YAZ AYLARININ DAVETSİZ MİSAFİRLERİ GÜNEŞ LEKELERİ!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.07.2017 - 09:37, Güncelleme: 01.07.2017 - 09:37
 

YAZ AYLARININ DAVETSİZ MİSAFİRLERİ GÜNEŞ LEKELERİ!

Güneş ışınlarına uzun süre ve yüksek dozda maruz kaldığımızda, cildimizde beliren lekeler keyfimizi kaçırabiliyor.Peki, güneş konusunda nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte bu soruyu Güzellik Uzmanı Behra Kasper Çiftçi yanıtladı. Çiftçi, güneşten koruma faktörü yüksek olan kremlerin kullanılmasını önerdi.
Yaz aylarında güneş ışınlarına uzun süre maruz kalındığında, cildimizde istenmeyen lekeler ve çiller meydana gelebilir. Özellikle bahar ve yaz aylarında ortaya çıkan cilt lekeleri; çoğu kez zararsız bir durum olmasına rağmen, ciltte istenmeyen bir görüntü oluşturuyor.Güzellik Uzmanı Behra Kasper Çiftçi, güneş lekesi ve çiller hakkında bazı bilgiler verdi . Çiftçi, “Güneş lekesi yani (Lentigo) , her yaşta görülebilir. Özellikle yüz, omuz, sırt,göğüs, el dış kısımlarında ve açık tenli kişilerde görülen çillerle karışan bir tablodur. Güneş lekeleri, çilden daha koyu renkli ve daha büyüktür. Yaz kış deride kalır ve yaz aylarında rengi koyulaşır. Ani güneş yanıklarından sonra açık tenli kişilerde görülmesi sıktır.Çiller ise, sarışın, kızıl gibi daha açık tenli kişilerde;  özellikle çocukluk yaşlardan itibaren, güneşle temas eden cilt bölgelerinde görülen açık kahverengi renk değişiklikleridir. Güneş lekelerinden farkı ise;  yaz aylarında koyulaşır, kış aylarında neredeyse kaybolurlar. “ dedi. “EN İYİ ÖNLEM KORUYUCU KREM VE BOL MİKTAR SU ” Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti: “En güzel giysimiz cildimiz. Cildimizi leke, siyah nokta, matlık vb. şeylere karşı korumak, ayrıca kendimizi ruhen zinde tutmak  için de bol bol su tüketmeliyiz.” Günde en az 2 litre su tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Çiftçi, “Ayrıca gün içinde UV ışınlarından korunmak için, 2 saatte bir faktörü yüksek koruyucu krem kullanmak güneş lekelerinin oluşumunu önemli derecede önler. Evimizde otururken dahi koruyucu krem kullanmayı ihmal etmemeliyiz. Güneşin yoğun hissedildiği saatlerde mümkün olduğunca güneşe çıkmayarak, oluşabilecek cilt lekelerini önemli ölçüde engellemiş oluruz.“ dedi.  “EN SAĞLIKLI TEDAVİ EYLÜL SONU” Güneş kremlerindeki faktör değerlerinin, lekeleri önlemede önemli olduğuna dikkat çekenÇiftçi, yaz aylarında cilt lekesi tedavisine başlamanında doğru bir davranış olmadığını belirtti. Çiftçi, oluşan güneş lekelerinin tedavisinde en sağlıklı sürecin Eylül ayından sonraki zaman dilimi olduğunu ifade etti.    
Güneş ışınlarına uzun süre ve yüksek dozda maruz kaldığımızda, cildimizde beliren lekeler keyfimizi kaçırabiliyor.Peki, güneş konusunda nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte bu soruyu Güzellik Uzmanı Behra Kasper Çiftçi yanıtladı. Çiftçi, güneşten koruma faktörü yüksek olan kremlerin kullanılmasını önerdi.
Yaz aylarında güneş ışınlarına uzun süre maruz kalındığında, cildimizde istenmeyen lekeler ve çiller meydana gelebilir. Özellikle bahar ve yaz aylarında ortaya çıkan cilt lekeleri; çoğu kez zararsız bir durum olmasına rağmen, ciltte istenmeyen bir görüntü oluşturuyor.Güzellik Uzmanı Behra Kasper Çiftçi, güneş lekesi ve çiller hakkında bazı bilgiler verdi . Çiftçi, “Güneş lekesi yani (Lentigo) , her yaşta görülebilir. Özellikle yüz, omuz, sırt,göğüs, el dış kısımlarında ve açık tenli kişilerde görülen çillerle karışan bir tablodur. Güneş lekeleri, çilden daha koyu renkli ve daha büyüktür. Yaz kış deride kalır ve yaz aylarında rengi koyulaşır. Ani güneş yanıklarından sonra açık tenli kişilerde görülmesi sıktır.Çiller ise, sarışın, kızıl gibi daha açık tenli kişilerde;  özellikle çocukluk yaşlardan itibaren, güneşle temas eden cilt bölgelerinde görülen açık kahverengi renk değişiklikleridir. Güneş lekelerinden farkı ise;  yaz aylarında koyulaşır, kış aylarında neredeyse kaybolurlar. “ dedi.



“EN İYİ ÖNLEM KORUYUCU KREM VE BOL MİKTAR SU ”
Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti: “En güzel giysimiz cildimiz. Cildimizi leke, siyah nokta, matlık vb. şeylere karşı korumak, ayrıca kendimizi ruhen zinde tutmak  için de bol bol su tüketmeliyiz.” Günde en az 2 litre su tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Çiftçi, “Ayrıca gün içinde UV ışınlarından korunmak için, 2 saatte bir faktörü yüksek koruyucu krem kullanmak güneş lekelerinin oluşumunu önemli derecede önler. Evimizde otururken dahi koruyucu krem kullanmayı ihmal etmemeliyiz. Güneşin yoğun hissedildiği saatlerde mümkün olduğunca güneşe çıkmayarak, oluşabilecek cilt lekelerini önemli ölçüde engellemiş oluruz.“ dedi.

 “EN SAĞLIKLI TEDAVİ EYLÜL SONU”
Güneş kremlerindeki faktör değerlerinin, lekeleri önlemede önemli olduğuna dikkat çekenÇiftçi, yaz aylarında cilt lekesi tedavisine başlamanında doğru bir davranış olmadığını belirtti. Çiftçi, oluşan güneş lekelerinin tedavisinde en sağlıklı sürecin Eylül ayından sonraki zaman dilimi olduğunu ifade etti.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.