SULAMA KANALLARINA SU VERİLDİ AİLELER ÇOCUKLARINIZA DİKKAT !

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.06.2017 - 11:05, Güncelleme: 15.06.2017 - 11:05
 

SULAMA KANALLARINA SU VERİLDİ AİLELER ÇOCUKLARINIZA DİKKAT !

Tarım arazilerinin sulanması amacıyla barajlardan sağ ve sol sahil kollarındaki sulama kanalarına 10 Haziran itibarıyla su verildi. 2017 yılı sulama sezonu için, iki ay boyunca barajlardan kanallara su bırakılacak. Havaların ısınması ile çocuklarının kanallarda yüzmek isteyebileceğine dikkat çeken anne ve babalar, önlem alınmasını talep etti.
HABER TURAN IŞIK Yaz sezonunda tarım arazilerinin sulanması amacıyla Barajlardan kapaklar aralanarak;  DSİ ana kanallarına ve kanaletlerine can suyu verildi. 10 Haziran itibarıyla kapakları aralanan barajlardan Sulama kanal ve kanaletlerine bırakılan su Manisa’ya ulaştı. ÇÖP VE ATIKLAR ORTAYA ÇIKTI Turgut Özal, Adnan Menderes, Akpınar, Nurlupınar, Kuşlubahçe, Barbaros, Atatürk ve Fevzi Çakmak Mahallelerinden geçen sulama kanalına gelen su ile kanal içerisindeki pisliklerde ortaya çıktı.  Köprü menfezlerine biriken pislikler, çöpler ve atıklar;  sulama kanallarında her yıl baş gösteren tehlikeleri yine gün yüzüne çıkardı. SULAMA KANALLARINDA YİNE ÖLÜM TEHLİKESİ Sulama kanallarına DSİ tarafından bırakılan su en çok çocukları sevindirirken, veliler ise gelecekten endişe etmeye başladı.  Havaların ısınması ile çocuklarının kanallarda yüzmek isteyebileceğine dikkat çeken anne ve babalar, önlem alınmasını talep etti.   Turgut Özal, Adnan Menderes, Akpınar, Nurlupınar, Kuşlubahçe, Barbaros, Atatürk ve Fevzi Çakmak Mahallelerinin muhtarları ise anne babalara seslendi  ve çocuklarına sahip çıkmalarını istedi. MUHTARLAR AİLELERİ UYARDI Çocuklarını sürekli kontrol ve takip altında tutmalarını isteyen mahalle muhtarları, “kanallar temizlenmedi ve pislik dolu. Üstelik sulama kanalları bakteri  yuvası ve bir çok hastalığın sebebi olabilir.  Şimdi kanallara su vermeye başladılar, büyük tehlikeler olabilir.  Ayrıca vatandaşlardan ricamız çocuklarına sahip çıksınlar, kanallara girmesini önlesinler, acılar yaşamayalım. Çocuklarınızı uyarın ve kanallardan uzak tutun” dedi.      
Tarım arazilerinin sulanması amacıyla barajlardan sağ ve sol sahil kollarındaki sulama kanalarına 10 Haziran itibarıyla su verildi. 2017 yılı sulama sezonu için, iki ay boyunca barajlardan kanallara su bırakılacak. Havaların ısınması ile çocuklarının kanallarda yüzmek isteyebileceğine dikkat çeken anne ve babalar, önlem alınmasını talep etti.
HABER
TURAN IŞIK


Yaz sezonunda tarım arazilerinin sulanması amacıyla Barajlardan kapaklar aralanarak;  DSİ ana kanallarına ve kanaletlerine can suyu verildi. 10 Haziran itibarıyla kapakları aralanan barajlardan Sulama kanal ve kanaletlerine bırakılan su Manisa’ya ulaştı.

ÇÖP VE ATIKLAR ORTAYA ÇIKTI
Turgut Özal, Adnan Menderes, Akpınar, Nurlupınar, Kuşlubahçe, Barbaros, Atatürk ve Fevzi Çakmak Mahallelerinden geçen sulama kanalına gelen su ile kanal içerisindeki pisliklerde ortaya çıktı.  Köprü menfezlerine biriken pislikler, çöpler ve atıklar;  sulama kanallarında her yıl baş gösteren tehlikeleri yine gün yüzüne çıkardı.

SULAMA KANALLARINDA YİNE ÖLÜM TEHLİKESİ
Sulama kanallarına DSİ tarafından bırakılan su en çok çocukları sevindirirken, veliler ise gelecekten endişe etmeye başladı.  Havaların ısınması ile çocuklarının kanallarda yüzmek isteyebileceğine dikkat çeken anne ve babalar, önlem alınmasını talep etti.   Turgut Özal, Adnan Menderes, Akpınar, Nurlupınar, Kuşlubahçe, Barbaros, Atatürk ve Fevzi Çakmak Mahallelerinin muhtarları ise anne babalara seslendi  ve çocuklarına sahip çıkmalarını istedi.

MUHTARLAR AİLELERİ UYARDI
Çocuklarını sürekli kontrol ve takip altında tutmalarını isteyen mahalle muhtarları, “kanallar temizlenmedi ve pislik dolu. Üstelik sulama kanalları bakteri  yuvası ve bir çok hastalığın sebebi olabilir.  Şimdi kanallara su vermeye başladılar, büyük tehlikeler olabilir.  Ayrıca vatandaşlardan ricamız çocuklarına sahip çıksınlar, kanallara girmesini önlesinler, acılar yaşamayalım. Çocuklarınızı uyarın ve kanallardan uzak tutun” dedi.
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.