CHP'Lİ BAŞKANDAN DİKKAT ÇEKEN 'SAĞLIK' AÇIKLAMASI

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.03.2020 - 17:15, Güncelleme: 13.03.2020 - 17:15
 

CHP'Lİ BAŞKANDAN DİKKAT ÇEKEN 'SAĞLIK' AÇIKLAMASI

Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi’ndeki sağlık ocağında çalışan hekimleri ve sağlık çalışanlarını ziyaret eden CHP’li Başkan Yalçın Arçak, sağlıkçıların 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Burada bir de açıklama yapan Arçak, Muradiye Semt Polikliniği’nin 2018 yılında kapatıldığını hatırlatarak; “Polikliniğin kapamasındaki en büyük sebep, yapılan şehir hastanesine belli sayıda hasta girmesi için verilen sözdür. Birilerinin daha fazla para kazanması için halkın sağlığı göz ardı edilmiştir.”diye konuştu.
–Caner KILIÇ CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ve ilçe yöneticileri, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Muradiye Sağlık Ocağı'nda çalışan hekimleri ve sağlık personelini ziyaret ederek Tıp Bayramı'nı kutladılar. Daha sonra Sağlık Ocağı önünde Muradiye Mahallesi'ndeki sağlık merkezi sorunlarını dile getiren bir açıklama yapıldı. Başkan Yalçın Arçak burada yaptığı konuşmasında, "Öncelikle, dünyanın her alanında olduğu gibi sağlıkta şiddete de karşı olduğumuzu bildirmek isterim. Hekime şiddet sizi iyileştirmez, aksine iyileşmekte aranıza mesafe koyar. İkinci olarak, hekimlerimizin dinlenecek vakit bulamayarak çalışması, hem kendi sağlıklarını hem bizim sağlığımızı etkiler. Bunun için halkın başvurabileceği sağlık kuruluşu ve hekim sayısının artması gerekir. Hastanelerimizin poliklinik ve acil servislerinde gerek teknolojik imkan yetersizliği, gerek hekim yetersizliği sebebiyle hastalar gerekli muayene süresini karşılayamamakta, teşhisin konması için çekilmesi için filmler bazen aylar sonraki tarihlere bırakılmaktadır; bu durum hekim arkadaşlarımızın is stresi yükünü artırır.”dedi.   “BİRİLERİNİN DAHA FAZLA PARA KAZANMASI İÇİN HALKIN SAĞLIĞI GÖZ ARDI EDİLMİŞTİR” Manisa’nın en kalabalık mahallelerinden biri olan Muradiye’de faaliyet gösteren Manisa Devlet Hastanesi Muradiye Semt Polikliniği’nin 2018 yılında kapatıldığını belirten Başkan Arçak, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Muradiye’de halkın ulaşabileceği tek sağlık kuruluşu Aile Sağlık Merkezleri olarak kalmıştır. Bu da Aile Sağlık Merkezinde görev yapan doktorların görev ve sorumluluklarını arttırmıştır. Artan nüfus ve direnç kazanan, değişen ve çoğalan hastalıklara rağmen halkın başvurabileceği sağlık kuruluşlarının azaltılması hiçbir mantığa sığmaz. Polikliniğin kapamasındaki en büyük sebep, yapılan şehir hastanesine belli sayıda hasta girmesi için verilen sözdür. Birilerinin daha fazla para kazanması için halkın sağlığı göz ardı edilmiştir. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman olduğu gibi bu konuda da Muradiyelilerin yanındayız ve Muradiye’de faaliyete geçecek yeni bir sağlık kuruluşu için elimizden geleni yapacağız.”
Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi’ndeki sağlık ocağında çalışan hekimleri ve sağlık çalışanlarını ziyaret eden CHP’li Başkan Yalçın Arçak, sağlıkçıların 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Burada bir de açıklama yapan Arçak, Muradiye Semt Polikliniği’nin 2018 yılında kapatıldığını hatırlatarak; “Polikliniğin kapamasındaki en büyük sebep, yapılan şehir hastanesine belli sayıda hasta girmesi için verilen sözdür. Birilerinin daha fazla para kazanması için halkın sağlığı göz ardı edilmiştir.”diye konuştu.
–Caner KILIÇ
CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ve ilçe yöneticileri, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Muradiye Sağlık Ocağı'nda çalışan hekimleri ve sağlık personelini ziyaret ederek Tıp Bayramı'nı kutladılar. Daha sonra Sağlık Ocağı önünde Muradiye Mahallesi'ndeki sağlık merkezi sorunlarını dile getiren bir açıklama yapıldı. Başkan Yalçın Arçak burada yaptığı konuşmasında, "Öncelikle, dünyanın her alanında olduğu gibi sağlıkta şiddete de karşı olduğumuzu bildirmek isterim. Hekime şiddet sizi iyileştirmez, aksine iyileşmekte aranıza mesafe koyar. İkinci olarak, hekimlerimizin dinlenecek vakit bulamayarak çalışması, hem kendi sağlıklarını hem bizim sağlığımızı etkiler. Bunun için halkın başvurabileceği sağlık kuruluşu ve hekim sayısının artması gerekir. Hastanelerimizin poliklinik ve acil servislerinde gerek teknolojik imkan yetersizliği, gerek hekim yetersizliği sebebiyle hastalar gerekli muayene süresini karşılayamamakta, teşhisin konması için çekilmesi için filmler bazen aylar sonraki tarihlere bırakılmaktadır; bu durum hekim arkadaşlarımızın is stresi yükünü artırır.”dedi.
 
“BİRİLERİNİN DAHA FAZLA PARA KAZANMASI İÇİN HALKIN SAĞLIĞI GÖZ ARDI EDİLMİŞTİR”
Manisa’nın en kalabalık mahallelerinden biri olan Muradiye’de faaliyet gösteren Manisa Devlet Hastanesi Muradiye Semt Polikliniği’nin 2018 yılında kapatıldığını belirten Başkan Arçak, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Muradiye’de halkın ulaşabileceği tek sağlık kuruluşu Aile Sağlık Merkezleri olarak kalmıştır. Bu da Aile Sağlık Merkezinde görev yapan doktorların görev ve sorumluluklarını arttırmıştır. Artan nüfus ve direnç kazanan, değişen ve çoğalan hastalıklara rağmen halkın başvurabileceği sağlık kuruluşlarının azaltılması hiçbir mantığa sığmaz. Polikliniğin kapamasındaki en büyük sebep, yapılan şehir hastanesine belli sayıda hasta girmesi için verilen sözdür. Birilerinin daha fazla para kazanması için halkın sağlığı göz ardı edilmiştir. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman olduğu gibi bu konuda da Muradiyelilerin yanındayız ve Muradiye’de faaliyete geçecek yeni bir sağlık kuruluşu için elimizden geleni yapacağız.”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.