TRAFİK KAZALARINI AZALTAN PROJEDE AMBULANSA HER ZAMAN YEŞİL YANACAK

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.06.2017 - 11:24, Güncelleme: 07.06.2017 - 11:24
 

TRAFİK KAZALARINI AZALTAN PROJEDE AMBULANSA HER ZAMAN YEŞİL YANACAK

Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiöğrencileri, geliştirdikleri Tekno Trafik projesiyle hemtrafik kazalarını engellemeyi hem de geçiş üstünlüğü olan araçların, yoğun trafikte kırmızı ışığa takılmamasını amaçlıyor.
HABER CANER KILIÇ Manisa’da,yaşanan trafik kazalarından etkilenen lise öğrencileri, kazaların azaltılmasına yönelik proje geliştirdi.Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriOnur Sezer ve Ferhat Kardaş´ın hazırladığı Tekno Trafik projesiyle iki farklı konuya çözüm arandı. Öğrenciler, icatlarıyla hem trafik kazalarını engellemeyi hem de ambulans itfaiye gibi geçiş üstünlüğü olan araçların, yoğun trafikte kırmızı ışığa takılmamasını amaçlıyor. İki farklı bölümden oluşan projede, ilk konuyu anlatan 11. Sınıf öğrencisi Ferhat Kardaş; “Projemizin ilk bölümünde;şehirlerarası çevre yolunda hızla giden aracımız, yoğun metal algılayıcı sensörler sayesinde algılanıyor ve ışıklar yanıyor. Yol kenarına konulmuş ışıklar, arkadan başka bir araç gelmiyorsa sönüyor. Bunu güneş panelleri ve rüzgar gülleriyle destekleyerek hiçbir masraf uygulamadan kullanılabilir hale getirebiliriz. Böylelikle araç şoförleri önünde ve arkasında yakın mesafede herhangi bir aracın olup olmadığını rahatlıkla anlayabilir. AMBULANS, İTFAİYE TRAFİĞE TAKILMAYACAK Projenin ikinci bölümünde ise“geçiş üstünlüğü" bulunan araçların kavşaklardan geçişini düzenleyerek, kazaların azaltılmasına yönelik çalışmalar geliştirildi.Öğrencilerin, danışman öğretmenleri Yasin Kırcı gözetiminde hazırladıkları projede, kırmızı ışıkta beklemeden, geçiş üstünlüğü bulunan araçlara farklı bir kolaylık sağlandı.Proje kapsamında geçiş üstünlüğü bulunan araçlara ve ışıklı kavşaklara yerleştirilen bir algılama sistemi ile sinyalizasyonun düzenlenmesi hedeflendi. Buna göre geçiş üstünlüğü bulunan araçlardan herhangi biri ışıklı kavşağa yaklaştığında, kavşağa bağlı diğer yönlerdeki trafik ışıkları kırmızı yanarken, aracın geldiği yöndeki ışık yeşil yanıyor. Böylelikle ambulans, itfaiye ve polis araçlarının acil durumlarda kırmızı ışığa yakalanarak zaman kaybetmeleri ve olası bir trafik kazası önleniyor.  
Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiöğrencileri, geliştirdikleri Tekno Trafik projesiyle hemtrafik kazalarını engellemeyi hem de geçiş üstünlüğü olan araçların, yoğun trafikte kırmızı ışığa takılmamasını amaçlıyor.
HABER
CANER KILIÇ

Manisa’da,yaşanan trafik kazalarından etkilenen lise öğrencileri, kazaların azaltılmasına yönelik proje geliştirdi.Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriOnur Sezer ve Ferhat Kardaş´ın hazırladığı Tekno Trafik projesiyle iki farklı konuya çözüm arandı. Öğrenciler, icatlarıyla hem trafik kazalarını engellemeyi hem de ambulans itfaiye gibi geçiş üstünlüğü olan araçların, yoğun trafikte kırmızı ışığa takılmamasını amaçlıyor. İki farklı bölümden oluşan projede, ilk konuyu anlatan 11. Sınıf öğrencisi Ferhat Kardaş; “Projemizin ilk bölümünde;şehirlerarası çevre yolunda hızla giden aracımız, yoğun metal algılayıcı sensörler sayesinde algılanıyor ve ışıklar yanıyor. Yol kenarına konulmuş ışıklar, arkadan başka bir araç gelmiyorsa sönüyor. Bunu güneş panelleri ve rüzgar gülleriyle destekleyerek hiçbir masraf uygulamadan kullanılabilir hale getirebiliriz. Böylelikle araç şoförleri önünde ve arkasında yakın mesafede herhangi bir aracın olup olmadığını rahatlıkla anlayabilir.




AMBULANS, İTFAİYE TRAFİĞE TAKILMAYACAK
Projenin ikinci bölümünde ise“geçiş üstünlüğü" bulunan araçların kavşaklardan geçişini düzenleyerek, kazaların azaltılmasına yönelik çalışmalar geliştirildi.Öğrencilerin, danışman öğretmenleri Yasin Kırcı gözetiminde hazırladıkları projede, kırmızı ışıkta beklemeden, geçiş üstünlüğü bulunan araçlara farklı bir kolaylık sağlandı.Proje kapsamında geçiş üstünlüğü bulunan araçlara ve ışıklı kavşaklara yerleştirilen bir algılama sistemi ile sinyalizasyonun düzenlenmesi hedeflendi. Buna göre geçiş üstünlüğü bulunan araçlardan herhangi biri ışıklı kavşağa yaklaştığında, kavşağa bağlı diğer yönlerdeki trafik ışıkları kırmızı yanarken, aracın geldiği yöndeki ışık yeşil yanıyor. Böylelikle ambulans, itfaiye ve polis araçlarının acil durumlarda kırmızı ışığa yakalanarak zaman kaybetmeleri ve olası bir trafik kazası önleniyor.



 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.