CİHAZI ÖĞRENCİLER ÜZERİNDE TEST ETTİLER

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.01.2012 - 16:06, Güncelleme: 12.01.2012 - 16:06
 

CİHAZI ÖĞRENCİLER ÜZERİNDE TEST ETTİLER

Manisa Devlet Hastanesi Göz Polikliniğinde alınması düşünülen ve hastaneye numune olarak getirilen cihaz ile ilköğretim okulu 1. sınıf öğrencilerinin göz taraması yapıldı.
 Manisa Devlet hastanesi’ne numune olarak getirilen cihaz ilk olarak öğrenciler üzerinde denendi. Manisa Devlet Hastanesi Göz Polikliniğinde görev yapan Op. Dr. İlker Biçer, göz muayenesinde kullanılan cihazlardan çocukların korktuğunu belirterek, alınacak cihaz sayesinde çocukların bu korkularını yeneceklerini söyledi. Gazetecilere açıklamada bulunan Op.Dr. Biçer, şunları söyledi. ''Göz muayenesinde çocuklar, göz bozukluğunu ölçmeye yarayan  büyükler için kullandığımız Otorefraktometre cihazından ürküyorlar, cihaza yaklaşamıyor ve başlarını cihaza dayamıyorlar. Çocuk Otorefraktometre cihazı ile çocuğa fazla yaklaşmadan, korkutmadan uzaktan çocuğu muayene etmemize imkan veriyor.'' dedi. Cihazın Manisa'da CBÜ Betasus Tıp Fakültesi Hastanesi dışındaki Devlet Hastanelerinde olmadığını belirten Op. Dr. Biçer, cihaz sayesinde göz bozukluğu olan çocukların erken teşhis edilmesinin sağlanacağını söyledi. Op. Dr. Biçer, ''Çocuklarımız henüz 4-5 yaşlarında iken gözdeki kusurlarını tespit edip gözlük vererek göz bozukluğunun önüne geçmem şansımız var. Çocuklarda 9 yaşından sonra ne kadar gözlük tedavisi yapılırsa yapılsın, küçük yalardaki gibi tedavisi olmuyor. Bu cihaz erken yaşta göz bozukluğunun teşhisi ve tedavisi açısından önemli.'' dedi. Hastaneye getirilen numune cihaz ile Op. Dr. İlker Biçer tarafından, Özel Hedef Koleji'nden öğretmenleri Süleyman Tekeli nezaretinde gelen yaklaşık 20 1. sınıf öğrencisinin göz taraması yapılarak, cihazın çocuklar üzerindeki etkisi de test edildi.
Manisa Devlet Hastanesi Göz Polikliniğinde alınması düşünülen ve hastaneye numune olarak getirilen cihaz ile ilköğretim okulu 1. sınıf öğrencilerinin göz taraması yapıldı.
 Manisa Devlet hastanesi’ne numune olarak getirilen cihaz ilk olarak öğrenciler üzerinde denendi. Manisa Devlet Hastanesi Göz Polikliniğinde görev yapan Op. Dr. İlker Biçer, göz muayenesinde kullanılan cihazlardan çocukların korktuğunu belirterek, alınacak cihaz sayesinde çocukların bu korkularını yeneceklerini söyledi. Gazetecilere açıklamada bulunan Op.Dr. Biçer, şunları söyledi. ''Göz muayenesinde çocuklar, göz bozukluğunu ölçmeye yarayan  büyükler için kullandığımız Otorefraktometre cihazından ürküyorlar, cihaza yaklaşamıyor ve başlarını cihaza dayamıyorlar. Çocuk Otorefraktometre cihazı ile çocuğa fazla yaklaşmadan, korkutmadan uzaktan çocuğu muayene etmemize imkan veriyor.'' dedi.

Cihazın Manisa'da CBÜ Betasus Tıp Fakültesi Hastanesi dışındaki Devlet Hastanelerinde olmadığını belirten Op. Dr. Biçer, cihaz sayesinde göz bozukluğu olan çocukların erken teşhis edilmesinin sağlanacağını söyledi. Op. Dr. Biçer, ''Çocuklarımız henüz 4-5 yaşlarında iken gözdeki kusurlarını tespit edip gözlük vererek göz bozukluğunun önüne geçmem şansımız var. Çocuklarda 9 yaşından sonra ne kadar gözlük tedavisi yapılırsa yapılsın, küçük yalardaki gibi tedavisi olmuyor. Bu cihaz erken yaşta göz bozukluğunun teşhisi ve tedavisi açısından önemli.'' dedi. Hastaneye getirilen numune cihaz ile Op. Dr. İlker Biçer tarafından, Özel Hedef Koleji'nden öğretmenleri Süleyman Tekeli nezaretinde gelen yaklaşık 20 1. sınıf öğrencisinin göz taraması yapılarak, cihazın çocuklar üzerindeki etkisi de test edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.