TARİŞ ÜZÜM ALIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.09.2016 - 09:54, Güncelleme: 28.09.2016 - 09:54
 

TARİŞ ÜZÜM ALIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Tariş üyesi üzüm üreticileri 2016 yılı ürünü kuru üzümlerini Tariş'e getirmeye başladı. Üreticiler Tariş depolarına ürünlerini indirirken, alınan üzüm kalitesinin geçtiğimiz yıllara göre düşük olduğu gözlendi. Üreticiler üzüm fiyatlarının açıklanmasını bekliyor. Tariş üyelerinden 2016 yılı olarak tahmini 1100 ton civarında üzül alımı gerçekleştirecek.
Turan Işık Tariş 2016 yılı ürünü kuru üzüm de 960 ton alım yaptı alımların sürdürüldüğü yaklaşık olarak 1100 ton alım gerçekleştirileceği bilgisi verildi.  Manisa Tariş birliğine üye olan üzüm üreticileri kuruttukları üzümlerini üyesi bulundukları Tariş depolarına getirmeye başladılar. TARİŞ’İN HEDEFİ 1100-1200 TON Üreticiler tarafından getirilen üzümler önce eksperler tarafından kalite kontrolleri yapılıyor, sonar kaç numara oldukları belirleniyor, ardından kantara çekilerek üreticinin üzümü işletmelere gönderilmek üzere depolarda indirildi. Tariş 2016 yılı kuru üzüm alımlarının Bin yüz (1100) ton civarında beklendiği vurgulandı. Üreticiler ürünlerini Tariş'e verirken ürünün rekolte ve kalite yönünde geçtiğimiz yıllara göre düşük olduğu belirtiler, fiyatların bir an önce açıklanmasını istediler. KALİTE VE RÖKOLTE DÜŞÜK Tariş  2016 yılında; 10 numara üzüm 2 ton, 9,5 numara üzüm 50 ton, 9 numara üzüm 160 ton, 8,5 numara üzüm 410 ton, 8 numara üzümden ise 300 ton civarında aldı. Böylelikle; 2016 yılı kuru üzümün gerek rekolte, gerekse kalite yönünden düşük olduğu, bununda özellikle darı ekim alanlarının fazlalığından dolayı üzüm kurutulurken çığ düşmesinden kaynaklandığı öne sürüldü. ALIMLAR SÜRDÜRÜLECEK Tariş yetkilileri üyelerinden üzüm alımlarının sürdürüldüğünü belirtirken, hedeflenen miktara ulaşmaya çalışılacağını,  üyelerden yaklaşık 150- 200 ton civarında üzümün alınacağı bilgisi verildi. Üzümlerin bir kısmı depolanacak, bir kısmı da ihracat yapılacak, kalan kısmı da yurt içi tüketimi için işlenecek.          
Tariş üyesi üzüm üreticileri 2016 yılı ürünü kuru üzümlerini Tariş'e getirmeye başladı. Üreticiler Tariş depolarına ürünlerini indirirken, alınan üzüm kalitesinin geçtiğimiz yıllara göre düşük olduğu gözlendi. Üreticiler üzüm fiyatlarının açıklanmasını bekliyor. Tariş üyelerinden 2016 yılı olarak tahmini 1100 ton civarında üzül alımı gerçekleştirecek.
Turan Işık
Tariş 2016 yılı ürünü kuru üzüm de 960 ton alım yaptı alımların sürdürüldüğü yaklaşık olarak 1100 ton alım gerçekleştirileceği bilgisi verildi.  Manisa Tariş birliğine üye olan üzüm üreticileri kuruttukları üzümlerini üyesi bulundukları Tariş depolarına getirmeye başladılar.

TARİŞ’İN HEDEFİ 1100-1200 TON
Üreticiler tarafından getirilen üzümler önce eksperler tarafından kalite kontrolleri yapılıyor, sonar kaç numara oldukları belirleniyor, ardından kantara çekilerek üreticinin üzümü işletmelere gönderilmek üzere depolarda indirildi. Tariş 2016 yılı kuru üzüm alımlarının Bin yüz (1100) ton civarında beklendiği vurgulandı. Üreticiler ürünlerini Tariş'e verirken ürünün rekolte ve kalite yönünde geçtiğimiz yıllara göre düşük olduğu belirtiler, fiyatların bir an önce açıklanmasını istediler.

KALİTE VE RÖKOLTE DÜŞÜK
Tariş  2016 yılında; 10 numara üzüm 2 ton, 9,5 numara üzüm 50 ton, 9 numara üzüm 160 ton, 8,5 numara üzüm 410 ton, 8 numara üzümden ise 300 ton civarında aldı. Böylelikle; 2016 yılı kuru üzümün gerek rekolte, gerekse kalite yönünden düşük olduğu, bununda özellikle darı ekim alanlarının fazlalığından dolayı üzüm kurutulurken çığ düşmesinden kaynaklandığı öne sürüldü.

ALIMLAR SÜRDÜRÜLECEK
Tariş yetkilileri üyelerinden üzüm alımlarının sürdürüldüğünü belirtirken, hedeflenen miktara ulaşmaya çalışılacağını,  üyelerden yaklaşık 150- 200 ton civarında üzümün alınacağı bilgisi verildi. Üzümlerin bir kısmı depolanacak, bir kısmı da ihracat yapılacak, kalan kısmı da yurt içi tüketimi için işlenecek.
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.