SAMANIN BALYASI 15 TL

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.07.2016 - 09:29, Güncelleme: 27.07.2016 - 09:29
 

SAMANIN BALYASI 15 TL

SAMANIN BALYASI 15 TL
Hayvan yetiştiricilerinin sarı altın olarak nitelendirdiği Saman, bu yıl saman ekiminin azlığından şikayet etti. Üreticiler; “bizler hayvan yetiştiricileri olarak saman adeta sarı altın.  Çünkü hayvanın kuru yem olarak en önemli yemlerinden biri saman.  O nedenle hububat hasadı bitti.  Şimdi saman saklama zamanı.  Atasözüdür  ‘sakla samanı gelir zamanı.’ Bizlerde şimdiden hayvanlarımız için kışlık yiyeceklerini biriktiriyoruz.  Başta saman olmak üzere, yiyecek  depolamamız lazım. Kışın saman fiyatı yükselir.  Yem fiyatları yüksek olduğu için samanı fazlasıyla alıyoruz” dediler. BALYASI  15  LİRA Saman üreticisi İbrahim windows 11 dijital anahtar satin al Fındıklar samanla ilgili yaptığı açıklamalarında “saman şu anda 50-60 kuruştan satılıyor, dağ köylerinden gelip alıyorlar.  Şu anki fiyatlar geçtiğimiz yıl fiyatları ile aynı. Ancak kışın bu fiyatlar daha yükselir, saman sıkıntısı şimdiden var. Nedeni ise darı ekim alanları daha fazlalaştı.  Çiftçiler samanda dönümünden 250-300 kilo alıyor ise, darı ektiği zaman dönümünden 700-800 kilo alıyor, hatta daha fazlada olabiliyor.  Oda rekabeti artırıyor.  Yanı darı daha karlı oluyor dedi.  SAMANIN FİYATINI ÇİFTLİK AĞALARI  BELİRLİYOR Fındıklar saman fiyatlarını çiftlik ağalarının belirlediğini açıklarken, “adamın 3- 4 bin dönüm arazisi var.  Buğday ekiyor, saman yapıyor ve ‘samanın fiyatı budur’  diyerek açıklıyor. Bunun her hangi bir kooperatifi veya birliği yok ki saman fiyatlarını açıklasın” dedi.  
SAMANIN BALYASI 15 TL
Hayvan yetiştiricilerinin sarı altın olarak nitelendirdiği Saman, bu yıl saman ekiminin azlığından şikayet etti. Üreticiler; “bizler hayvan yetiştiricileri olarak saman adeta sarı altın.  Çünkü hayvanın kuru yem olarak en önemli yemlerinden biri saman.  O nedenle hububat hasadı bitti.  Şimdi saman saklama zamanı.  Atasözüdür  ‘sakla samanı gelir zamanı.’ Bizlerde şimdiden hayvanlarımız için kışlık yiyeceklerini biriktiriyoruz.  Başta saman olmak üzere, yiyecek  depolamamız lazım. Kışın saman fiyatı yükselir.  Yem fiyatları yüksek olduğu için samanı fazlasıyla alıyoruz” dediler.

BALYASI  15  LİRA
Saman üreticisi İbrahim windows 11 dijital anahtar satin al Fındıklar samanla ilgili yaptığı açıklamalarında “saman şu anda 50-60 kuruştan satılıyor, dağ köylerinden gelip alıyorlar.  Şu anki fiyatlar geçtiğimiz yıl fiyatları ile aynı. Ancak kışın bu fiyatlar daha yükselir, saman sıkıntısı şimdiden var. Nedeni ise darı ekim alanları daha fazlalaştı.  Çiftçiler samanda dönümünden 250-300 kilo alıyor ise, darı ektiği zaman dönümünden 700-800 kilo alıyor, hatta daha fazlada olabiliyor.  Oda rekabeti artırıyor.  Yanı darı daha karlı oluyor dedi. 

SAMANIN FİYATINI ÇİFTLİK AĞALARI  BELİRLİYOR
Fındıklar saman fiyatlarını çiftlik ağalarının belirlediğini açıklarken, “adamın 3- 4 bin dönüm arazisi var.  Buğday ekiyor, saman yapıyor ve ‘samanın fiyatı budur’  diyerek açıklıyor. Bunun her hangi bir kooperatifi veya birliği yok ki saman fiyatlarını açıklasın” dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.