SARMA’DA BALIK BİLE YETİŞTİRİLECEK

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.08.2017 - 09:39, Güncelleme: 26.08.2017 - 09:39
 

SARMA’DA BALIK BİLE YETİŞTİRİLECEK

Yunusemre ilçesi Yuntdağı bölgesinde bulunan Davutlar Mahallesi yakınındaki dere yatağına, DSİ tarafından bölgenin en büyük göleti yapılıyor. Davutlarda yapılan Sarma Göleti 1.200 günde tamamlanacak.
HABER TURAN IŞIK Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Yunusemre ilçesi Davutlar Mahallesi yakınında  yapımına başlanan  Sarma Göleti, 1.200 günde tamamlanacak.  Davutlar Mahallesi’ne yapılan ‘Sarma Göleti’, bölgenin en büyük göleti olma özelliğini taşıyor. SÖZLEŞME BEDELİ 23 MİLYON79 BİN 150 LİRA 2015 yılı sonunda ihalesi yapılan ve  sözleşme bedeli 23 milyon79 bin 150 lira olan Sarma Göleti’nde havza açma ve aksları yapım işi hummalı bir şekilde sürdürülüyor. Sarma Göleti’nin kontrolörlüğü işini; DSİ 2. Bölge Müdürlüğü 22. Şube Müdürlüğü üstlendi. SARMA TAMAMLANDIKTAN SONRA DAMLA SULAMAYA GEÇİLECEK Sarma Göleti tamamlandığında tamamen kırsal bölge olan; Karakılınçlı, Davutlar, Karaveliler, Muslih mahalleleri ve bölgesinde damla sulama sistemine geçilecek. Yeni sistemle bölge toprakları daha verimli hale getirilerek ürün çeşitliliğine gidilecek. SARMA’DA BALIK YETİŞTİRİLECEK Yetkililerden edinilen bilgilere göre Sarma Göleti’nde balıkta yetiştirilecek ve bölge halkının ekonomik kazanç kaynaklarına katkı sağlanacak. Kısacası Sarma Göleti bölgenin en büyük göleti olacağı gibi, bölge halkının da geçim kaynağı haline getirilecek.  
Yunusemre ilçesi Yuntdağı bölgesinde bulunan Davutlar Mahallesi yakınındaki dere yatağına, DSİ tarafından bölgenin en büyük göleti yapılıyor. Davutlarda yapılan Sarma Göleti 1.200 günde tamamlanacak.
HABER
TURAN IŞIK


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Yunusemre ilçesi Davutlar Mahallesi yakınında  yapımına başlanan  Sarma Göleti, 1.200 günde tamamlanacak.  Davutlar Mahallesi’ne yapılan ‘Sarma Göleti’, bölgenin en büyük göleti olma özelliğini taşıyor.

SÖZLEŞME BEDELİ 23 MİLYON79 BİN 150 LİRA
2015 yılı sonunda ihalesi yapılan ve  sözleşme bedeli 23 milyon79 bin 150 lira olan Sarma Göleti’nde havza açma ve aksları yapım işi hummalı bir şekilde sürdürülüyor. Sarma Göleti’nin kontrolörlüğü işini; DSİ 2. Bölge Müdürlüğü 22. Şube Müdürlüğü üstlendi.



SARMA TAMAMLANDIKTAN SONRA DAMLA SULAMAYA GEÇİLECEK
Sarma Göleti tamamlandığında tamamen kırsal bölge olan; Karakılınçlı, Davutlar, Karaveliler, Muslih mahalleleri ve bölgesinde damla sulama sistemine geçilecek. Yeni sistemle bölge toprakları daha verimli hale getirilerek ürün çeşitliliğine gidilecek.

SARMA’DA BALIK YETİŞTİRİLECEK
Yetkililerden edinilen bilgilere göre Sarma Göleti’nde balıkta yetiştirilecek ve bölge halkının ekonomik kazanç kaynaklarına katkı sağlanacak. Kısacası Sarma Göleti bölgenin en büyük göleti olacağı gibi, bölge halkının da geçim kaynağı haline getirilecek.


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.