SOKAK HAYVANLARININ BU GÖRÜNTÜLERİ İSYAN ETTİRDİ!  

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.11.2018 - 14:52, Güncelleme: 07.11.2018 - 14:52
 

SOKAK HAYVANLARININ BU GÖRÜNTÜLERİ İSYAN ETTİRDİ!  

Manisa’nın Ahmetli ilçesindeki sokak hayvanlarının içler acısı hali sosyal medyaya yansıdı. Hayvanlar için Türkiye'nin birçok yerinden hayvanseverler sosyal medyada örgütlenirken, Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Seyhan Sallıtepe, son yıllarda Ahmetli’de bu gibi manzaralarla sıkça karşılaştıklarını söyledi.
ÖZEL HABER; Caner KILIÇ Son zamanlarda, birçok hayvana şiddet haberi ile gündeme gelen Manisa’nın Ahmetli ilçesi, yine sokak hayvanlarının içler acısı halleriyle gündeme geldi. İlçesindeki sokak köpekleri ve hatta kedilerin sosyal medyaya yansıyan görüntüleri durumu gözler önüne serdi. Köpeklerin ve kedilerin yürek sızlatan halleri sosyal medyada paylaşılınca hayvanseverler sosyal medyada adeta ayaklandı. Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Seyhan Sallıtepe, görüntülere şaşırmadıklarını belirterek, birçok kez şikayette bulunmalarına rağmen kentte hayvanlarla ilgili önlem alınmadığını savundu. Ahmetli’deki kedi ve köpeklerin hallerinin vicdanları sızlattığını dile getiren Sallıtepe, "Bu görüntüler her zaman yaşanıyor. Biz mücadeleye devam ediyoruz. Ama bu kareleri gördükçe vicdanımız sızlıyor" dedi. “SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ” Sosyal medyaya yansıyan fotoğrafların geçtiğimiz hafta içinde çekildiğini kaydeden Sallıtepe, Ahmetlili vatandaşların da köpeklere ilgi göstermediğini ve sokak hayvanlarının açlıktan bu hale geldiğini savundu. Sallıtepe, "Fotoğraflardaki karelerin hepsi gerçektir. İlgili makamlar bu durumla ilgilenmiyor. Sadece yok ediyorlar. İlçe belediyesinin veteriner hizmeti yok. Veteriner hizmeti satın alınmıyor, fakat toplama ekibi var. Hayvanlar toplanıp bilinmeze gidiyor. Zabıtayla yaptığımız görüşmede, zabıtalar  "Büyükşehirden sadece iğne geliyor, biz de onları kullanıyoruz." diyorlar. Yetkililer el atmazsa gönüllerin yapabileceği bir yere kadar oluyor. Biz sesimizi duyurmak istiyoruz. " dedi. ​
Manisa’nın Ahmetli ilçesindeki sokak hayvanlarının içler acısı hali sosyal medyaya yansıdı. Hayvanlar için Türkiye'nin birçok yerinden hayvanseverler sosyal medyada örgütlenirken, Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Seyhan Sallıtepe, son yıllarda Ahmetli’de bu gibi manzaralarla sıkça karşılaştıklarını söyledi.
ÖZEL HABER; Caner KILIÇ
Son zamanlarda, birçok hayvana şiddet haberi ile gündeme gelen Manisa’nın Ahmetli ilçesi, yine sokak hayvanlarının içler acısı halleriyle gündeme geldi. İlçesindeki sokak köpekleri ve hatta kedilerin sosyal medyaya yansıyan görüntüleri durumu gözler önüne serdi. Köpeklerin ve kedilerin yürek sızlatan halleri sosyal medyada paylaşılınca hayvanseverler sosyal medyada adeta ayaklandı. Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Seyhan Sallıtepe, görüntülere şaşırmadıklarını belirterek, birçok kez şikayette bulunmalarına rağmen kentte hayvanlarla ilgili önlem alınmadığını savundu. Ahmetli’deki kedi ve köpeklerin hallerinin vicdanları sızlattığını dile getiren Sallıtepe, "Bu görüntüler her zaman yaşanıyor. Biz mücadeleye devam ediyoruz. Ama bu kareleri gördükçe vicdanımız sızlıyor" dedi.

“SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ”
Sosyal medyaya yansıyan fotoğrafların geçtiğimiz hafta içinde çekildiğini kaydeden Sallıtepe, Ahmetlili vatandaşların da köpeklere ilgi göstermediğini ve sokak hayvanlarının açlıktan bu hale geldiğini savundu. Sallıtepe, "Fotoğraflardaki karelerin hepsi gerçektir. İlgili makamlar bu durumla ilgilenmiyor. Sadece yok ediyorlar. İlçe belediyesinin veteriner hizmeti yok. Veteriner hizmeti satın alınmıyor, fakat toplama ekibi var. Hayvanlar toplanıp bilinmeze gidiyor. Zabıtayla yaptığımız görüşmede, zabıtalar  "Büyükşehirden sadece iğne geliyor, biz de onları kullanıyoruz." diyorlar. Yetkililer el atmazsa gönüllerin yapabileceği bir yere kadar oluyor. Biz sesimizi duyurmak istiyoruz. " dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.