STRES ÇARKLARI ÇIKTI, TESPİHLER RAFA KALKTI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.04.2017 - 13:57, Güncelleme: 21.04.2017 - 13:57
 

STRES ÇARKLARI ÇIKTI, TESPİHLER RAFA KALKTI

Türkiye'de adeta yeni trend olan ‘stres çarkı’, son dönemlerde çocuklar ve gençlerin elinden düşmüyor. Son günlerde Manisa’da da bir hayli rağbet gören stres çarkları bu yaza damgasını vuracak gibi gözüküyor.
HABER MUSTAFA ATADİL Son günlerde özellikle gençlerin ellerinden düşürmediği ve giderek popülerleşen  ‘stres çarkı’, içinde küçük çelik bilyelerin yardımıyla dönen bir çeşit oyuncak olarak ilgi görüyor.Önce çocuklar ardından gençlerin giderek de yaşlıların merak sardığı bu stres çarkının, onlarca farklı modeli bulunuyor. Basit düzeneğinden ışıklısına göre değişen bu oyuncak, şimdilik 10 ile 35lira arasında fiyatlardan satılıyor.Çocukların ellerindeki tabletleri bile bıraktıran stres çarkından çocuklar, gençler ve satıcılar da memnun. Tespih çeken genç ve yaşlılara tespihi bıraktıran stres çarkları kapış kapış satılmaya devam ediyor. GÜN GEÇTİKÇE YAYGINLAŞIYOR Manisa’da stres çarkı satan bir mağaza sahibi Özgür Coşkun, Manisalı gençlerde yeni trendin stres çarkı olduğunu söyledi.Tabletlerin ve akıllı telefonların oyun amaçlı yoğun kullanıldığı bir dönemde stres çarkının ellerden düşmediğini vurgulayan Coşkun, şöyle konuştu; "Yeni yeni moda haline gelen ve Manisalıların kısa sürede büyük ilgi gösterdikleri bu stres çarkları gün geçtikçe de yaygınlaşıyor. Gençler birbirinden göre göre hızlı bir şekilde bu oyuncaktan ediniyor. Aslında çok basit, bir şekilde çevirerek kullanılan bir ürün. Gençler arasında bir akım başladı. Ne kadar sürer bilmiyorum ama yazın ortalarına kadar devam edecek gibi gözüküyor. Ben satışını yaptığım için söylemiyorum inanın buna fakat ben bile tespihime veda ettim. Yaşlılarında tespih yerine çok rahatlıkla kullanabilecekleri bu çarkları şimdilik 10 ile 35 TL arasında satıyoruz." YAKINDA METAL, AHŞAP VE IŞIKLILARI PİYASAYA ÇIKACAK Yetişkinlerin de merak sardığı bu oyuncağın satışından memnun olduklarını belirten Coşkun, "Fiyat çok yüksek olmadığı için ilgi görüyor. Plastik ve renkli fosforlu ürünler var ama yakında metalleri, ahşapları ve farklı ışıklıları gelecek. Bu yazın trendi muhtemelen stres çarkı diyebiliriz" dedi.      
Türkiye'de adeta yeni trend olan ‘stres çarkı’, son dönemlerde çocuklar ve gençlerin elinden düşmüyor. Son günlerde Manisa’da da bir hayli rağbet gören stres çarkları bu yaza damgasını vuracak gibi gözüküyor.
HABER
MUSTAFA ATADİL


Son günlerde özellikle gençlerin ellerinden düşürmediği ve giderek popülerleşen  ‘stres çarkı’, içinde küçük çelik bilyelerin yardımıyla dönen bir çeşit oyuncak olarak ilgi görüyor.Önce çocuklar ardından gençlerin giderek de yaşlıların merak sardığı bu stres çarkının, onlarca farklı modeli bulunuyor. Basit düzeneğinden ışıklısına göre değişen bu oyuncak, şimdilik 10 ile 35lira arasında fiyatlardan satılıyor.Çocukların ellerindeki tabletleri bile bıraktıran stres çarkından çocuklar, gençler ve satıcılar da memnun. Tespih çeken genç ve yaşlılara tespihi bıraktıran stres çarkları kapış kapış satılmaya devam ediyor.



GÜN GEÇTİKÇE YAYGINLAŞIYOR
Manisa’da stres çarkı satan bir mağaza sahibi Özgür Coşkun, Manisalı gençlerde yeni trendin stres çarkı olduğunu söyledi.Tabletlerin ve akıllı telefonların oyun amaçlı yoğun kullanıldığı bir dönemde stres çarkının ellerden düşmediğini vurgulayan Coşkun, şöyle konuştu; "Yeni yeni moda haline gelen ve Manisalıların kısa sürede büyük ilgi gösterdikleri bu stres çarkları gün geçtikçe de yaygınlaşıyor. Gençler birbirinden göre göre hızlı bir şekilde bu oyuncaktan ediniyor. Aslında çok basit, bir şekilde çevirerek kullanılan bir ürün. Gençler arasında bir akım başladı. Ne kadar sürer bilmiyorum ama yazın ortalarına kadar devam edecek gibi gözüküyor. Ben satışını yaptığım için söylemiyorum inanın buna fakat ben bile tespihime veda ettim. Yaşlılarında tespih yerine çok rahatlıkla kullanabilecekleri bu çarkları şimdilik 10 ile 35 TL arasında satıyoruz."



YAKINDA METAL, AHŞAP VE IŞIKLILARI PİYASAYA ÇIKACAK
Yetişkinlerin de merak sardığı bu oyuncağın satışından memnun olduklarını belirten Coşkun, "Fiyat çok yüksek olmadığı için ilgi görüyor. Plastik ve renkli fosforlu ürünler var ama yakında metalleri, ahşapları ve farklı ışıklıları gelecek. Bu yazın trendi muhtemelen stres çarkı diyebiliriz" dedi.


 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.