YAZ KUR’AN KURSLARI BAŞLADI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.06.2017 - 09:05, Güncelleme: 16.06.2017 - 09:05
 

YAZ KUR’AN KURSLARI BAŞLADI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çocuklara yönelik; Kur’an öğretimi, Hz. Peygamberin hayatı, ahlak ve inanç esasları gibi derslerin verileceği yaz Kur’an kursları başladı. Eğitim iki aylık eğitim dönemini kapsıyor. Manisa genelinde bin 731 camide verilecek olan yaz Kur’an kursları, 18 Ağustos 2017 Cuma gününe kadar devam edecek.
Yaz Kur'an Kurslarında Kur'an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin hayatı, inanç, ibadet ve ahlak derslerinin yanı sıra; bu yıl vatan sevgisi, birlik ve beraberlik konuları da işlenecek. İki aylık eğitim dönemini kapsayan ve “Kur’an ayında Kur’an’la buluşalım” sloganıyla gerçekleşen Yaz Kuran kursları,  Manisa genelinde bin 731 camide başlatıldı.   5 TEMMUZ’DA ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI  Ayrıca bu yılki yaz kurslarında 15 Temmuz günü, öğrenci ve velilerin katılımıyla ‘Şehitleri anma programı’ düzenlenecek. Manisa’da geçen yıl düzenlenen Yaz Kur’an kurslarına 42 bin 880 çocuk katılmıştı.   KURSLAR  NİŞANCIPAŞA PAŞA CAMİ’NDE BAŞLADI Şehzadeler İlçesinde 15. Yüzyılda yapılan Nişancıpaşa Paşa Cami’nde düzenlenen Yaz Kuran Kursu açılışına; İl Müftü Yardımcısı Paşa Bektaş, İlçe Müftüsü Mehmet Cesur, din görevlileri ve çocuklar katıldı. Çocuklara ilk olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından öğrenim görecekleri hediye kitaplar dağıtıldı. Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur,  Şehzadeler İlçesi’nde ise 94 cami, 17 Kuran Kursu’nda 183 din görevlisi eşliğinde kursların başladığını belirterek, öğrencilerin günde 3 saat eğitim alacağını duyurdu.   GEÇEN YIL KUR’AN KURSLARINA 43 BİN ÖĞRENCİ KATILDI  Manisa İl Müftü Yardımcısı Paşa Bektaş ise, geçen yıl düzenlenen yaz Kur’an kurslarına yaklaşık 43 bin öğrencinin katıldığını belirterek, amaçlarının bu yıl bu sayıyı daha da artırmak olduğunu belirtti. Bektaş, “Çocuklarımıza kurs süresince Peygamber Efendimizin güzel ahlakını, Kur’an-ı Kerimi öğretmeye çalışacağız” diye konuştu.     
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çocuklara yönelik; Kur’an öğretimi, Hz. Peygamberin hayatı, ahlak ve inanç esasları gibi derslerin verileceği yaz Kur’an kursları başladı. Eğitim iki aylık eğitim dönemini kapsıyor. Manisa genelinde bin 731 camide verilecek olan yaz Kur’an kursları, 18 Ağustos 2017 Cuma gününe kadar devam edecek.
Yaz Kur'an Kurslarında Kur'an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin hayatı, inanç, ibadet ve ahlak derslerinin yanı sıra; bu yıl vatan sevgisi, birlik ve beraberlik konuları da işlenecek. İki aylık eğitim dönemini kapsayan ve “Kur’an ayında Kur’an’la buluşalım” sloganıyla gerçekleşen Yaz Kuran kursları,  Manisa genelinde bin 731 camide başlatıldı.


 
5 TEMMUZ’DA ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI
 Ayrıca bu yılki yaz kurslarında 15 Temmuz günü, öğrenci ve velilerin katılımıyla ‘Şehitleri anma programı’ düzenlenecek. Manisa’da geçen yıl düzenlenen Yaz Kur’an kurslarına 42 bin 880 çocuk katılmıştı.


 
KURSLAR  NİŞANCIPAŞA PAŞA CAMİ’NDE BAŞLADI
Şehzadeler İlçesinde 15. Yüzyılda yapılan Nişancıpaşa Paşa Cami’nde düzenlenen Yaz Kuran Kursu açılışına; İl Müftü Yardımcısı Paşa Bektaş, İlçe Müftüsü Mehmet Cesur, din görevlileri ve çocuklar katıldı. Çocuklara ilk olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından öğrenim görecekleri hediye kitaplar dağıtıldı. Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur,  Şehzadeler İlçesi’nde ise 94 cami, 17 Kuran Kursu’nda 183 din görevlisi eşliğinde kursların başladığını belirterek, öğrencilerin günde 3 saat eğitim alacağını duyurdu.
 
GEÇEN YIL KUR’AN KURSLARINA 43 BİN ÖĞRENCİ KATILDI
 Manisa İl Müftü Yardımcısı Paşa Bektaş ise, geçen yıl düzenlenen yaz Kur’an kurslarına yaklaşık 43 bin öğrencinin katıldığını belirterek, amaçlarının bu yıl bu sayıyı daha da artırmak olduğunu belirtti. Bektaş, “Çocuklarımıza kurs süresince Peygamber Efendimizin güzel ahlakını, Kur’an-ı Kerimi öğretmeye çalışacağız” diye konuştu. 


 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.