BERBERLERE MESLEKİ HASTALIKLAR SEMİNERİ

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.04.2012 - 16:06, Güncelleme: 03.04.2012 - 16:06
 

BERBERLERE MESLEKİ HASTALIKLAR SEMİNERİ

Manisa Berberler ve Kuaförler Odası, üyelerine “Meslek Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri” ile ilgili seminer verildi.
 İzmir Kızılay Bölge Müdürlüğü ile Manisa Kuaförler ve Berberler Odası işbirliğiyle Manisa Belediye Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda “Mesleki Hastalıklar ve Tedavi Yöntemleri” konulu seminer verildi. Seminerde İzmir Kızılay Bölge Müdürlüğü Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, tarafından kan yolu ile bulaşan hastalıklar hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu, “Türk Kızılay İzmir Bölge Müdürlüğü ile ilk gerçekleştirdiğimiz seminerde tüm üyelerimin katılmasını arzu ettim ancak yoğun işleri olması nedeni ile herkes katılamadı. Yinede beklediğimden fazla üyemizin katılmasından onur duydum.” dedi. Seminerde Dr. Gökay Gök, özellikle erkek kuaförlere tıraş esnasında kullandıkları ustura, jilet ve kan taşının tek kullanımlı olmaları, her tıraş sonunda değiştirilmesini dikkat çekerken, bayan kuaförlerin manikür, pedikürde kullandıkları makas, jilet, törpülerin tamamen sterilize edilerek kullanılması gerektiğini söyledi. İzmir Kızılay Betsmove Bölge Müdürlüğü Dr Gökhay Gök, “1957 yılından beri Türk Kızılay’ı olarak kan almaktayız. Topladığımız kanı o zamanlar maliyetin altında satıyorduk. 2005 yılından bu güne kadar aldığımız kanları kesinlikle vatandaşın eline vermediğimiz gibi ihtiyaç olan hastanelerimize teslim ederek, hastanelerimizin kan ihtiyaçlarını karşılayarak, gelişmiş ülkelerde kan bağılcılığı ülkemizde de aynen uygulanmaktadır. Toplumumuzda kan verme bilincini sizlerin destek ve gayretleri ile yayarak erkeklerde 4 bayanlarda 3 kez yılda kan verilemeği konusunu bilinçlendireceğiz. Paralomuz kan ver hayat kurtar. Bu bilinci kan merkezi gönüllü organizatörleri olacaksınız. “ dedi. Gök, “Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Dünyadaki uygulamalar ve araştırmalar gösteriyor ki en güvenli kan, gönüllü, karşılık beklemeksizin ve düzenli kan bağışçılarından elde edilmektedir. Çünkü onların potansiyel olarak HIV (AIDS), hepatit virüsleri gibi yaşamsal tehlikesi olan enfeksiyonları kan alıcılarına bulaştırma riski çok azdır. Kan vermeden önce doktorlarımızın muayenesi ve testleri şarttır." diye konuştu.  
Manisa Berberler ve Kuaförler Odası, üyelerine “Meslek Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri” ile ilgili seminer verildi.
 İzmir Kızılay Bölge Müdürlüğü ile Manisa Kuaförler ve Berberler Odası işbirliğiyle Manisa Belediye Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda “Mesleki Hastalıklar ve Tedavi Yöntemleri” konulu seminer verildi. Seminerde İzmir Kızılay Bölge Müdürlüğü Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, tarafından kan yolu ile bulaşan hastalıklar hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu, “Türk Kızılay İzmir Bölge Müdürlüğü ile ilk gerçekleştirdiğimiz seminerde tüm üyelerimin katılmasını arzu ettim ancak yoğun işleri olması nedeni ile herkes katılamadı. Yinede beklediğimden fazla üyemizin katılmasından onur duydum.” dedi.

Seminerde Dr. Gökay Gök, özellikle erkek kuaförlere tıraş esnasında kullandıkları ustura, jilet ve kan taşının tek kullanımlı olmaları, her tıraş sonunda değiştirilmesini dikkat çekerken, bayan kuaförlerin manikür, pedikürde kullandıkları makas, jilet, törpülerin tamamen sterilize edilerek kullanılması gerektiğini söyledi. İzmir Kızılay Betsmove Bölge Müdürlüğü Dr Gökhay Gök, “1957 yılından beri Türk Kızılay’ı olarak kan almaktayız. Topladığımız kanı o zamanlar maliyetin altında satıyorduk. 2005 yılından bu güne kadar aldığımız kanları kesinlikle vatandaşın eline vermediğimiz gibi ihtiyaç olan hastanelerimize teslim ederek, hastanelerimizin kan ihtiyaçlarını karşılayarak, gelişmiş ülkelerde kan bağılcılığı ülkemizde de aynen uygulanmaktadır. Toplumumuzda kan verme bilincini sizlerin destek ve gayretleri ile yayarak erkeklerde 4 bayanlarda 3 kez yılda kan verilemeği konusunu bilinçlendireceğiz. Paralomuz kan ver hayat kurtar. Bu bilinci kan merkezi gönüllü organizatörleri olacaksınız. “ dedi.

Gök, “Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Dünyadaki uygulamalar ve araştırmalar gösteriyor ki en güvenli kan, gönüllü, karşılık beklemeksizin ve düzenli kan bağışçılarından elde edilmektedir. Çünkü onların potansiyel olarak HIV (AIDS), hepatit virüsleri gibi yaşamsal tehlikesi olan enfeksiyonları kan alıcılarına bulaştırma riski çok azdır. Kan vermeden önce doktorlarımızın muayenesi ve testleri şarttır." diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.