaten fıstığı biz de alamıyoruz. Bu yüzden Antep fıstıklı tatlı yapamıyoruz. Ramazan Bayramı’nda da fıstıklı tatlılar az olacak. Bu şekilde nereye kadar gidecek bakalım.” dedi.



“ÜLKEYİ YÖNETENLER GİBİ TEPSİLERCE YEMEK İSTEMİYORUZ ”
Tatlıyı çok seven biri olduğunu söyleyen Nuran Çetiner isimli, ilginç bir ironi ile hükümete de göndermede bulundu. Çetiner; bayramda tatlı almak gibi bir lüksü olmadığını bunun için evinde kendi tatlısını yapacağını  ifade ederek  zamla ilgili şunları söyledi; “Tatlıyı çok seviyorum ama maalesef alamıyorum. Ben emekliyim, evde iki kişiyiz ama bir kilo tatlı alamıyoruz. Bayram öncesi bin lira ikramiye veriyorlar. Ben onunla 10 kilo tatlı alabilecek miyim? Tatlının kilosu 70 lira.Bayramda tatlı alma gibi bir lüksüm yok. Revani veya Kemal Paşa Tatlısı yapabilirim. Çünkü verilen maaşlarla anca bu oluyor. Verilecek bin lira,geçinmek için ekstra borç aldığım yerlere gidecek. Bu fahiş rakamlara bir çözüm bulsunlar. Biz bu ülkeye yönetenler gibi tepsilerce yemek istemiyoruz. Ama kiloyla tatlı alabilelim. Cevizliyi yiyemiyoruz ki, bu maaşlarla fıstıklıya nasıl uzanalım.” diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.