SAKLA SAMANI GELİR ZAMANI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.08.2017 - 10:01, Güncelleme: 19.08.2017 - 10:01
 

SAKLA SAMANI GELİR ZAMANI

Geçen kış aylarında 1 lira 10 Kuruşa kadar yükselen saman fiyatları bir anda 60–65 kuruşa kadar düştü. Saman satıcıları, bu düşüşün hayvan yetiştiricileri için önemli bir fırsat olduğunu belirtirken, kış aylarında fiyatların yeniden yükseleceğini ifade ettiler.
HABER TURAN IŞIK Geçen yıl yaz aylarında yaşanan kuraklık nedeniyle, saman fiyatları bir anda 1 liranın üzerine çıkmış, hatta birçok hayvan yetiştiricisi saman bulmakta güçlük çekmişti. Çiftçiler, mısır hasadı sonrasında mısır samanı yapmış, kışı böylelikle geçirmişlerdi. Şimdi ise saman fiyatları, geçtiğimiz yıla oranla yaklaşık yüzde 50 civarında aşağı seviyede. Bu durum saman satıcılarını üzerken, hayvan yetiştiricilerini sevindirdi.   YENİDEN YÜKSELMESİ BEKLENİYOR Önceki yıl saman adeta altın yıllarını yaşarken, 2017 yılında düşen saman fiyatlarının, ekin boylarının kısa olması ve verimin az olmasıyla yeniden yükselmesi bekleniyor.   SAMAN SATICILARI FİYATTAN MEMNUN DEĞİL Hayvan pazarına saman getiren Rasim Ödemiş umdukları fiyata satamadıklarını belirtirken, "Fiyatların düşük olması hayvan yetiştiricileri için büyük kazanç. Şu an fiyatlar düşük. Yaz kuraklıkları Doğu’da olduğu zaman fiyatlar bir anda yükselebilir. O nedenle hayvan yetiştiricileri kışlık saman ihtiyaçlarını şimdiden almaları onların menfaatine olacak. 'Sakla samanı gelir zamanı' demişler. O nedenle alsın saklasınlar, zamanı gelir" diye konuştu.
Geçen kış aylarında 1 lira 10 Kuruşa kadar yükselen saman fiyatları bir anda 60–65 kuruşa kadar düştü. Saman satıcıları, bu düşüşün hayvan yetiştiricileri için önemli bir fırsat olduğunu belirtirken, kış aylarında fiyatların yeniden yükseleceğini ifade ettiler.
HABER
TURAN IŞIK


Geçen yıl yaz aylarında yaşanan kuraklık nedeniyle, saman fiyatları bir anda 1 liranın üzerine çıkmış, hatta birçok hayvan yetiştiricisi saman bulmakta güçlük çekmişti. Çiftçiler, mısır hasadı sonrasında mısır samanı yapmış, kışı böylelikle geçirmişlerdi. Şimdi ise saman fiyatları, geçtiğimiz yıla oranla yaklaşık yüzde 50 civarında aşağı seviyede. Bu durum saman satıcılarını üzerken, hayvan yetiştiricilerini sevindirdi.
 


YENİDEN YÜKSELMESİ BEKLENİYOR
Önceki yıl saman adeta altın yıllarını yaşarken, 2017 yılında düşen saman fiyatlarının, ekin boylarının kısa olması ve verimin az olmasıyla yeniden yükselmesi bekleniyor.
 


SAMAN SATICILARI FİYATTAN MEMNUN DEĞİL
Hayvan pazarına saman getiren Rasim Ödemiş umdukları fiyata satamadıklarını belirtirken, "Fiyatların düşük olması hayvan yetiştiricileri için büyük kazanç. Şu an fiyatlar düşük. Yaz kuraklıkları Doğu’da olduğu zaman fiyatlar bir anda yükselebilir. O nedenle hayvan yetiştiricileri kışlık saman ihtiyaçlarını şimdiden almaları onların menfaatine olacak. 'Sakla samanı gelir zamanı' demişler. O nedenle alsın saklasınlar, zamanı gelir" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.