BİR BABANIN ÇARESİZLİĞİ

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.03.2020 - 16:51, Güncelleme: 17.03.2020 - 16:51
 

BİR BABANIN ÇARESİZLİĞİ

Manisa’da 22 yaşındaki genç baba Burak Zorlu, kalbinde 3 delik, damağında yarık ve işitme engeliyle mikrosefali hastası olarak dünyaya gelen 4 aylık kızı Melek’in tedavi masraflarını karşılayabilmek için iş arıyor. Aylardır ev kirasını ödeyemediğini ve kızının tedavisi için sürekli İzmir’e gidip gelmek zorunda olduklarını belirten baba Zorlu, “Tek isteğim çocuğumu kimseye muhtaç olmadan tedavi ettirmek. ”dedi.
Özel Haber: Özlem Şahin Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Seyitali Mahallesi’nde yaşayan 22 yaşındaki Burak Zorlu ve 20 yaşındaki Nesibe Zorlu çifti, erken doğum ile 4 ay önce dünyaya gözlerini açan kızları Melek için bir umut arıyor. Doğduktan sonra Salihli’deki bir hastanede 85 gün yoğun bakımda yaşam savaşı veren minik Melek, yaşama tutundu ancak şimdi de ömrü boyunca kendisiyle olacak hastalıklar ile mücadele ediyor. Kalbinde 3 delik, damağında yarık ve işitme engeli bulunan mikrosefali hastası minik Melek’in sağlığına kavuşması için mücadele eden anne ve babası, yaşadıkları maddi imkansızlıklar nedeniyle zor günler geçiriyor. 6 aydır işsiz olduğunu ve çevredekilerin yardımlarıyla hayatlarını idame ettirdiklerini belirten baba Burak Zorlu, kızını tedavi ettirmek ve ailesine bakabilmek için Manisalı hayırseverlerden iş istiyor. “YARDIMLARLA AYAKTA DURABİLİYORUZ” İşsiz olduğunu ve maddi durumları iyi olmadığı için kızının tıbbi masraflarına yetişemediklerini belirten Burak Zorlu; “Ben işsizim ve çalışmıyorum. Dedemin emekli maaşıyla yaşamaya çalışıyoruz.  Bunun dışında hiçbir gelirimiz yok. Evimiz kira ve aylardır kiramı ödeyemiyorum.  Allah razı olsun ev sahibim durumumu bildiği için benden para istemiyor ama ne zamana kadar sürecek bu durum bilmiyorum.  Zaten kızımın aylık mama, bez ve medikal malzeme ihtiyaçları neredeyse 750 lirayı buluyor. Tedavi için her İzmir’e gidişimiz bize 400-500 TL’ye mal oluyor. Aylık 2 bin lira civarı giderimiz var. Bizim durumumuzu duyan ve görenlerin yardımlarıyla ayakta durabiliyoruz. Tek istediğim bir iş bulup kızıma ve eşime bakabilmek. Manisalı hayırseverler bize destek verirlerse çok mutlu olurum.  Şuan iş bulamadığım için şartlarımız çok ağır” dedi. Mikrosefali hastalığı; Bebeğin baş çevresinin büyük ya da olması gerekenden küçük olması sonucu ortaya çıkan bir nörolojik hastalıktır.   “2 AYIM ÇALIŞIP DA PARAMI ALAMAMAKLA GEÇTİ” 6 aydır evini geçindirecek para kazanamadığını söyleyen Burak Zorlu,  “Manisa Selendi’de bir tekstil fabrikasında çalışıyordum. 2 ay çalıştım ve bu süreç içerisinde paramı alamadım. Gece-gündüz, hafta sonları dahil çalışıyordum. Benimle beraber 15 arkadaşım da parasını alamadı. Ben paramı alamadığım bu dönem içerisinde kızım Melek, Salihli’de hastanede yatıyordu. 2 ayım çalışıp da para alamamakla geçti. 4 aydır da iş bulamıyorum. 6 aydır elime para geçmiyor” şeklinde konuştu. BAŞKAN ERGÜN’E YARDIM ÇAĞRISI Kendi ayakları üzerinde durmak ve ailesini hayatta tutmak için bir işe ihtiyacı olduğunu yineleyen baba Burak Zorlu, kendisine destek olması için özellikle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den yardım elini uzatmasını istedi. Burak Zorlu, “Ben Sayın Başkanımızdan sadece iş istiyorum. İşim olsa, kendi aileme bakabilsem kendi ayaklarım üzerinde durabilsem bu bana yetecek. Kendim kepçe operatörüyüm. Başkan Ergün bana iş için yardımcı olursa çok minnettar olurum. Şehrin önde gelenleri ve devlet adamlarımız bana yardımcı olsun. İnsanca yaşamak istiyorum” diye konuştu.  
Manisa’da 22 yaşındaki genç baba Burak Zorlu, kalbinde 3 delik, damağında yarık ve işitme engeliyle mikrosefali hastası olarak dünyaya gelen 4 aylık kızı Melek’in tedavi masraflarını karşılayabilmek için iş arıyor. Aylardır ev kirasını ödeyemediğini ve kızının tedavisi için sürekli İzmir’e gidip gelmek zorunda olduklarını belirten baba Zorlu, “Tek isteğim çocuğumu kimseye muhtaç olmadan tedavi ettirmek. ”dedi.
Özel Haber: Özlem Şahin
Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Seyitali Mahallesi’nde yaşayan 22 yaşındaki Burak Zorlu ve 20 yaşındaki Nesibe Zorlu çifti, erken doğum ile 4 ay önce dünyaya gözlerini açan kızları Melek için bir umut arıyor. Doğduktan sonra Salihli’deki bir hastanede 85 gün yoğun bakımda yaşam savaşı veren minik Melek, yaşama tutundu ancak şimdi de ömrü boyunca kendisiyle olacak hastalıklar ile mücadele ediyor. Kalbinde 3 delik, damağında yarık ve işitme engeli bulunan mikrosefali hastası minik Melek’in sağlığına kavuşması için mücadele eden anne ve babası, yaşadıkları maddi imkansızlıklar nedeniyle zor günler geçiriyor. 6 aydır işsiz olduğunu ve çevredekilerin yardımlarıyla hayatlarını idame ettirdiklerini belirten baba Burak Zorlu, kızını tedavi ettirmek ve ailesine bakabilmek için Manisalı hayırseverlerden iş istiyor.

