TAŞI SIKIP SUYUNU ÇIKARIYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.03.2017 - 09:45, Güncelleme: 21.03.2017 - 09:45
 

TAŞI SIKIP SUYUNU ÇIKARIYOR

Manisa'da geçimi sağlamak için, çöpten topladığı eski mobilya ve ağaç malzemelerini, arkadaşına ait barakada onararak kullanılacak duruma getirdikten sonra 2'nci el pazarında satışa sunan 74 yaşındaki Osman Çaldıran, "Gençler iş yok demesin! Çalışmak istedikten sonra tıpkı benim gibi taşı sıkıp suyunu çıkarabilirler" dedi.
Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Kurşunlu Han sokağında arkadaşına ait bir barakada, çöpten bulduğu atıl durumdaki mobilya ve ağaç malzemelerini tamir ederek satışa sunan 74 yaşındaki emekli vatandaş Osman Çaldıran, aldığı 1200 TL emekli maaşının kendisine ve ailesine yetmediğini, sağlık durumunun yaşına göre çalışmaya el verişli olduğunu ve bu yüzden uzun yıllardan beri bu işi yaptığını dile getirdi.   "ÇALIŞMAK AYIP DEĞİL İNSAN YETER Kİ ÇARESİZ KALSIN”  Yaşının bir hayli yüksek olmasına rağmen gençlere adeta meydan okuyan 74 yaşındaki Çaldıran, "Çalışmak ayıp değil. İnsan yeter ki çaresiz kalsın ve kafasını kullansın. Boş durarak kimse kimseye para vermez" diyerek sözlerine şöyle devam etti; " 1965 yılında askerden geldikten sonra tahta sandalye işine başladım. 1996 yılında bankadan almış olduğum krediyi ödeyemediğim için iflas ettim, ne malım kaldı, ne mülküm. 25yıl Bağkur'a prim ödedim, 31 yıl devlete vergi ödedim emekli oldum, hala vergimi ödemekteyim. 1200 TL Bağkur maaşı ile geçinemediğimden dolayı insanların eskittikleri ve kullanmadıkları için çöpe bıraktıkları mobilyaları toplayarak arkadaşıma ait bu barakada onarıyor ve satıyorum. Böylelikle küçük harçlıklarım ve ihtiyaçlarım karşılanmış oluyor.”   “GENÇLER İŞ YOK DEMESİN, ÇALIŞSINLAR, ÇALIŞANA İŞ VAR”  İnsanların işsizlikten ve parasızlıktan şikayet etmek yerine çözüm üretmeleri gerektiğini savunan Çaldıran; “Eşin, dostun ve komşuların yardımlarıyla burada para kazanmak için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Gençler iş yok demesin. Çalışsınlar, çalışana iş var. Bakın ben 74 yaşındayım ve çalışıyorum. Çalışmak ayıp değil, hiç gocunmuyorum ve gurur duyuyorum. Bazen bakıyorum kahvehanelerde akşama kadar boş boş oturan ve işsizlikten, parasızlıktan sızlanan gençleri görüyorum. İnsan istedikten sonra ama az ama çok parayı bir şekilde kazanabilir." diye konuştu.  
Manisa'da geçimi sağlamak için, çöpten topladığı eski mobilya ve ağaç malzemelerini, arkadaşına ait barakada onararak kullanılacak duruma getirdikten sonra 2'nci el pazarında satışa sunan 74 yaşındaki Osman Çaldıran, "Gençler iş yok demesin! Çalışmak istedikten sonra tıpkı benim gibi taşı sıkıp suyunu çıkarabilirler" dedi.
Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Kurşunlu Han sokağında arkadaşına ait bir barakada, çöpten bulduğu atıl durumdaki mobilya ve ağaç malzemelerini tamir ederek satışa sunan 74 yaşındaki emekli vatandaş Osman Çaldıran, aldığı 1200 TL emekli maaşının kendisine ve ailesine yetmediğini, sağlık durumunun yaşına göre çalışmaya el verişli olduğunu ve bu yüzden uzun yıllardan beri bu işi yaptığını dile getirdi.
 
"ÇALIŞMAK AYIP DEĞİL İNSAN YETER Kİ ÇARESİZ KALSIN”
 Yaşının bir hayli yüksek olmasına rağmen gençlere adeta meydan okuyan 74 yaşındaki Çaldıran, "Çalışmak ayıp değil. İnsan yeter ki çaresiz kalsın ve kafasını kullansın. Boş durarak kimse kimseye para vermez" diyerek sözlerine şöyle devam etti; " 1965 yılında askerden geldikten sonra tahta sandalye işine başladım. 1996 yılında bankadan almış olduğum krediyi ödeyemediğim için iflas ettim, ne malım kaldı, ne mülküm. 25yıl Bağkur'a prim ödedim, 31 yıl devlete vergi ödedim emekli oldum, hala vergimi ödemekteyim. 1200 TL Bağkur maaşı ile geçinemediğimden dolayı insanların eskittikleri ve kullanmadıkları için çöpe bıraktıkları mobilyaları toplayarak arkadaşıma ait bu barakada onarıyor ve satıyorum. Böylelikle küçük harçlıklarım ve ihtiyaçlarım karşılanmış oluyor.”


 
“GENÇLER İŞ YOK DEMESİN, ÇALIŞSINLAR, ÇALIŞANA İŞ VAR”
 İnsanların işsizlikten ve parasızlıktan şikayet etmek yerine çözüm üretmeleri gerektiğini savunan Çaldıran; “Eşin, dostun ve komşuların yardımlarıyla burada para kazanmak için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Gençler iş yok demesin. Çalışsınlar, çalışana iş var. Bakın ben 74 yaşındayım ve çalışıyorum. Çalışmak ayıp değil, hiç gocunmuyorum ve gurur duyuyorum. Bazen bakıyorum kahvehanelerde akşama kadar boş boş oturan ve işsizlikten, parasızlıktan sızlanan gençleri görüyorum. İnsan istedikten sonra ama az ama çok parayı bir şekilde kazanabilir." diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.