VATANDAŞ TARİHİ ÇEŞMELERDEN YAYLA SUYU AKITILSIN İSTİYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.11.2017 - 11:02, Güncelleme: 08.11.2017 - 11:02
 

VATANDAŞ TARİHİ ÇEŞMELERDEN YAYLA SUYU AKITILSIN İSTİYOR

Şehrin farklı noktalarında bulunan tarihi çeşmelerin bir çoğunun restorasyonu yapılarak, aslına uygun hale getirildi. Çeşmelerinden ise yayla suyu akıtılıyor. Vatandaşlar Belediye yetkililerine seslenerek, diğer tarihi çeşmelere de yayla suları bağlanarak, akıtılmasını istedi.
HABER TURAN IŞIK Manisalı özellikle eski Manisa yerleşim yerlerinin bazı sokak ve caddelerinde bulunan Tarih çeşmelerden yaylı sularının akıtılması istedi. Bu isteklerini Denge Gazetesi’ni arayarak bildiren vatandaşlar,  “Manisa Tarih  kokan  bir şehir, çok eskilerden kalma tarihi çeşmeler bulunuyor.  Daha önceleri kullanılmadıkları için yıkılmak üzere olan çeşmelerimiz vardı.  Şimdi Belediyelerimiz bu çeşmeleri restorasyon yaptırarak, ayakta kalmasını sağlamaya çalışıyor.  Bizler vatandaş olarak bu tarihi çeşmelerimizin tümünden yayla suları akıtılır ise memnun oluruz. Hem vatandaşlar su almaya gelir hem de atalarımızdan kalan asırlık olan çeşmeler var onları görerek, inceleyerek, tarihimizin derinliklerini, değerlerini öğrenir zarar vermezler, gelecek nesillerimize de örnek olurlar.  O nedenle Manisa’nın tümünden araştırılarak bu tür tarihi eser çeşmeler varsa, yayla suyu akıtılsın istiyoruz.  Öreğin Mutlu mahallesinde bulunan Kaval Çeşmesi çok güzel olmuş.  Diğerleri de bunun gibi restorasyonları yapılarak, çeşmelerinden de özellikle yayla suyu dediğimiz dağdan getirilen sular akıtılır ise Manisa için iyi olur.  Bunları günümüze kazandıran, çeşmelerinden suların akmasını sağlayanlara teşekkür ediyoruz” dediler.      
Şehrin farklı noktalarında bulunan tarihi çeşmelerin bir çoğunun restorasyonu yapılarak, aslına uygun hale getirildi. Çeşmelerinden ise yayla suyu akıtılıyor. Vatandaşlar Belediye yetkililerine seslenerek, diğer tarihi çeşmelere de yayla suları bağlanarak, akıtılmasını istedi.
HABER
TURAN IŞIK


Manisalı özellikle eski Manisa yerleşim yerlerinin bazı sokak ve caddelerinde bulunan Tarih çeşmelerden yaylı sularının akıtılması istedi.

Bu isteklerini Denge Gazetesi’ni arayarak bildiren vatandaşlar,  “Manisa Tarih  kokan  bir şehir, çok eskilerden kalma tarihi çeşmeler bulunuyor.  Daha önceleri kullanılmadıkları için yıkılmak üzere olan çeşmelerimiz vardı.  Şimdi Belediyelerimiz bu çeşmeleri restorasyon yaptırarak, ayakta kalmasını sağlamaya çalışıyor.  Bizler vatandaş olarak bu tarihi çeşmelerimizin tümünden yayla suları akıtılır ise memnun oluruz. Hem vatandaşlar su almaya gelir hem de atalarımızdan kalan asırlık olan çeşmeler var onları görerek, inceleyerek, tarihimizin derinliklerini, değerlerini öğrenir zarar vermezler, gelecek nesillerimize de örnek olurlar.  O nedenle Manisa’nın tümünden araştırılarak bu tür tarihi eser çeşmeler varsa, yayla suyu akıtılsın istiyoruz.  Öreğin Mutlu mahallesinde bulunan Kaval Çeşmesi çok güzel olmuş.  Diğerleri de bunun gibi restorasyonları yapılarak, çeşmelerinden de özellikle yayla suyu dediğimiz dağdan getirilen sular akıtılır ise Manisa için iyi olur.  Bunları günümüze kazandıran, çeşmelerinden suların akmasını sağlayanlara teşekkür ediyoruz” dediler.  
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.