​“ÜRETİM AZ, FİYATLAR HAFTALARDIR YÜKSEK”

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.08.2017 - 09:26, Güncelleme: 25.08.2017 - 09:26
 

​“ÜRETİM AZ, FİYATLAR HAFTALARDIR YÜKSEK”

Manisa Perşembe pazarında, pazarcı esnafı ile sebze ve meyvelerin fiyatlarını konuştuk. Genel anlamda sebze ve meyve de fiyatlar dengede seyrederken; limonda kasa fiyatı 95 TL, Kilosu ise 8 ve 10 TL arasında değişen fiyatıyla, haftanın zam şampiyonu.
Manisa sebze ve meyve üreticisi pazara çıkardığı ürünlerden geçimini sağlamaya çalışıyor. Yerli üreticinin pazara getirdiği; Patlıcan, domates, biber, kabak, gibi sebzelerin fiyatları vatandaşın alım gücü sınırını aşmazken, bazı sebzelerin fiyatları ise el yakıyor.   “ÜRETİM AZ, FİYATLAR HAFTALARDIR YÜKSEK” Pazarcı esnafı; barbunya, taze fasulye, börülce, bamya gibi sebzelerin üretiminin Manisa’da az olduğunu belirtiyor. Pazarcı esnafı, “ Üretecek olan kişiler ürün yetiştirmiyor. Uğraşmak emek harcamak zor hale geldi. Herkes şehirlere göçüyor. Başka işlerle uğraşma gayesinde. Üretimin az olması ile birlikte fiyatlar doğal olarak artıyor. Üretecek kesim de yetersiz kalıyor. Velhasıl, fiyatlar bir süre daha bu şekilde gidebilir”  diye dert yandı. Manisa Perşembe pazarında ki fiyatların diğer ilçelere göre daha ucuz olduğunu, müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarına önemle vurgu yapan pazarcı esnafı; en taze ürünleri Manisa halkına sunmaya gayret sarf ettiklerine dikkat çekti.  
Manisa Perşembe pazarında, pazarcı esnafı ile sebze ve meyvelerin fiyatlarını konuştuk. Genel anlamda sebze ve meyve de fiyatlar dengede seyrederken; limonda kasa fiyatı 95 TL, Kilosu ise 8 ve 10 TL arasında değişen fiyatıyla, haftanın zam şampiyonu.
Manisa sebze ve meyve üreticisi pazara çıkardığı ürünlerden geçimini sağlamaya çalışıyor. Yerli üreticinin pazara getirdiği; Patlıcan, domates, biber, kabak, gibi sebzelerin fiyatları vatandaşın alım gücü sınırını aşmazken, bazı sebzelerin fiyatları ise el yakıyor.
 
“ÜRETİM AZ, FİYATLAR HAFTALARDIR YÜKSEK”

Pazarcı esnafı; barbunya, taze fasulye, börülce, bamya gibi sebzelerin üretiminin Manisa’da az olduğunu belirtiyor. Pazarcı esnafı, “ Üretecek olan kişiler ürün yetiştirmiyor. Uğraşmak emek harcamak zor hale geldi. Herkes şehirlere göçüyor. Başka işlerle uğraşma gayesinde. Üretimin az olması ile birlikte fiyatlar doğal olarak artıyor. Üretecek kesim de yetersiz kalıyor. Velhasıl, fiyatlar bir süre daha bu şekilde gidebilir”  diye dert yandı. Manisa Perşembe pazarında ki fiyatların diğer ilçelere göre daha ucuz olduğunu, müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarına önemle vurgu yapan pazarcı esnafı; en taze ürünleri Manisa halkına sunmaya gayret sarf ettiklerine dikkat çekti.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.