“YARDIMLARLA AYAKTA DURABİLİYORUZ”

İşsiz olduğunu ve maddi durumları iyi olmadığı için kızının tıbbi masraflarına yetişemediklerini belirten Burak Zorlu; “Ben işsizim ve çalışmıyorum. Dedemin emekli maaşıyla yaşamaya çalışıyoruz.  Bunun dışında hiçbir gelirimiz yok. Evimiz kira ve aylardır kiramı ödeyemiyorum.  Allah razı olsun ev sahibim durumumu bildiği için benden para istemiyor ama ne zamana kadar sürecek bu durum bilmiyorum.  Zaten kızımın aylık mama, bez ve medikal malzeme ihtiyaçları neredeyse 750 lirayı buluyor. Tedavi için her İzmir’e gidişimiz bize 400-500 TL’ye mal oluyor. Aylık 2 bin lira civarı giderimiz var. Bizim durumumuzu duyan ve görenlerin yardımlarıyla ayakta durabiliyoruz. Tek istediğim bir iş bulup kızıma ve eşime bakabilmek. Manisalı hayırseverler bize destek verirlerse çok mutlu olurum.  Şuan iş bulamadığım için şartlarımız çok ağır” dedi.
Mikrosefali hastalığı; Bebeğin baş çevresinin büyük ya da olması gerekenden küçük olması sonucu ortaya çıkan bir nörolojik hastalıktır.
 
“2 AYIM ÇALIŞIP DA PARAMI ALAMAMAKLA GEÇTİ”


6 aydır evini geçindirecek para kazanamadığını söyleyen Burak Zorlu,  “Manisa Selendi’de bir tekstil fabrikasında çalışıyordum. 2 ay çalıştım ve bu süreç içerisinde paramı alamadım. Gece-gündüz, hafta sonları dahil çalışıyordum. Benimle beraber 15 arkadaşım da parasını alamadı. Ben paramı alamadığım bu dönem içerisinde kızım Melek, Salihli’de hastanede yatıyordu. 2 ayım çalışıp da para alamamakla geçti. 4 aydır da iş bulamıyorum. 6 aydır elime para geçmiyor” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ERGÜN’E YARDIM ÇAĞRISI

Kendi ayakları üzerinde durmak ve ailesini hayatta tutmak için bir işe ihtiyacı olduğunu yineleyen baba Burak Zorlu, kendisine destek olması için özellikle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den yardım elini uzatmasını istedi. Burak Zorlu, “Ben Sayın Başkanımızdan sadece iş istiyorum. İşim olsa, kendi aileme bakabilsem kendi ayaklarım üzerinde durabilsem bu bana yetecek. Kendim kepçe operatörüyüm. Başkan Ergün bana iş için yardımcı olursa çok minnettar olurum. Şehrin önde gelenleri ve devlet adamlarımız bana yardımcı olsun. İnsanca yaşamak istiyorum” diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.