SOSYETE MUHTAR MAHALLESİNDEKİ KADINLARI İŞ SAHİBİ YAPTI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.07.2018 - 08:06, Güncelleme: 02.07.2018 - 08:06
 

SOSYETE MUHTAR MAHALLESİNDEKİ KADINLARI İŞ SAHİBİ YAPTI

Manisa’da, giyinişi ve şık tarzıyla 'Sosyete Muhtar' olarak anılan Tekin Aydın, yine dikkatleri üzerine çekecek bir işe imza attı. Muhtar Aydın, mahallesindeki kadınları oturdukları yerden iş sahibi yapıyor.
Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Kazım Karabekir Mahallesi’nin Muhtarı Tekin Aydın, mahallesindeki kadınlara iş imkanı sağlıyor. Mahallede yaşayan ev hanımları, fabrikadan getirilen taze biberleri evlerin bahçelerinde bir araya getirerek ayıklıyor ve doğruyor. Sezon sonuna kadar tonlarca taze biber tek tek doğranarak, fabrikaya gönderiliyor. Fabrikada belirli işlemlerden geçen biberler, Almanya’ya ihraç ediliyor ve pizza malzemesi olarak kullanıyor. Böylelikle ev kadınları, Muhtar Tekin Aydın’ın sayesinde ev ekonomilerine katkıda bulunuyor. Tarlalarda zor şartlar altında çalışan bir işçinin günlük yevmiyesi kadar para kazanan kadınlar da, böylesine örnek bir işe imza atan Muhtar Tekin Aydın’a teşekkür etti.    200’DEN FAZLA EV KADINI KENDİ PARASINI KAZANIYOR Bir ev kadınının bu işten elde ettiği kazancın günlük 60-70 TL civarında olduğunu belirten Muhtar Tekin Aydın; "Manisa’da anlaştığım fabrikadan getirdiğimiz bu biberler mahalleli kadınlara dağıtılıyor. Onlar da bu biberleri doğruyor. Doğranan biberler tekrardan fabrikaya gönderiliyor. Fabrika da bu biberleri belirli işlemlerden geçirerek Almanya’ya ihraç ediyor ve pizza yapımında kullanılıyor. Mahallemizin kadınlarına bir iş imkanı oluyor. Oturdukları yerden bu işi yapabiliyorlar ve ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Kazandıkları para, tarlalarda çalışan insanların günlük yevmiyesi kadardır. Mahallemizde yaklaşık 200 kadın parasını bu şekilde kazanıyor. Amacım mahallemize hizmettir. Layık bir muhtar olmak istiyorum. Elimden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğim." diye konuştu. Evlerinin bahçelerinde böyle bir iş yapma fırsatı sunduğu için Muhtar Tekin Aydın’a teşekkür eden kadınlar, ev ekonomilerine katkıda bulundukları için de ayrıca mutlu olduklarını ifade ettiler.    
Manisa’da, giyinişi ve şık tarzıyla 'Sosyete Muhtar' olarak anılan Tekin Aydın, yine dikkatleri üzerine çekecek bir işe imza attı. Muhtar Aydın, mahallesindeki kadınları oturdukları yerden iş sahibi yapıyor.
Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Kazım Karabekir Mahallesi’nin Muhtarı Tekin Aydın, mahallesindeki kadınlara iş imkanı sağlıyor. Mahallede yaşayan ev hanımları, fabrikadan getirilen taze biberleri evlerin bahçelerinde bir araya getirerek ayıklıyor ve doğruyor. Sezon sonuna kadar tonlarca taze biber tek tek doğranarak, fabrikaya gönderiliyor. Fabrikada belirli işlemlerden geçen biberler, Almanya’ya ihraç ediliyor ve pizza malzemesi olarak kullanıyor. Böylelikle ev kadınları, Muhtar Tekin Aydın’ın sayesinde ev ekonomilerine katkıda bulunuyor. Tarlalarda zor şartlar altında çalışan bir işçinin günlük yevmiyesi kadar para kazanan kadınlar da, böylesine örnek bir işe imza atan Muhtar Tekin Aydın’a teşekkür etti.


 
 200’DEN FAZLA EV KADINI KENDİ PARASINI KAZANIYOR
Bir ev kadınının bu işten elde ettiği kazancın günlük 60-70 TL civarında olduğunu belirten Muhtar Tekin Aydın; "Manisa’da anlaştığım fabrikadan getirdiğimiz bu biberler mahalleli kadınlara dağıtılıyor. Onlar da bu biberleri doğruyor. Doğranan biberler tekrardan fabrikaya gönderiliyor. Fabrika da bu biberleri belirli işlemlerden geçirerek Almanya’ya ihraç ediyor ve pizza yapımında kullanılıyor. Mahallemizin kadınlarına bir iş imkanı oluyor. Oturdukları yerden bu işi yapabiliyorlar ve ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Kazandıkları para, tarlalarda çalışan insanların günlük yevmiyesi kadardır. Mahallemizde yaklaşık 200 kadın parasını bu şekilde kazanıyor. Amacım mahallemize hizmettir. Layık bir muhtar olmak istiyorum. Elimden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğim." diye konuştu. Evlerinin bahçelerinde böyle bir iş yapma fırsatı sunduğu için Muhtar Tekin Aydın’a teşekkür eden kadınlar, ev ekonomilerine katkıda bulundukları için de ayrıca mutlu olduklarını ifade ettiler.
 


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.