8 EYLÜL’DEN ‘DİYABETTE FARKINDALIK’ SEMİNERİ

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.11.2017 - 08:48, Güncelleme: 15.11.2017 - 08:48
 

8 EYLÜL’DEN ‘DİYABETTE FARKINDALIK’ SEMİNERİ

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Özel 8 Eylül Hastanesi işbirliğiyle 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla ‘Diyabette Farkındalık’ semineri gerçekleştirildi. Seminerde; İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Kadir Aydın diyabetin sebepleri ile belirtilerinden bahsederken, Beslenme Uzmanı Ceyna Uysal ise diyabette uygulanan, tıbbi beslenme tedavilerini anlattı.
14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde, diyabet ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla seminer düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve 8 Eylül Hastanesi işbirliğinde Atatürk Gençlik Merkezi’ndeki seminere Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş ile MHP İl Başkanı Erkan Öztürk’te katıldı. Seminerde konuşmacı olarak ise İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Kadir Aydın ile Beslenme Uzmanı Ceyna Uysal yer aldı.   KADİR AYDIN, “DİYABET KORKULACAK BİR HASTALIK DEĞİL”   Seminerin ilk sözünü Dr. Kadir Aydın aldı. Diyabetle mücadele de ilk adımının onu öğrenmekle başladığını belirten Aydın, diyabetle yaşanılmasının öğrenildiğinde diyabetin korkulacak bir hastalık olmaktan çıkacağını dile getirdi. Aydın, seminerde amaçlarının diyabetin sebeplerini anlamak, belirtilerini tanımak olduğunu söyleyerek, Tip 1 diyabet ile Tip 2 diyabet arasındaki farkları sıraladı.   CEYNA UYSAL, “HEDEF YAŞAM KALİTESİ ARTTIRMAK” Daha sonra ise Beslenme Uzmanı Ceyna Uysal söz aldı. Diyabette uygulanan tıbbi beslenme tedavilerinden bahseden Uysal, tıbbi beslenme tedavisinin hedeflerini; sağlığı korumak, büyüme ve gelişme için uygun enerji ve besin öğesi alımını sağlamak, normal ve normale yakın kan glukoz, düzeyine ulaşmak ve bu düzeyi korumak, kronik komplikasyonları önlemek, gelişim hızını yavaşlatmak, tedavi etmek ve yaşam kalitesini arttırmak olarak sıraladı. SEMİNERLERİMİZ SÜRECEK       Seminerin sonunda konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, seminerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Daire Başkanı Akbaş, “Bugün vatandaşlarımızın bilgilendirmeye yönelik bir girişimimiz oldu. Umuyorum hedefine varmıştır. Bundan sonra da bu hizmetlerimiz devam edecek. 22 Kasım’da Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nda yine bir seminer yapacağız” diye konuştu. Daire Başkanı Talip Akbaş, seminerin sonunda konuşmacılar Dr. Kadir Aydın ile Beslenme Uzmanı Ceyna Uysal’a çiçek takdim etti.  
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Özel 8 Eylül Hastanesi işbirliğiyle 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla ‘Diyabette Farkındalık’ semineri gerçekleştirildi. Seminerde; İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Kadir Aydın diyabetin sebepleri ile belirtilerinden bahsederken, Beslenme Uzmanı Ceyna Uysal ise diyabette uygulanan, tıbbi beslenme tedavilerini anlattı.
14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde, diyabet ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla seminer düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve 8 Eylül Hastanesi işbirliğinde Atatürk Gençlik Merkezi’ndeki seminere Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş ile MHP İl Başkanı Erkan Öztürk’te katıldı. Seminerde konuşmacı olarak ise İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Kadir Aydın ile Beslenme Uzmanı Ceyna Uysal yer aldı.
 
KADİR AYDIN, “DİYABET KORKULACAK BİR HASTALIK DEĞİL”
  Seminerin ilk sözünü Dr. Kadir Aydın aldı. Diyabetle mücadele de ilk adımının onu öğrenmekle başladığını belirten Aydın, diyabetle yaşanılmasının öğrenildiğinde diyabetin korkulacak bir hastalık olmaktan çıkacağını dile getirdi. Aydın, seminerde amaçlarının diyabetin sebeplerini anlamak, belirtilerini tanımak olduğunu söyleyerek, Tip 1 diyabet ile Tip 2 diyabet arasındaki farkları sıraladı.


 
CEYNA UYSAL, “HEDEF YAŞAM KALİTESİ ARTTIRMAK”
Daha sonra ise Beslenme Uzmanı Ceyna Uysal söz aldı. Diyabette uygulanan tıbbi beslenme tedavilerinden bahseden Uysal, tıbbi beslenme tedavisinin hedeflerini; sağlığı korumak, büyüme ve gelişme için uygun enerji ve besin öğesi alımını sağlamak, normal ve normale yakın kan glukoz, düzeyine ulaşmak ve bu düzeyi korumak, kronik komplikasyonları önlemek, gelişim hızını yavaşlatmak, tedavi etmek ve yaşam kalitesini arttırmak olarak sıraladı.



SEMİNERLERİMİZ SÜRECEK
      Seminerin sonunda konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, seminerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Daire Başkanı Akbaş, “Bugün vatandaşlarımızın bilgilendirmeye yönelik bir girişimimiz oldu. Umuyorum hedefine varmıştır. Bundan sonra da bu hizmetlerimiz devam edecek. 22 Kasım’da Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nda yine bir seminer yapacağız” diye konuştu. Daire Başkanı Talip Akbaş, seminerin sonunda konuşmacılar Dr. Kadir Aydın ile Beslenme Uzmanı Ceyna Uysal’a çiçek takdim etti.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.