SULAMA KANALLARINA BETONLA BYPASS

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.06.2017 - 10:42, Güncelleme: 07.06.2017 - 10:42
 

SULAMA KANALLARINA BETONLA BYPASS

Gediz Sulama Birliği yaklaşık 100 kilometrelik Sulama kanalında bozulan bölümlere beton atılarak, su kaçakları önlenmeye çalışılıyor.
HABER TURAN IŞIK Manisa ovasındaki tarım arazilerinin sulamasında kullanılan Sulama kanalları,  bakımdan geçiriliyor. 60 YILLIK  KANALLAR  SU  KAÇIRIYOR Ahmetli Regülatöründen; Muradiye, Yağcılar bölgesine kadar uzanan ve 60’lı yıllarda kurulan Sulama kanallarının bazı noktalarında meydana gelen; çatlak ve  bozulmalar su kaçaklarına neden oluyor. Gediz Sulama Birliği sulama kanallarının bozulan yerlerini beton kaplayarak, su kaçaklarını önlemeye çalışıyor. “ÇİFTÇİLERİMİZ DE DAMLAMA SULAMA SİTEMİNE GEÇMELİ” Birlik başkanı Namık Mamalar yapılan çalışmayla ilgili  açıklama yaptı.   Mamalar, “DSİ’nin sulama kanalları 60’lı yıllarda yapılmış, günümüze kadar tabi yer yer kanal yataklarında çatlaklar, bozulma ve kırılmalar olduğu için, su kaçakları had safhaya ulaştı. Biz birlik olarak gerekli bakımları yapıyoruz, ancak çiftçilerimizde kendi tarlalarının zarar görmemesi için destek vererek yaptırıyoruz.  Biz sulama sisteminin kanallarının kesinlikle kapalı sisteme alınmasını istiyoruz. çiftçilerimiz de damlama sulama sitemine geçmeli” dedi.        
Gediz Sulama Birliği yaklaşık 100 kilometrelik Sulama kanalında bozulan bölümlere beton atılarak, su kaçakları önlenmeye çalışılıyor.
HABER
TURAN IŞIK


Manisa ovasındaki tarım arazilerinin sulamasında kullanılan Sulama kanalları,  bakımdan geçiriliyor.

60 YILLIK  KANALLAR  SU  KAÇIRIYOR
Ahmetli Regülatöründen; Muradiye, Yağcılar bölgesine kadar uzanan ve 60’lı yıllarda kurulan Sulama kanallarının bazı noktalarında meydana gelen; çatlak ve  bozulmalar su kaçaklarına neden oluyor. Gediz Sulama Birliği sulama kanallarının bozulan yerlerini beton kaplayarak, su kaçaklarını önlemeye çalışıyor.



“ÇİFTÇİLERİMİZ DE DAMLAMA SULAMA SİTEMİNE GEÇMELİ”
Birlik başkanı Namık Mamalar yapılan çalışmayla ilgili  açıklama yaptı.   Mamalar, “DSİ’nin sulama kanalları 60’lı yıllarda yapılmış, günümüze kadar tabi yer yer kanal yataklarında çatlaklar, bozulma ve kırılmalar olduğu için, su kaçakları had safhaya ulaştı. Biz birlik olarak gerekli bakımları yapıyoruz, ancak çiftçilerimizde kendi tarlalarının zarar görmemesi için destek vererek yaptırıyoruz.  Biz sulama sisteminin kanallarının kesinlikle kapalı sisteme alınmasını istiyoruz. çiftçilerimiz de damlama sulama sitemine geçmeli” dedi.
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.