SOKAK HAYVANLARI KORUMA ALTINDA

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.08.2017 - 09:50, Güncelleme: 19.08.2017 - 09:50
 

SOKAK HAYVANLARI KORUMA ALTINDA

Manisa’da, Hayvan Koruma ve Tedavi Merkezi’nde bulunan mevcut hayvanların nüfus sayısı sık sık değişim gösteriyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, hayvan barınağı ile ilgili yaptığı açıklamada, sokaklarda başıboş gezen hayvanların itina ile koruma altına alındığını belirtti.
 HABER ÖZLEM UNCU Geçtiğimiz yıl toplam 450 civarında köpek ve kedisi bulunan barınakta, 2017 Ağustos itibarı ile 300 köpek, 75 kedi, 1 at, 2 eşek, 2 de Tavus Kuşu yer alıyor. Koruma ve Tedavi Merkezi’ne gelen hayvanlar gerekli tedavi ve bakımları yapılarak, iyileştirilmesi halinde doğal ortamlarına salınıyor ya da gönüllü aileler tarafından sahipleniliyor. YAKLAŞIK 100 HAYVAN SAHİPLENDİRİLDİ 2007 yılında açılan ve 10 yılda 500 hayvan nüfusuna ulaşan Havyan Koruma ve Tedavi Merkezi’nde bu zamana kadar yaklaşık 100 hayvan sahiplendirildi. Onlarca hayvan ise, kısırlaştırılıp gerekli tedavilerinin yapılmasının ardından; doğal yaşamlarına geri bırakıldı. "HAYVANLAR GÜNÜN 24 SAATİ GÖZLEM ALTINDA" Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, hayvan barınağı ile ilgili yaptığı açıklamada, sokaklarda başıboş gezen hayvanların itina ile korumaya alındığını belirtti. Akbaş, sözlerine şöyle devam etti; “ Sokakta yaşayan, hasta, çevreye rahatsızlık verebilecek durumda olan hayvanlar; buradaki bakım ve tedavi merkezinde gerekli tedavi ve kısırlaştırılmanın yapılmasının ardından, gönüllü bakımlarını üstlenmek isteyen vatandaşlara verilerek sahiplendiriliyorlar. Bir kısmı da doğal ortama geri bırakılıyor. Ayrıca, Hayvan Bakım Tedavi Merkezi’nde veteriner kontrolünde olan hayvanlar, günün 24 saati gözetim altında tutuluyor. Yemek, su ve tedavileri için gerekli ilaçlar verilerek sağlık durumları kontrol altına alınarak Tedavi Merkezi tarafından iyileşmeleri sağlanıyor."dedi.  
Manisa’da, Hayvan Koruma ve Tedavi Merkezi’nde bulunan mevcut hayvanların nüfus sayısı sık sık değişim gösteriyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, hayvan barınağı ile ilgili yaptığı açıklamada, sokaklarda başıboş gezen hayvanların itina ile koruma altına alındığını belirtti.
 HABER
ÖZLEM UNCU

Geçtiğimiz yıl toplam 450 civarında köpek ve kedisi bulunan barınakta, 2017 Ağustos itibarı ile 300 köpek, 75 kedi, 1 at, 2 eşek, 2 de Tavus Kuşu yer alıyor. Koruma ve Tedavi Merkezi’ne gelen hayvanlar gerekli tedavi ve bakımları yapılarak, iyileştirilmesi halinde doğal ortamlarına salınıyor ya da gönüllü aileler tarafından sahipleniliyor.



YAKLAŞIK 100 HAYVAN SAHİPLENDİRİLDİ
2007 yılında açılan ve 10 yılda 500 hayvan nüfusuna ulaşan Havyan Koruma ve Tedavi Merkezi’nde bu zamana kadar yaklaşık 100 hayvan sahiplendirildi. Onlarca hayvan ise, kısırlaştırılıp gerekli tedavilerinin yapılmasının ardından; doğal yaşamlarına geri bırakıldı.



"HAYVANLAR GÜNÜN 24 SAATİ GÖZLEM ALTINDA"
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, hayvan barınağı ile ilgili yaptığı açıklamada, sokaklarda başıboş gezen hayvanların itina ile korumaya alındığını belirtti. Akbaş, sözlerine şöyle devam etti; “ Sokakta yaşayan, hasta, çevreye rahatsızlık verebilecek durumda olan hayvanlar; buradaki bakım ve tedavi merkezinde gerekli tedavi ve kısırlaştırılmanın yapılmasının ardından, gönüllü bakımlarını üstlenmek isteyen vatandaşlara verilerek sahiplendiriliyorlar. Bir kısmı da doğal ortama geri bırakılıyor. Ayrıca, Hayvan Bakım Tedavi Merkezi’nde veteriner kontrolünde olan hayvanlar, günün 24 saati gözetim altında tutuluyor. Yemek, su ve tedavileri için gerekli ilaçlar verilerek sağlık durumları kontrol altına alınarak Tedavi Merkezi tarafından iyileşmeleri sağlanıyor."dedi.


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.