TAHMİLCİ; 'BİZ HİÇ YANILMADIK’

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.11.2016 - 09:22, Güncelleme: 19.11.2016 - 09:22
 

TAHMİLCİ; 'BİZ HİÇ YANILMADIK’

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manisa Şubesi ‘Dayanışma ve Büyük Cumhuriyet’ adı altında bir buluşma programı düzenledi. Başkan Gülbahar Tahmilci burada yaptığı konuşmada, “Bizim derneğimizin kurucuları, hepsi öldürüldüler. Çünkü onlar Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurduklarında, bu günlerin karanlıklarını biliyorlardı.” dedi.
Caner KILIÇ- Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manisa Şubesi; ‘Dayanışma ve Büyük Cumhuriyet’ adı altında yemekli bir program gerçekleştirdi. Teras 2’de düzenlenen akşam yemeğinde salonu hıncahınç dolduran katılımcılar ‘Cumhuriyet’ diyerek adeta gövde gösterisi yaptı. Etkinliğe, siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının oluşturduğu, Manisa’daki birçok sol örgütler de katıldı. Önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunarak başlanan programda bir konuşma gerçekleştiren ADD Manisa Şube Başkanı Gülbahar Tahmilci; “Atatürkçü olmak halkçı olmak demektir, sosyal devlet demektir ve hukukun üstünlüğü demektir. Atatürkçü olmak; kadın erkek omuz omuza, faşizme karşı durabilmektir. Bizler görev insanıyız. Bizler var oldukça, Cumhuriyetin kazanımları için alanlarda, salonlarda, her zaman her yerde görevimizden asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Biz de Cumhuriyetin ölümüne bekçileriyiz.” dedi.   ‘BİZ HİÇ YANILMADIK’ Başkan Tahmilci son olarak şu ifadelere yer verdi; “Bizim derneğimizin kurucuları; Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Uğur Mumcu. Bunların hepsi öldürüldüler. Çünkü onlar Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurduklarında, bu günlerin karanlıklarını biliyorlardı. Biz de biliyorduk ve onlar ve biz hiç yanılmadık arkadaşlar. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle, Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin ve hakimiyetin yalnızca milletin olduğu, bağımsızlığın ve özgür bireyin anlamı bir kez daha anlaşılmıştır.”
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manisa Şubesi ‘Dayanışma ve Büyük Cumhuriyet’ adı altında bir buluşma programı düzenledi. Başkan Gülbahar Tahmilci burada yaptığı konuşmada, “Bizim derneğimizin kurucuları, hepsi öldürüldüler. Çünkü onlar Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurduklarında, bu günlerin karanlıklarını biliyorlardı.” dedi.
Caner KILIÇ- Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manisa Şubesi; ‘Dayanışma ve Büyük Cumhuriyet’ adı altında yemekli bir program gerçekleştirdi. Teras 2’de düzenlenen akşam yemeğinde salonu hıncahınç dolduran katılımcılar ‘Cumhuriyet’ diyerek adeta gövde gösterisi yaptı. Etkinliğe, siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının oluşturduğu, Manisa’daki birçok sol örgütler de katıldı. Önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunarak başlanan programda bir konuşma gerçekleştiren ADD Manisa Şube Başkanı Gülbahar Tahmilci; “Atatürkçü olmak halkçı olmak demektir, sosyal devlet demektir ve hukukun üstünlüğü demektir. Atatürkçü olmak; kadın erkek omuz omuza, faşizme karşı durabilmektir. Bizler görev insanıyız. Bizler var oldukça, Cumhuriyetin kazanımları için alanlarda, salonlarda, her zaman her yerde görevimizden asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Biz de Cumhuriyetin ölümüne bekçileriyiz.” dedi.
 
‘BİZ HİÇ YANILMADIK’
Başkan Tahmilci son olarak şu ifadelere yer verdi; “Bizim derneğimizin kurucuları; Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Uğur Mumcu. Bunların hepsi öldürüldüler. Çünkü onlar Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurduklarında, bu günlerin karanlıklarını biliyorlardı. Biz de biliyorduk ve onlar ve biz hiç yanılmadık arkadaşlar. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle, Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin ve hakimiyetin yalnızca milletin olduğu, bağımsızlığın ve özgür bireyin anlamı bir kez daha anlaşılmıştır.”







Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.