YAKLAŞIK 40 KİŞİ ECZANELERDE ÇALIŞMA OLANAĞI YAKALADI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.07.2017 - 09:35, Güncelleme: 18.07.2017 - 09:35
 

YAKLAŞIK 40 KİŞİ ECZANELERDE ÇALIŞMA OLANAĞI YAKALADI

Manisa Eczacılar Odası, açtıkları kurslarla kentteki birçok eczaneye kalfalar yetiştirdi. Bu kurslar sayesinde yaklaşık 40 kişi eczanelerde iş olanağına kavuştu. Manisa Eczacılar Odası Başkanı Burçin Kurtuluş, ihtiyaç duyulması halinde yeni bir ‘eczane teknisyeni yetiştirme kursu’ başlatabileceklerini söyledi.
HABER CANER KILIÇ Manisa Eczacılar Odası Başkanı Burçin Kurtuluş, bu güne kadar açtıkları kurslar sayesinde, eczanelere kalifiyeli elemanlar yetiştirmenin yanı sıra işsizlik sorununa da çözüm getirdiklerini ifade etti. Bu kursların geçmiş yıllarda yapılan sertifika kursları gibi olmadığına dikkat çeken Başkan Kurtuluş; “Sertifika kursları tahminim 4-5 yıl önce yapılan kurslardı. O kursta hem Sağlık Bakanlığı, hem Milli Eğitim Bakanlığı, hem de Türk Eczacılar Birliğivardı. Bu üç taraf kendi aralarında protokol imzalayıp eczane çalışanlarına sertifika verip eczane çalışanı, teknisyeni olarak göreve başlayabiliyorlardı. Fakat bizim eczacılık sektörü başka bir olay. Çünkü sağlık konusunda bilgili olunması lazım. Aynı zaman da eczane de çalışmak, hizmet sunmak çok önemli bir konudur. Bu yüzden bilgilendirme kurslarını, biz ihtiyaçtan doğarak kendi odamızın planladığı bir kurs yaptık.” diye konuştu. “İHTİYAÇ HALİNDE YİNE KURS AÇABİLİRİZ” Açtıkları‘eczane teknisyeni yetiştirme kursuları’ kapsamında, önceki yıllarda başlatılan ilk kursta 20 kişiyi eczanelerde işe yerleştirdiklerini hatırlatan Kurtuluş, bilgilendirmelerine şöyle devam etti; “O kursta genel bilgilerden bahsettik, eczane de karşılaşılacak neler var onlardan bahsettik. Yani işe başlamadan önce bir göz aşinalığı ve olaya hakimiyet gerektiren önemli konulardan bahsettik. Bu önemli konuları, bu kişiler başarıyla öğrendiler ve onların içlerinden ilk yaptığımız kursta hemen hemen 20 kişiyi eczanelerimizde işe başlattık. Çalışıyorlar, şuanda da zaten  tecrübeli konuma geldiler. Fakat tekrar çalışana ihtiyacı doğduğu için geçtiğimiz aylarda böyle bir eğitim tekrar düzenledik. Bu eğitime de yüksek bir katılım oldu. Bu yüksek katılım 60 kişi civarında idi. Bu kişiler içinden de yine yaklaşık 20 kişi daha eczanelerimizdeçalışmaya başladılar. Devletin şu anda başlattığı ‘İşbaşı eğitim programı’ndan da faydalanıp işe başlayanlar oldu. Şu anda tekrar çalışan ihtiyacı doğarsa önümüzdeki aylarda bir kurs daha açabiliriz diye düşünüyorum.”  
Manisa Eczacılar Odası, açtıkları kurslarla kentteki birçok eczaneye kalfalar yetiştirdi. Bu kurslar sayesinde yaklaşık 40 kişi eczanelerde iş olanağına kavuştu. Manisa Eczacılar Odası Başkanı Burçin Kurtuluş, ihtiyaç duyulması halinde yeni bir ‘eczane teknisyeni yetiştirme kursu’ başlatabileceklerini söyledi.
HABER
CANER KILIÇ


Manisa Eczacılar Odası Başkanı Burçin Kurtuluş, bu güne kadar açtıkları kurslar sayesinde, eczanelere kalifiyeli elemanlar yetiştirmenin yanı sıra işsizlik sorununa da çözüm getirdiklerini ifade etti. Bu kursların geçmiş yıllarda yapılan sertifika kursları gibi olmadığına dikkat çeken Başkan Kurtuluş; “Sertifika kursları tahminim 4-5 yıl önce yapılan kurslardı. O kursta hem Sağlık Bakanlığı, hem Milli Eğitim Bakanlığı, hem de Türk Eczacılar Birliğivardı. Bu üç taraf kendi aralarında protokol imzalayıp eczane çalışanlarına sertifika verip eczane çalışanı, teknisyeni olarak göreve başlayabiliyorlardı. Fakat bizim eczacılık sektörü başka bir olay. Çünkü sağlık konusunda bilgili olunması lazım. Aynı zaman da eczane de çalışmak, hizmet sunmak çok önemli bir konudur. Bu yüzden bilgilendirme kurslarını, biz ihtiyaçtan doğarak kendi odamızın planladığı bir kurs yaptık.” diye konuştu.
“İHTİYAÇ HALİNDE YİNE KURS AÇABİLİRİZ”
Açtıkları‘eczane teknisyeni yetiştirme kursuları’ kapsamında, önceki yıllarda başlatılan ilk kursta 20 kişiyi eczanelerde işe yerleştirdiklerini hatırlatan Kurtuluş, bilgilendirmelerine şöyle devam etti; “O kursta genel bilgilerden bahsettik, eczane de karşılaşılacak neler var onlardan bahsettik. Yani işe başlamadan önce bir göz aşinalığı ve olaya hakimiyet gerektiren önemli konulardan bahsettik. Bu önemli konuları, bu kişiler başarıyla öğrendiler ve onların içlerinden ilk yaptığımız kursta hemen hemen 20 kişiyi eczanelerimizde işe başlattık. Çalışıyorlar, şuanda da zaten  tecrübeli konuma geldiler. Fakat tekrar çalışana ihtiyacı doğduğu için geçtiğimiz aylarda böyle bir eğitim tekrar düzenledik. Bu eğitime de yüksek bir katılım oldu. Bu yüksek katılım 60 kişi civarında idi. Bu kişiler içinden de yine yaklaşık 20 kişi daha eczanelerimizdeçalışmaya başladılar. Devletin şu anda başlattığı ‘İşbaşı eğitim programı’ndan da faydalanıp işe başlayanlar oldu. Şu anda tekrar çalışan ihtiyacı doğarsa önümüzdeki aylarda bir kurs daha açabiliriz diye düşünüyorum.”
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.