Şirinköy mahallesinde ovaya giden evine geri dönemiyor!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.05.2018 - 10:06, Güncelleme: 09.05.2018 - 10:06
 

Şirinköy mahallesinde ovaya giden evine geri dönemiyor!

Manisa’da60 yıldır açık olan yol,bir sabah yetkililer tarafından demir bariyer konularak kapatılınca,işlerine,ovadaki arazilerine gidemeyen çiftçiler adeta isyan etti. Karayolları çalışanları ile çiftçiler karşı karşıya kaldı.
HABER  ÖZLEM ŞAHİN Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi’nde, mahallelinin şehir merkezine ve ovaya giderken kullandığı yol,geçtiğimiz gün yaşanan bir kaza sonrası yetkililer tarafından kapatıldı. Mahalleliler, yolun kapanması ardından ovaya gidemez, gitse de evine geri dönemez oldu. Kimi zaman ovadan dönerken yolun ortasında ki kaldırıma traktörleri çıkararak karşıya geçmeye çalışan çiftçiler ne yapacaklarını kara kara düşünüyor, yetkililerden yardım istiyor.  Mazotun çok pahalı olduğunu, yolun kapanmasından sonraevlerine dönmek için 10 km yol katetmek zorunda olduklarını söyleyen mahalleliler “Ne araçla, ne yaya olarak bu yolu kullanamaz olduk. 60 yıldır açık olan yolun tekrar açılmasını ya da yapılacak olan çalışma ile hayatımızı kolaylaştırmalarını istiyoruz.” dediler. MAHALLELİLER ŞU SÖZLERLE YAŞADIKLARI DURUMA İSYAN ETTİ Mahallenin kahvehane işletmecisi Kerim Karagülle;“Bu mahalle 60 yıllık bir mahalle. Burada kaç kere kaza oldu kapatılmadı. Geçenlerde ufak sıyrıkla bir kaza oldu, buraya kapattılar. Şimdi biz tek mahalleyiz ama bu yolu ovaya giderken veya şehre giderken, Yukarı Çobanisa, Çeşmebaşı, Kayadibi, Yağcılar’da kullanıyor. Çiftçimiz mağdur oldu. Şuan erik ve kiraz zamanı. Köylü  ovaya gidip gelirken 10 km yol kat edecek. Mazot zaten 5 buçuk lira. Şuanda köylümüz mağdur. Yardım bekliyoruz. Seçim zamanı gelip oy istiyorlar. Seçimden sonra burada zaten yol yok, burası mahalle değil diyorlar. Seçim zamanı yol var, seçim sonrası yol yok. Şimdi seçim geliyor bakalım ne olacak?” Hasan Demir;“Bizim ova yolumuzu, Manisa ya gidiş yolumuzu taş döşeyerek kapattılar. Mahalleli de taşları söktü. Şimdi de demir bariyer döşediler. Kirazlar toplanacak ama gidemiyoruz. Gitmek için 2.5 metre yol dolanıyoruz.” Necati Eken;“Buraya bir çare bulsunlar. Altgeçit projesi varmış onu yapsınlar. Ya da cep yapsınlar. Motoru karşıda bırakıp yürüyerek geçiyoruz.” İsmail Sarıca;“Böyle şey olmaz. Bu köylü bakıyor bütün millete. Demir yenir mi? Yenmez. Ekmek yenir. Her şey tatlılıkla çözülür zorlukla çözülmez. Siz nasıl bizim ekmeğimize ekşilik yapıyorsunuz?” Muammer Şen; “Havadan mı uçacağım ben? Bu kadar düşüncesizlik olmaz. Ben çiftçiyim, bu motorla nereden geçeceğim. Yol çok uzadı. Benim mazot paramı kim verecek? Çiftçiye böyle mi destek veriyorlar?”    
Manisa’da60 yıldır açık olan yol,bir sabah yetkililer tarafından demir bariyer konularak kapatılınca,işlerine,ovadaki arazilerine gidemeyen çiftçiler adeta isyan etti. Karayolları çalışanları ile çiftçiler karşı karşıya kaldı.
HABER 
ÖZLEM ŞAHİN
Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi’nde, mahallelinin şehir merkezine ve ovaya giderken kullandığı yol,geçtiğimiz gün yaşanan bir kaza sonrası yetkililer tarafından kapatıldı. Mahalleliler, yolun kapanması ardından ovaya gidemez, gitse de evine geri dönemez oldu. Kimi zaman ovadan dönerken yolun ortasında ki kaldırıma traktörleri çıkararak karşıya geçmeye çalışan çiftçiler ne yapacaklarını kara kara düşünüyor, yetkililerden yardım istiyor.  Mazotun çok pahalı olduğunu, yolun kapanmasından sonraevlerine dönmek için 10 km yol katetmek zorunda olduklarını söyleyen mahalleliler “Ne araçla, ne yaya olarak bu yolu kullanamaz olduk. 60 yıldır açık olan yolun tekrar açılmasını ya da yapılacak olan çalışma ile hayatımızı kolaylaştırmalarını istiyoruz.” dediler.

MAHALLELİLER ŞU SÖZLERLE YAŞADIKLARI DURUMA İSYAN ETTİ
Mahallenin kahvehane işletmecisi Kerim Karagülle;“Bu mahalle 60 yıllık bir mahalle. Burada kaç kere kaza oldu kapatılmadı. Geçenlerde ufak sıyrıkla bir kaza oldu, buraya kapattılar. Şimdi biz tek mahalleyiz ama bu yolu ovaya giderken veya şehre giderken, Yukarı Çobanisa, Çeşmebaşı, Kayadibi, Yağcılar’da kullanıyor. Çiftçimiz mağdur oldu. Şuan erik ve kiraz zamanı. Köylü  ovaya gidip gelirken 10 km yol kat edecek. Mazot zaten 5 buçuk lira. Şuanda köylümüz mağdur. Yardım bekliyoruz. Seçim zamanı gelip oy istiyorlar. Seçimden sonra burada zaten yol yok, burası mahalle değil diyorlar. Seçim zamanı yol var, seçim sonrası yol yok. Şimdi seçim geliyor bakalım ne olacak?”

Hasan Demir;“Bizim ova yolumuzu, Manisa ya gidiş yolumuzu taş döşeyerek kapattılar. Mahalleli de taşları söktü. Şimdi de demir bariyer döşediler. Kirazlar toplanacak ama gidemiyoruz. Gitmek için 2.5 metre yol dolanıyoruz.”

Necati Eken;“Buraya bir çare bulsunlar. Altgeçit projesi varmış onu yapsınlar. Ya da cep yapsınlar. Motoru karşıda bırakıp yürüyerek geçiyoruz.”

İsmail Sarıca;“Böyle şey olmaz. Bu köylü bakıyor bütün millete. Demir yenir mi? Yenmez. Ekmek yenir. Her şey tatlılıkla çözülür zorlukla çözülmez. Siz nasıl bizim ekmeğimize ekşilik yapıyorsunuz?”

Muammer Şen; “Havadan mı uçacağım ben? Bu kadar düşüncesizlik olmaz. Ben çiftçiyim, bu motorla nereden geçeceğim. Yol çok uzadı. Benim mazot paramı kim verecek? Çiftçiye böyle mi destek veriyorlar?”
 
 



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.