SULTAN CAMİİ MESİR YERİNE, TEHLİKE SAÇIYOR!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.02.2017 - 11:37, Güncelleme: 21.02.2017 - 11:37
 

SULTAN CAMİİ MESİR YERİNE, TEHLİKE SAÇIYOR!

Manisa’da şehrin simgesi olan tarihi Sultan Camii yerleşkesindeki yapılarda ve duvarlarda, doğal yollarla oluşan tehlikeler vatandaşları tedirgin ediyor. Yıkılmak üzere olan Taş Mektep’in bacası, yoldan geçen vatandaşların üstüne düştü düşecek. Eyüp Uğurlu isimli bir vatandaş Nisan 30’unda yapılması planlanan Mesir Festivali’ne akın edecek vatandaş kalabalığına dikkat çekerek, bir an önce önlem alınmasını talep etti.
HABER MUSTAFA ATADİL  Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan ve Manisa denince ilk akla gelen tarihi yapılardan birisi olan Sultan Camii’nde, yılların yorgunluğu gözle görülür şekilde gün yüzüne çıkmış durumda.  Camii etrafını çevreleyen duvarlarda çatlamalar ve bacalarda eğilmeler gözlenen yerleşkede cemaat, yaklaşan mesir saçım töreninde insanları büyük tehlikenin beklediğini söyledi. BACA YIKILDI YIKILACAK  Sultan Camii yerleşkesi içerisinde bulunan ve şimdilerde Taş Mektep olarak kullanılan tarihi binanın bacasının yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve Cami girişindeki duvarların çatladığını dile getiren Eyüp Uğurlu isimli bir vatandaş şöyle konuştu; “Ben her gün düzenli olarak evime giderken bu yolu kullanıyorum. Namazımı da sürekli olarak bu camide eda ediyorum. Gördüğünüz gibi günde binlerce insanın geçtiği bu yolda vatandaşın hayatı tehlikede. Taş Mektep’in bacası yan yattı ve her an yoldan geçen vatandaşların üzerine düşebilir. Bu tehlikenin bir an önce bertaraf edilmesi gerekir” dedi. “MESİR SAÇIM TÖRENİNDE BÜYÜK BİR TEHLİKE YAŞANABİLİR” Eyüp Uğurlu isimli bir vatandaş  Nisan 30’unda  yapılması  planlanan Mesir Festivali’ne  akın edecek vatandaş kalabalığına dikkat çekerek, “Cami’nin giriş duvarlarındaki çatlamalar, yakında burada yapılacak olan Mesir saçım töreninde büyük bir tehlike oluşturabilir. Artık bu yapılarla ilgili yetkili birim ve kurumlar hangisiyse gelip bir an önce bu işlere el atsınlar. Manisa’nın simgesi bu cami, yerli ve yabancı turistlerin Manisa’ya geldiklerinde gördükleri ilk yer buraları.Yazık günah bu tarihi eserler kaderine terk edilmiş şekilde kalmamalı, gereken neyse yapılmalı” dedi.    
Manisa’da şehrin simgesi olan tarihi Sultan Camii yerleşkesindeki yapılarda ve duvarlarda, doğal yollarla oluşan tehlikeler vatandaşları tedirgin ediyor. Yıkılmak üzere olan Taş Mektep’in bacası, yoldan geçen vatandaşların üstüne düştü düşecek. Eyüp Uğurlu isimli bir vatandaş Nisan 30’unda yapılması planlanan Mesir Festivali’ne akın edecek vatandaş kalabalığına dikkat çekerek, bir an önce önlem alınmasını talep etti.
HABER
MUSTAFA ATADİL 

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan ve Manisa denince ilk akla gelen tarihi yapılardan birisi olan Sultan Camii’nde, yılların yorgunluğu gözle görülür şekilde gün yüzüne çıkmış durumda.  Camii etrafını çevreleyen duvarlarda çatlamalar ve bacalarda eğilmeler gözlenen yerleşkede cemaat, yaklaşan mesir saçım töreninde insanları büyük tehlikenin beklediğini söyledi.

BACA YIKILDI YIKILACAK
 Sultan Camii yerleşkesi içerisinde bulunan ve şimdilerde Taş Mektep olarak kullanılan tarihi binanın bacasının yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve Cami girişindeki duvarların çatladığını dile getiren Eyüp Uğurlu isimli bir vatandaş şöyle konuştu; “Ben her gün düzenli olarak evime giderken bu yolu kullanıyorum. Namazımı da sürekli olarak bu camide eda ediyorum. Gördüğünüz gibi günde binlerce insanın geçtiği bu yolda vatandaşın hayatı tehlikede. Taş Mektep’in bacası yan yattı ve her an yoldan geçen vatandaşların üzerine düşebilir. Bu tehlikenin bir an önce bertaraf edilmesi gerekir” dedi.

“MESİR SAÇIM TÖRENİNDE BÜYÜK BİR TEHLİKE YAŞANABİLİR”
Eyüp Uğurlu isimli bir vatandaş  Nisan 30’unda  yapılması  planlanan Mesir Festivali’ne  akın edecek vatandaş kalabalığına dikkat çekerek, “Cami’nin giriş duvarlarındaki çatlamalar, yakında burada yapılacak olan Mesir saçım töreninde büyük bir tehlike oluşturabilir. Artık bu yapılarla ilgili yetkili birim ve kurumlar hangisiyse gelip bir an önce bu işlere el atsınlar. Manisa’nın simgesi bu cami, yerli ve yabancı turistlerin Manisa’ya geldiklerinde gördükleri ilk yer buraları.Yazık günah bu tarihi eserler kaderine terk edilmiş şekilde kalmamalı, gereken neyse yapılmalı” dedi.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.