ŞAHİN TEPESİ MAHALLENİN ÜSTÜNE ÜSTÜNE GELİYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.01.2017 - 13:16, Güncelleme: 18.01.2017 - 13:16
 

ŞAHİN TEPESİ MAHALLENİN ÜSTÜNE ÜSTÜNE GELİYOR

Turgut Özal Mahallesi üst kısmında, şehir çöplüğü yakınında bulunan Şahin Tepesi, etkisini hissettiren yağışlarla birlikte yeniden kaymaya başladı. Mahalleli ise tedirgin olduğunu her defasında dile getirerek ‘Ya gece üstümüze gelirse?’ korkusu yaşıyor.
6–7 yıl önce aşırı yağmurlardan dolayı kaymaya başlayan Şahin Tepesi, hareketliliğini her yağmurda göstermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde başlayan ve şiddetli yağan yağmurlar, yer altı su kaynaklarının da bol olmasından dolayı, tepenin yeniden hareketlenmesine ve  kaymasına neden oldu. Turgut Özal Mahalle sakinleri Şahin Tepesinin üst kısımlarından büyük kırılmalarla kaymaya başladığını belirterek yetkililerin ilgilenmesini istediler. Gazetemiz ise, Şahin Tepesindeki kayma ve hareketliliği saniye saniye görüntüledi.   İSTİNAT DUVARI DAYANMIYOR Yıllar önce, Şahin Tepesi alt kısmında 200 metre uzunluğunda istinat duvarı yapılarak, toprak kayması önlenmeye çalışıldı ancak her yağan yağmurdan sonra gevşeyen tepenin toprakları ve kaya parçaları, istinat duvarını da harekete geçirerek her geçen gün mahallenin üzerine doğru geliyor. Gazetemiz, Şahin Tepesindeki kaymanın boyutunu ve hareketliliğini gündeme getirerek ilgili kurumların acil önlem almaları gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.    
Turgut Özal Mahallesi üst kısmında, şehir çöplüğü yakınında bulunan Şahin Tepesi, etkisini hissettiren yağışlarla birlikte yeniden kaymaya başladı. Mahalleli ise tedirgin olduğunu her defasında dile getirerek ‘Ya gece üstümüze gelirse?’ korkusu yaşıyor.
6–7 yıl önce aşırı yağmurlardan dolayı kaymaya başlayan Şahin Tepesi, hareketliliğini her yağmurda göstermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde başlayan ve şiddetli yağan yağmurlar, yer altı su kaynaklarının da bol olmasından dolayı, tepenin yeniden hareketlenmesine ve  kaymasına neden oldu. Turgut Özal Mahalle sakinleri Şahin Tepesinin üst kısımlarından büyük kırılmalarla kaymaya başladığını belirterek yetkililerin ilgilenmesini istediler. Gazetemiz ise, Şahin Tepesindeki kayma ve hareketliliği saniye saniye görüntüledi.
 
İSTİNAT DUVARI DAYANMIYOR
Yıllar önce, Şahin Tepesi alt kısmında 200 metre uzunluğunda istinat duvarı yapılarak, toprak kayması önlenmeye çalışıldı ancak her yağan yağmurdan sonra gevşeyen tepenin toprakları ve kaya parçaları, istinat duvarını da harekete geçirerek her geçen gün mahallenin üzerine doğru geliyor. Gazetemiz, Şahin Tepesindeki kaymanın boyutunu ve hareketliliğini gündeme getirerek ilgili kurumların acil önlem almaları gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.
 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.