Ücret tarifesindeki fiyatlara 'çok yüksek' diyen vatandaşlara cevap;

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.05.2018 - 07:11, Güncelleme: 16.05.2018 - 07:11
 

Ücret tarifesindeki fiyatlara 'çok yüksek' diyen vatandaşlara cevap;

Manisalı vatandaşlar kuaför fiyatlarının yüksek olmasından yakınırken;Manisa Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Ali Bartu da, ülkenin ekonomik durumunu öne sürerek, fiyatların gayet normal olduğunu savundu. Bartu; "Elektrik, su, kira fiyatlarında ki artışa göre belirliyoruz. Memlekette kriz var. Bu yüzden, hala yeni tarifeyi daha belirlemedik.” dedi.
HABER ÖZLEM ŞAHİN Manisa Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Ali Bartu, Manisa’nın kuaför ücret tarifesini değerlendirdi. Kuaför ve berberlerin ücret tarifesininhayat şartlarına göre belirlendiğini belirten Bartu;“ Elektrik, su, kira fiyatlarında ki artışa göre belirliyoruz. Esnaf odaları birliğimizde,Fiyat Tarifesi Komisyonumuzun uygun görmesi halinde bu fiyatları onaylıyor. Biz burada tarifeleri belirliyoruz. Şayet onlar onaylamadıkları takdirde beraber uzlaşmaya gidiyoruz. Memlekette kriz var. Kriz olduğu için bizde bu fiyatları nasıl belirleriz diye düşünüyoruz. Şuana kadar yeni tarifeyi daha belirlemedik. Erkek berberleri ve kadın kuaförleri fiyat tarifesi ne zaman belirleyecek diye haber bekliyorlar bizden.” diyerek, ekonomik krizden dolayı zorlandıklarını vurguladı. UCUZ ÇALIŞAN KUAFÖRLERE İTİRAZ Belirlenen ücret tarifesinin altında,çok ucuz hizmet veren kuaförleri de eleştiren Bartu, bunun haksız kazanç olduklarını ifade etti. Bartu “Çok ucuz çalışanlara “ucuz çalışmayın, haksız rekabet yapıyorsunuz” diye mesaj attık.Çok ucuz çalışan kuaförlere itiraz ettik. İtiraz ettikten sonra fiyatları biraz yükselttiler ve kazanmaya başladılar. Biz istiyoruz ki kuaförümüz, berberimiz kazansın. Onun için uğraşıyoruz” diye konuştu. “TABAN VE TAVAN FİYAT İSTİYORUZ” Bakanlığa, taban fiyat ve tavan fiyatın belli olduğu fiyat tarifesi için başvurduklarını belirten Bartu, şöyle devam etti;“ Birlik başkanımıza, federasyona ve bakanlığa fiyat tarifesi uygulaması için yazı yazdık. Talebimizintorba yasasına girdiğini söylediler ama bir şey çıkmadı. Bu uygulamanın çıkmasını istiyoruz. Taban ve tavan fiyatlar belli olursa,fiyat listesini 1. sınıf 2. sınıf ve 3. sınıf olarak yapacağız. Böylece kuaförümüz rahatlayacak diye düşünüyoruz.” Bartu son olarak bazı kuaförlerin, özel eğitimler için çok para harcadıklarını ve buna bağlı olarak hizmetfiyatları arttığını vurguladı. "ÜCRET TARİFESİ UYGUN" Manisa’da hizmet veren Kuaför Ebru Karacada, ücret tarifesini şöyle değerlendirdi; “Manisa için ücret tarifesi uygun fiyatları kapsıyor. Biz derneğe bağlı çalıştığımız için kafamıza göre hizmet bedelini fiyatlandıramıyoruz.  Kira, elektrik, su, sürekli gelen zamlar ve eleman masrafları düşünülerek belirleniyor fiyatlar. Manisa öğrenci potansiyeli yüksek bir şehir. Fiyatların pahalı olduğunu düşünen öğrenci müşterilerimize genelde daha indirimli tarifeler uyguluyoruz.”  
Manisalı vatandaşlar kuaför fiyatlarının yüksek olmasından yakınırken;Manisa Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Ali Bartu da, ülkenin ekonomik durumunu öne sürerek, fiyatların gayet normal olduğunu savundu. Bartu; "Elektrik, su, kira fiyatlarında ki artışa göre belirliyoruz. Memlekette kriz var. Bu yüzden, hala yeni tarifeyi daha belirlemedik.” dedi.
HABER
ÖZLEM ŞAHİN

