TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJE MANİSA’DAN

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.09.2016 - 09:11, Güncelleme: 28.09.2016 - 09:11
 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJE MANİSA’DAN

YOL YANARDAĞ CÜRUFU İLE KAPLANACAK Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Manisa-İstanbul arası örnek olacak duble yol çalışması başlattı. Pilot bölge seçilen Manisa-İstanbul arası duble yolun Saruhanlı’ya kadar olan 14 km’lik alanın zemini, yanardağ cürufu ile kaplanacak. Bu çalışma bilirkişiden onay alırsa, Türkiye genelinde yaygınlaşacak.
TURAN IŞIK Türkiye geneline yaygınlaştırılması düşünülen ve pilot bölge olarak Manisa-İstanbul arası duble yolun seçildiği proje start aldı. Manisa-İstanbul arası yolda yanardağ cürufu ile zemini kaplama projesi onay alırsa, Türkiye genelinde uygulanacak.   YOLA YANARDAĞ CÜRUFU DÖKÜLECEK  Duble bölünmüş yolda yapılacak olan çalışma hakkında Smart Makineleri Genel Müdürü Özgür Günay bilgi verdi; “Karayolları Bölge Müdürlüğü duble bölünmüş yollarda yeni bir çalışma başlattı. Bu çalışma da Manisa Pilot bölge seçildi. Bu çalışmamızda Gediz Köprüsü’nden başlayarak Saruhanlı’ya kadar 14 kilometrelik Duble yolun ortasındaki ağaçlandırılan ve bölünen kesiminde önce toprak zeminini düşürüyoruz. Üzerine plastik içeren malzemeyi kaplayacağız ardından ise yanardağ cürufu dökülecek. Böylelikle sürücülerin görüşü engellenmeyecek. 14 kilometrelik mesafedeki örnek çalışmamız tamamlandığında ve bilirkişiden onay alındığında, Türkiye genelinde bu çalışma yaygınlaştırılacak” dedi. YOL TEK ŞERİDE İNDİ  Manisa ile Saruhanlı ilçesi arasında bulunan duble yolda yapılan çalışmalar sırasında yolun bir kısmı önlem alınarak tek şeride indirildi. Yetkililer sürücülerin çalışma alanlarından geçerken dikkat etmelerini, sollama yapmamalarını işaret ve işaretçilere dikkat etmelerini istediler.   TÜRK MÜHENDİSLERİNDEN SMART EKSKAVATÖR MAKİNESİ  Smart Makinaları Genel Müdürü Özgür Günay yapılan çalışmada Türk mühendislerinin başarısından bahsederek; ‘Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından bu tür yollarda kullanılmak üzere tamamı Ege Üniversitesi’ne ait olan bir proje üretildi. Çok amaçlı kullanılabilen mini Smart ekskavatör gerek denemek gerekse Türk malı olarak kullanılmak üzere şuan test aşamasındayız. Başarılı olduğu taktirde bu ekskavatörlerden Yurt dışına da ihraç edilecek” dedi.  
YOL YANARDAĞ CÜRUFU İLE KAPLANACAK Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Manisa-İstanbul arası örnek olacak duble yol çalışması başlattı. Pilot bölge seçilen Manisa-İstanbul arası duble yolun Saruhanlı’ya kadar olan 14 km’lik alanın zemini, yanardağ cürufu ile kaplanacak. Bu çalışma bilirkişiden onay alırsa, Türkiye genelinde yaygınlaşacak.
TURAN IŞIK
Türkiye geneline yaygınlaştırılması düşünülen ve pilot bölge olarak Manisa-İstanbul arası duble yolun seçildiği proje start aldı. Manisa-İstanbul arası yolda yanardağ cürufu ile zemini kaplama projesi onay alırsa, Türkiye genelinde uygulanacak.
 
YOLA YANARDAĞ CÜRUFU DÖKÜLECEK
 Duble bölünmüş yolda yapılacak olan çalışma hakkında Smart Makineleri Genel Müdürü Özgür Günay bilgi verdi; “Karayolları Bölge Müdürlüğü duble bölünmüş yollarda yeni bir çalışma başlattı. Bu çalışma da Manisa Pilot bölge seçildi. Bu çalışmamızda Gediz Köprüsü’nden başlayarak Saruhanlı’ya kadar 14 kilometrelik Duble yolun ortasındaki ağaçlandırılan ve bölünen kesiminde önce toprak zeminini düşürüyoruz. Üzerine plastik içeren malzemeyi kaplayacağız ardından ise yanardağ cürufu dökülecek. Böylelikle sürücülerin görüşü engellenmeyecek. 14 kilometrelik mesafedeki örnek çalışmamız tamamlandığında ve bilirkişiden onay alındığında, Türkiye genelinde bu çalışma yaygınlaştırılacak” dedi.

YOL TEK ŞERİDE İNDİ
 Manisa ile Saruhanlı ilçesi arasında bulunan duble yolda yapılan çalışmalar sırasında yolun bir kısmı önlem alınarak tek şeride indirildi. Yetkililer sürücülerin çalışma alanlarından geçerken dikkat etmelerini, sollama yapmamalarını işaret ve işaretçilere dikkat etmelerini istediler.
 
TÜRK MÜHENDİSLERİNDEN SMART EKSKAVATÖR MAKİNESİ
 Smart Makinaları Genel Müdürü Özgür Günay yapılan çalışmada Türk mühendislerinin başarısından bahsederek; ‘Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından bu tür yollarda kullanılmak üzere tamamı Ege Üniversitesi’ne ait olan bir proje üretildi. Çok amaçlı kullanılabilen mini Smart ekskavatör gerek denemek gerekse Türk malı olarak kullanılmak üzere şuan test aşamasındayız. Başarılı olduğu taktirde bu ekskavatörlerden Yurt dışına da ihraç edilecek” dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.