YENİ YIL İÇİN ÇİLEK FİDANLARINI DİKMEYE BAŞLADIK

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.08.2017 - 09:30, Güncelleme: 17.08.2017 - 09:30
 

YENİ YIL İÇİN ÇİLEK FİDANLARINI DİKMEYE BAŞLADIK

Manisa’da, Yuntdağı Bölgesinde, 'Çilek Diyarı' olarak bilinen Osmancalı Mahallesindeki çilek üreticileri, daha iyi ürün almak için gece gündüz tarlaların bakımlarını sürdürüyor.
Özel Haber Özlem UNCU Denge muhabirleri, Yuntdağı Bölgesinde çilek üreticililerine ait tarlalara gitti. Özellikle kadın çiftçilerin özen gösterdikleri çilek üretiminde Osmancalı Mahallesi ön sıralarda. Çilek tarlalarında çalışan kadınlar, yaptıkları açıklamalarda ‘Çilekçilik bizim işimiz. Yaklaşık 8-9 yıldır çilek üretimi yapıyoruz. Böylelikle ev ekonomisine de büyük katkılarımız oluyor. Yıllardır kırsal kesim olduğumuz için gelirimiz yoktu. Çilek Yuntdağı bölgeline getirilince, bizler de heveslendik ve bin bir emekle bu çilek yetiştiriciliğini öğrendik. Topraklarımızı işledikçe verimli hale getirmeye çalıştık. Özellikle göletler yapılınca sulanılabilir arazi alanımız arttı. Çilek yetiştirmek şimdi en büyük gelir kaynağımız haline geldi. Düzenli baktığımızda iyide geliri oluyor. Bu işle uğraşan çok sayıda çiftçimiz var. Kadınlar olarak ekonomik özgürlüğümüzde arttı. ." ifadelerine yer verdiler.   YENİ YIL İÇİN ÇİLEK FİDANLARINI DİKMEYE BAŞLADIK Tüm emeklerini çilek yetiştirmeye bağlayan Osmancalı mahallesindeki çiftçiler günlerini çilek tarlalarında geçiriyorlar. Çilek yetiştirmek için yeni fidanlar dikmeye başlayan çiftçiler, yaptıkları açıklamalarında “Daha iyi ürün almak için otlardan kuru yapraklardan temizlemeye çalışıyoruz. Bu tarlamızın dördüncü yılı. Önümüzdeki yıl ürünleri için fidanları toprağa dikmeye başladık.  2018 yılı Mayıs ayında çilek ürünlerini almaya başlıyoruz. Ürün almaya başladığımızda kendimiz Manisa’ya götürerek satıyoruz. İzmir Aliağa bölgesinden gelen alıcılar oluyor. Biz kendimiz satarsak daha iyi para kazanıyoruz. Geçtiğimiz yıl  4-5  liraya kadar çilek sattık. Önümüzdeki yıl bakalım fiyatlar nasıl olacak” dediler.            
Manisa’da, Yuntdağı Bölgesinde, 'Çilek Diyarı' olarak bilinen Osmancalı Mahallesindeki çilek üreticileri, daha iyi ürün almak için gece gündüz tarlaların bakımlarını sürdürüyor.
Özel Haber
Özlem UNCU


Denge muhabirleri, Yuntdağı Bölgesinde çilek üreticililerine ait tarlalara gitti. Özellikle kadın çiftçilerin özen gösterdikleri çilek üretiminde Osmancalı Mahallesi ön sıralarda. Çilek tarlalarında çalışan kadınlar, yaptıkları açıklamalarda ‘Çilekçilik bizim işimiz. Yaklaşık 8-9 yıldır çilek üretimi yapıyoruz. Böylelikle ev ekonomisine de büyük katkılarımız oluyor. Yıllardır kırsal kesim olduğumuz için gelirimiz yoktu. Çilek Yuntdağı bölgeline getirilince, bizler de heveslendik ve bin bir emekle bu çilek yetiştiriciliğini öğrendik. Topraklarımızı işledikçe verimli hale getirmeye çalıştık. Özellikle göletler yapılınca sulanılabilir arazi alanımız arttı. Çilek yetiştirmek şimdi en büyük gelir kaynağımız haline geldi. Düzenli baktığımızda iyide geliri oluyor. Bu işle uğraşan çok sayıda çiftçimiz var. Kadınlar olarak ekonomik özgürlüğümüzde arttı. ." ifadelerine yer verdiler.
 
YENİ YIL İÇİN ÇİLEK FİDANLARINI DİKMEYE BAŞLADIK
Tüm emeklerini çilek yetiştirmeye bağlayan Osmancalı mahallesindeki çiftçiler günlerini çilek tarlalarında geçiriyorlar. Çilek yetiştirmek için yeni fidanlar dikmeye başlayan çiftçiler, yaptıkları açıklamalarında “Daha iyi ürün almak için otlardan kuru yapraklardan temizlemeye çalışıyoruz. Bu tarlamızın dördüncü yılı. Önümüzdeki yıl ürünleri için fidanları toprağa dikmeye başladık.  2018 yılı Mayıs ayında çilek ürünlerini almaya başlıyoruz. Ürün almaya başladığımızda kendimiz Manisa’ya götürerek satıyoruz. İzmir Aliağa bölgesinden gelen alıcılar oluyor. Biz kendimiz satarsak daha iyi para kazanıyoruz. Geçtiğimiz yıl  4-5  liraya kadar çilek sattık. Önümüzdeki yıl bakalım fiyatlar nasıl olacak” dediler.
 
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.