Manisa Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Ali Bartu, Manisa’nın kuaför ücret tarifesini değerlendirdi. Kuaför ve berberlerin ücret tarifesininhayat şartlarına göre belirlendiğini belirten Bartu;“ Elektrik, su, kira fiyatlarında ki artışa göre belirliyoruz. Esnaf odaları birliğimizde,Fiyat Tarifesi Komisyonumuzun uygun görmesi halinde bu fiyatları onaylıyor. Biz burada tarifeleri belirliyoruz. Şayet onlar onaylamadıkları takdirde beraber uzlaşmaya gidiyoruz. Memlekette kriz var. Kriz olduğu için bizde bu fiyatları nasıl belirleriz diye düşünüyoruz. Şuana kadar yeni tarifeyi daha belirlemedik. Erkek berberleri ve kadın kuaförleri fiyat tarifesi ne zaman belirleyecek diye haber bekliyorlar bizden.” diyerek, ekonomik krizden dolayı zorlandıklarını vurguladı.

UCUZ ÇALIŞAN KUAFÖRLERE İTİRAZ
Belirlenen ücret tarifesinin altında,çok ucuz hizmet veren kuaförleri de eleştiren Bartu, bunun haksız kazanç olduklarını ifade etti. Bartu “Çok ucuz çalışanlara “ucuz çalışmayın, haksız rekabet yapıyorsunuz” diye mesaj attık.Çok ucuz çalışan kuaförlere itiraz ettik. İtiraz ettikten sonra fiyatları biraz yükselttiler ve kazanmaya başladılar. Biz istiyoruz ki kuaförümüz, berberimiz kazansın. Onun için uğraşıyoruz” diye konuştu.

“TABAN VE TAVAN FİYAT İSTİYORUZ”
Bakanlığa, taban fiyat ve tavan fiyatın belli olduğu fiyat tarifesi için başvurduklarını belirten Bartu, şöyle devam etti;“ Birlik başkanımıza, federasyona ve bakanlığa fiyat tarifesi uygulaması için yazı yazdık. Talebimizintorba yasasına girdiğini söylediler ama bir şey çıkmadı. Bu uygulamanın çıkmasını istiyoruz. Taban ve tavan fiyatlar belli olursa,fiyat listesini 1. sınıf 2. sınıf ve 3. sınıf olarak yapacağız. Böylece kuaförümüz rahatlayacak diye düşünüyoruz.” Bartu son olarak bazı kuaförlerin, özel eğitimler için çok para harcadıklarını ve buna bağlı olarak hizmetfiyatları arttığını vurguladı.

"ÜCRET TARİFESİ UYGUN"
Manisa’da hizmet veren Kuaför Ebru Karacada, ücret tarifesini şöyle değerlendirdi; “Manisa için ücret tarifesi uygun fiyatları kapsıyor. Biz derneğe bağlı çalıştığımız için kafamıza göre hizmet bedelini fiyatlandıramıyoruz.  Kira, elektrik, su, sürekli gelen zamlar ve eleman masrafları düşünülerek belirleniyor fiyatlar. Manisa öğrenci potansiyeli yüksek bir şehir. Fiyatların pahalı olduğunu düşünen öğrenci müşterilerimize genelde daha indirimli tarifeler uyguluyoruz.”
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.