BANA OLMAZ DEMEYİN!

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.04.2013 - 17:34, Güncelleme: 21.04.2013 - 17:34
 

BANA OLMAZ DEMEYİN!

Spina Bifida Derneği Manisa Temsilciliği 1. Dayanışma Grubu Toplantısını gerçekleştirdi. Kültür Sitesi Belediye Meclis Salonu’nda, gerçekleştirilen toplantıda Prof. Dr. Cevval Uluman, Spina Bifida hastalığının belirtileri ve alınacak önlemler masaya yatırıldı.
Spina Bifida Derneği Manisa Temsilciliği’nin 1. Dayanışma Grubu Toplantısı, Kültür Sitesi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Derneğin Genel Başkanı Prof. Dr. Cevval Ulman’ın ‘Tahlillerin Dili’ adlı sunumla konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, hamilelik öncesi yapılması gereken tahliller ve hastalıla mücadele konuları ele alındı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Turgay Ergin, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Spina Bifida Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Cevval Ulman, Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve davetliler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Spina Bifida Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Öznur Karaağlar, dernek hakkında katılımcılari bilgilendirdi.   Toplantıda söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Manisa’da, engelli vatandaşlara yönelik yapılacak hizmetlerde, İGM olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Ardından söz alan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, üye olduğu TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’na verdiği önergeden bahsederek şunları Sahabet söyledi; “Mevzuatta sürekli özürlü ve sakat kelimeleri geçmekte, bunların hepsinin ‘engelli’ olarak değiştirilmesi ile ilgili komisyona bir önerge verdim. Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı’mız konuyu üstlendi. 5 aylık bir çalışma sonrasında konu bizim komisyonumuza geldi. Komisyon üyeleriyle yaptığım ortak çalışma sonucu, bu konu önümüzdeki aylarda meclis gündemine gelecek” dedi.   Konuşmaların ardından Spina Bifida Genel Başkanı Prof. Dr. Cevval Ulman tarafından ‘Tahlillerin Dili’ konunu sunum gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ulman, ülkemizde her yıl 5 bin bebeğin Spina Bifida hastalığı ile doğduğunu, bu yüzden sağlıklı kuşaklar ve güvenli annelik için hamilelik öncesi folik asit vitamini alınması gerektiğini söyledi.   Spina Bifida Nedir?   ‘Omurga açıklığı’ anlamına gelen Spina Bifida doğumsal bir hastalıktır. Hamileliğin ilk ayında  anne karnındaki bebeğin omuriliğinin uygun biçimde kapanmaması sonucu oluşur. Omurilikteki gelişim bozukluğu nedeniyle çoğu zaman ciddi ve kalıcı özürlere neden olan bir hastalıktır.
Spina Bifida Derneği Manisa Temsilciliği 1. Dayanışma Grubu Toplantısını gerçekleştirdi. Kültür Sitesi Belediye Meclis Salonu’nda, gerçekleştirilen toplantıda Prof. Dr. Cevval Uluman, Spina Bifida hastalığının belirtileri ve alınacak önlemler masaya yatırıldı.

Spina Bifida Derneği Manisa Temsilciliği’nin 1. Dayanışma Grubu Toplantısı, Kültür Sitesi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Derneğin Genel Başkanı Prof. Dr. Cevval Ulman’ın ‘Tahlillerin Dili’ adlı sunumla konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, hamilelik öncesi yapılması gereken tahliller ve hastalıla mücadele konuları ele alındı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Turgay Ergin, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Spina Bifida Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Cevval Ulman, Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve davetliler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Spina Bifida Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Öznur Karaağlar, dernek hakkında katılımcılari bilgilendirdi.

 

Toplantıda söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Manisa’da, engelli vatandaşlara yönelik yapılacak hizmetlerde, İGM olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Ardından söz alan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, üye olduğu TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’na verdiği önergeden bahsederek şunları Sahabet söyledi; “Mevzuatta sürekli özürlü ve sakat kelimeleri geçmekte, bunların hepsinin ‘engelli’ olarak değiştirilmesi ile ilgili komisyona bir önerge verdim. Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı’mız konuyu üstlendi. 5 aylık bir çalışma sonrasında konu bizim komisyonumuza geldi. Komisyon üyeleriyle yaptığım ortak çalışma sonucu, bu konu önümüzdeki aylarda meclis gündemine gelecek” dedi.

 

Konuşmaların ardından Spina Bifida Genel Başkanı Prof. Dr. Cevval Ulman tarafından ‘Tahlillerin Dili’ konunu sunum gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ulman, ülkemizde her yıl 5 bin bebeğin Spina Bifida hastalığı ile doğduğunu, bu yüzden sağlıklı kuşaklar ve güvenli annelik için hamilelik öncesi folik asit vitamini alınması gerektiğini söyledi.

 

Spina Bifida Nedir?

 

‘Omurga açıklığı’ anlamına gelen Spina Bifida doğumsal bir hastalıktır. Hamileliğin ilk ayında  anne karnındaki bebeğin omuriliğinin uygun biçimde kapanmaması sonucu oluşur. Omurilikteki gelişim bozukluğu nedeniyle çoğu zaman ciddi ve kalıcı özürlere neden olan bir hastalıktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.