BEYNİNDEN PORTAKAL BÜYÜKLÜĞÜNDE UR ÇIKARILDI

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.02.2012 - 19:45, Güncelleme: 28.02.2012 - 19:45
 

BEYNİNDEN PORTAKAL BÜYÜKLÜĞÜNDE UR ÇIKARILDI

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde önemli bir operasyona imza atıldı. Beyninde portakal büyüklüğünde ur bulunan hasta, 9 saat süren ameliyatla hayata döndü.
 Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde 46 yaşındaki Besra Çiftçi’nin ameliyatını, beyin cerrahı Opr. Dr. Volkan Zincircioğlu, anestezi uzmanı Dr. Demet Çınar gerçekleştirdi. Dört çocuk annesi Çiftçi, yaklaşık iki yıldır baş ağrısı ve baş dönmesinin yanı sıra yaklaşık 6 aydır da sağ gözünde görme kaybı ve aynı dönemde koku alamama şikâyetleriyle hastanenin beyin cerrahi polikliniğine başvurdu. Hastanın son bir aydır koku alma fonksiyonunun tamamen kaybolduğunu, sağ gözünün 1 metre öteyi göremez hale geldiğini belirten Opr. Dr. Volkan Zincircioğlu, tetkiklerde beynin ön tarafında portakal büyüklüğünde, koku almasını sağlayan sinirden köken alan dev bir ur tespit ettiklerini söyledi. Bu ur, görmeyi sağlayan siniri de sıkıştırdığı için hastanın sağ gözünde görme kaybına sebep Kralbet olduğunu, 9 saatlik bir ameliyatla başarılı bir şekilde aldıklarını aktardı. Bir gün yoğun bakımda kaldıktan sonra odasına çıkardıklarını, baş ağrılarının tamamen geçtiğini, görme ve koku kaybının da iyileştiğini söyledi. Devlet hastanelerinde bu tür ameliyatların fazla yapılmadığını ifade eden Anestezi Uzmanı Dr. Demet Çınar ise genellikle araştırma ve uygulama hastanelerinde yapıldığını kaydetti.  Riskli bir ameliyat olmasına rağmen hastanın isteği üzerine yaptıklarını belirten Çınar, ekip olarak mutlu olduklarını kaydetti. Başarılı ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Besra Çiftçi de, “Artık başım ağrımıyor. Sağ gözüm görmeye başladı ve kokuyu da hissedebiliyorum. Beni bu dertlerden kurtaran doktor ve ekibinden Allah razı olsun” diyerek teşekkür etti.  
Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde önemli bir operasyona imza atıldı. Beyninde portakal büyüklüğünde ur bulunan hasta, 9 saat süren ameliyatla hayata döndü.
 Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde 46 yaşındaki Besra Çiftçi’nin ameliyatını, beyin cerrahı Opr. Dr. Volkan Zincircioğlu, anestezi uzmanı Dr. Demet Çınar gerçekleştirdi.

Dört çocuk annesi Çiftçi, yaklaşık iki yıldır baş ağrısı ve baş dönmesinin yanı sıra yaklaşık 6 aydır da sağ gözünde görme kaybı ve aynı dönemde koku alamama şikâyetleriyle hastanenin beyin cerrahi polikliniğine başvurdu. Hastanın son bir aydır koku alma fonksiyonunun tamamen kaybolduğunu, sağ gözünün 1 metre öteyi göremez hale geldiğini belirten Opr. Dr. Volkan Zincircioğlu, tetkiklerde beynin ön tarafında portakal büyüklüğünde, koku almasını sağlayan sinirden köken alan dev bir ur tespit ettiklerini söyledi. Bu ur, görmeyi sağlayan siniri de sıkıştırdığı için hastanın sağ gözünde görme kaybına sebep Kralbet olduğunu, 9 saatlik bir ameliyatla başarılı bir şekilde aldıklarını aktardı. Bir gün yoğun bakımda kaldıktan sonra odasına çıkardıklarını, baş ağrılarının tamamen geçtiğini, görme ve koku kaybının da iyileştiğini söyledi. Devlet hastanelerinde bu tür ameliyatların fazla yapılmadığını ifade eden Anestezi Uzmanı Dr. Demet Çınar ise genellikle araştırma ve uygulama hastanelerinde yapıldığını kaydetti.  Riskli bir ameliyat olmasına rağmen hastanın isteği üzerine yaptıklarını belirten Çınar, ekip olarak mutlu olduklarını kaydetti. Başarılı ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Besra Çiftçi de, “Artık başım ağrımıyor. Sağ gözüm görmeye başladı ve kokuyu da hissedebiliyorum. Beni bu dertlerden kurtaran doktor ve ekibinden Allah razı olsun” diyerek teşekkür etti.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.