YAĞMUR ETKİSİNİ HER NOKTADA GÖSTERDİ

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.01.2017 - 08:03, Güncelleme: 18.01.2017 - 08:03
 

YAĞMUR ETKİSİNİ HER NOKTADA GÖSTERDİ

Ege Bölgesi’ni etkisi altına alan yağmur hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Yağmur nedeniyle Manisa ovasının büyük bölümü sular altında kaldı. Gediz Nehri ve Nif Çayı yükseldi, dereler taştı, yollar sularla kaplandı, sulama kanalları doldu.
HABER TURAN IŞIK Aralıksız yağan yağmur hayatı olumsuz yönde etkilerken doğada da etkisini gösterdi. Yağmurdan dolayı Gediz Nehri ve Nif Çayı su seviyesi yükseldi, Manisa Ovasındaki tarım arazilerinin büyük bölümü sular altında kaldı. SPİL’DEN AKAN SU YOLLARI KAPLADI Turgut Özel Mahallesine giden yolun büyük bölümü, Spil Dağı yamaçlarından gelen suların altında kaldı. Dere yataklarında taşmalar meydana geldi. KIRTIK DERESİ YİNE SORUN OLMAYA BAŞLADI Yüksek kesimlerin suları, beraberinde Kırtık Deresi’nden getirdiği kum ve çakıllar, sulama kanallarını doldururken; Nurlupınar Mahallesi içerisinden geçen sulama kanalının taşmaması için dere yatağı temizlenerek taşkınlıklar önlenmeye çalışıldı.Nurlupınar Mahalle Muhtarı Süleyman Seven; “Yağmurdan dolayı Kırtık Deresi’nin sürekli kum ve çakıl getirmesiyle sulama kanalı dolduruyor. Belediye ekipleri de sürekli temizlemeye çalışıyor. O kadar su geliyor ki gece sabahlara kadar taşkınlıklar olacak diye korkuyoruz. Bir an önce Kırtık Deresi çevresinin ıslah edilerek, tehlikenin giderilmesini istiyoruz.” dedi.  
Ege Bölgesi’ni etkisi altına alan yağmur hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Yağmur nedeniyle Manisa ovasının büyük bölümü sular altında kaldı. Gediz Nehri ve Nif Çayı yükseldi, dereler taştı, yollar sularla kaplandı, sulama kanalları doldu.

HABER
TURAN IŞIK

Aralıksız yağan yağmur hayatı olumsuz yönde etkilerken doğada da etkisini gösterdi. Yağmurdan dolayı Gediz Nehri ve Nif Çayı su seviyesi yükseldi, Manisa Ovasındaki tarım arazilerinin büyük bölümü sular altında kaldı.

SPİL’DEN AKAN SU YOLLARI KAPLADI
Turgut Özel Mahallesine giden yolun büyük bölümü, Spil Dağı yamaçlarından gelen suların altında kaldı. Dere yataklarında taşmalar meydana geldi.

KIRTIK DERESİ YİNE SORUN OLMAYA BAŞLADI
Yüksek kesimlerin suları, beraberinde Kırtık Deresi’nden getirdiği kum ve çakıllar, sulama kanallarını doldururken; Nurlupınar Mahallesi içerisinden geçen sulama kanalının taşmaması için dere yatağı temizlenerek taşkınlıklar önlenmeye çalışıldı.Nurlupınar Mahalle Muhtarı Süleyman Seven; “Yağmurdan dolayı Kırtık Deresi’nin sürekli kum ve çakıl getirmesiyle sulama kanalı dolduruyor. Belediye ekipleri de sürekli temizlemeye çalışıyor. O kadar su geliyor ki gece sabahlara kadar taşkınlıklar olacak diye korkuyoruz. Bir an önce Kırtık Deresi çevresinin ıslah edilerek, tehlikenin giderilmesini istiyoruz.” dedi.


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.