DAMAR TIKANIKLIĞINA DOĞAL ÇÖZÜMLER

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.11.2016 - 09:23, Güncelleme: 26.11.2016 - 09:23
 

DAMAR TIKANIKLIĞINA DOĞAL ÇÖZÜMLER

Damar tıkanıklığı ve damarlar ile ilgili birtakım sorunlar insan sağlığı için oldukça önemli. Araştırmalar sonucu her yıl 6 milyon insanın damar tıkanıklığı sebebiyle hayatını kaybediyor. Bu hastalıkta erken teşhiş ve önlem almak oldukça önemli!
Bu sebeple damarların sağlığı büyük bir önem teşkil etmektedir. Damarlar ile ilgili birtakım sorunlarda yanlış beslenme etkili olabilmektedir. Aynı zamanda bu damar problemlerinin tedavi edilmesinde veya engellenebilmesinde doğru beslenmenin de büyük bir önemi bulunmaktadır.  1-BADEM Badem hem çok lezzetli ve doyurucu bir besin hem de insan sağlığı için çok faydalı bir gıdadır. Bademin içerisinde bol miktarda lif, E vitamini ve doymamış yağlar bulunmaktadır. Bu sebeple badem birnevi antioksidan özelliği taşımaktadır.Aynı zamanda bademin damarları temizleyici özelliği bulunmaktadır. 2-ZERDAÇAL Zerdeçalın damar temizliği konusunda en etkili yöntem olduğu söylenmektedir. Aynı zamanda zerdeçal damar sertliğinin de önüne geçebilmektedir. Üstelik zerdeçal yağ depolanmasını da önleyebilmektedir.Bu yönüyle zerdeçalın hem damarlar konusunda hem de insan vücudunun genel sağlığı konusunda çok ama çok faydalı bir besin olduğunu söylemek mümkündür. Ancak yine de zerdeçalın da aşırı tüketiminden kesinlikle kaçınmak gerekmektedir. Bu her gıda için böyledir.   3-NAR  İnsan sağlığı için büyük faydalar sağlamaktadır.  besin değerleri bakımından çok zengin bir meyvedir. Çok faydalı bir meyve olan nar, kan akışını arttırması sebebi ile damar tıkanıklığının da önüne geçmektedir. Bu sebeple de narın düzenli olarak tüketilmesinde damarlar açısından büyük yararlar vardır. Nar ister meyve olarak, ister suyunu sıkarak nar suyu şeklinde, isterseniz de birtakım hafif ve sağlıklı tatlıların içerisine konularak tüketilebilir. Ancak kesinlikle narın tüketiminde de aşırıya kaçmamak konusu çok önemlidir ve bu konuda çok fazla dikkatli olmak gerekmektedir.   4-TARÇIN   Tarçın içeriğinde bulundurduğu maddeler sayesinde tam bir antioksidan özelliği taşımaktadır. Tarçının kandaki şekeri düşürme özelliği sebebi ile damar sağlığı için büyük bir olumlu etkisi bulunmaktadır. Her gün düzenli olarak ve az miktarda tüketilen tarçının kandaki yağ oranını düşürmeye de büyük katkıları vardır. Bu sebeple tarçını isterseniz bitki çaylarınızda isterseniz de sade olarak tüketebilirsiniz.    
Damar tıkanıklığı ve damarlar ile ilgili birtakım sorunlar insan sağlığı için oldukça önemli. Araştırmalar sonucu her yıl 6 milyon insanın damar tıkanıklığı sebebiyle hayatını kaybediyor. Bu hastalıkta erken teşhiş ve önlem almak oldukça önemli!
Bu sebeple damarların sağlığı büyük bir önem teşkil etmektedir. Damarlar ile ilgili birtakım sorunlarda yanlış beslenme etkili olabilmektedir. Aynı zamanda bu damar problemlerinin tedavi edilmesinde veya engellenebilmesinde doğru beslenmenin de büyük bir önemi bulunmaktadır. 

1-BADEM

Badem hem çok lezzetli ve doyurucu bir besin hem de insan sağlığı için çok faydalı bir gıdadır. Bademin içerisinde bol miktarda lif, E vitamini ve doymamış yağlar bulunmaktadır. Bu sebeple badem birnevi antioksidan özelliği taşımaktadır.Aynı zamanda bademin damarları temizleyici özelliği bulunmaktadır.




2-ZERDAÇAL

Zerdeçalın damar temizliği konusunda en etkili yöntem olduğu söylenmektedir. Aynı zamanda zerdeçal damar sertliğinin de önüne geçebilmektedir. Üstelik zerdeçal yağ depolanmasını da önleyebilmektedir.Bu yönüyle zerdeçalın hem damarlar konusunda hem de insan vücudunun genel sağlığı konusunda çok ama çok faydalı bir besin olduğunu söylemek mümkündür. Ancak yine de zerdeçalın da aşırı tüketiminden kesinlikle kaçınmak gerekmektedir. Bu her gıda için böyledir.

 



3-NAR

 İnsan sağlığı için büyük faydalar sağlamaktadır. 

besin değerleri bakımından çok zengin bir meyvedir. Çok faydalı bir meyve olan nar, kan akışını arttırması sebebi ile damar tıkanıklığının da önüne geçmektedir. Bu sebeple de narın düzenli olarak tüketilmesinde damarlar açısından büyük yararlar vardır.

Nar ister meyve olarak, ister suyunu sıkarak nar suyu şeklinde, isterseniz de birtakım hafif ve sağlıklı tatlıların içerisine konularak tüketilebilir. Ancak kesinlikle narın tüketiminde de aşırıya kaçmamak konusu çok önemlidir ve bu konuda çok fazla dikkatli olmak gerekmektedir.

 



4-TARÇIN
 

Tarçın içeriğinde bulundurduğu maddeler sayesinde tam bir antioksidan özelliği taşımaktadır.

Tarçının kandaki şekeri düşürme özelliği sebebi ile damar sağlığı için büyük bir olumlu etkisi bulunmaktadır. Her gün düzenli olarak ve az miktarda tüketilen tarçının kandaki yağ oranını düşürmeye de büyük katkıları vardır. Bu sebeple tarçını isterseniz bitki çaylarınızda isterseniz de sade olarak tüketebilirsiniz.

 



 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.