Delta Plus çift doz aşı olmuş bir kişide görüldü

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.06.2021 - 13:28, Güncelleme: 28.06.2021 - 13:28
 

Delta Plus çift doz aşı olmuş bir kişide görüldü

Koronavirüsle ilgili korkutan haber Hindistan'dan geldi. Hindistan varyantı olarak adlandırılan Delta varyantının mutasyona uğramış hali olan Delta Plus'ın çift doz aşı olmuş bir kişide görüldüğü açıklandı.
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüsle ilgili korkutan bir haber geldi. Hindistan'da iki doz aşı olan bir kişide Delta Plus varyantı görüldüğü açıklandı. 65 yaşındaki hastanın Covaxin aşısını olduğu, bu durumun bir ilk niteliği taşıdığı belirtildi. DELTA PLUS VARYANTI TÜRKİYE'DE GÖRÜLDÜ MÜ? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 134 kişide Delta varyantının görüldüğünü Delta Plus varyantının görülmediğini belirtti. Delta Plus varyantı ayrıca ABD, İngiltere, Portekiz, İsviçre, Japonya, Polonya, Nepal, Rusya ve Çin'de de görüldü. Hindistan Sağlık Bakanlığı, Delta Plus varyantının ilk kez Nisan'da ülkede görüldüğünü belirtmişti. DELTA PLUS'IN BELİRTİLERİ NELER? Hindistan'ın önde gelen virologları, Delta Plus varyantının Delta ile benzer belirtilere sahip olduğunun altını çiziyor. Buna göre, en sık görülen Delta Plus semptomları öksürük, ishal, ateş, baş ağrısı, deri döküntüsü, el ve ayak parmaklarında renk değişikliği, göğüs ağrısı ve nefes darlığı. Mide ağrısı, mide bulantısı ve iştahsızlık ise nadir görülen Delta Plus belirtileri olarak kabul ediliyor.
Koronavirüsle ilgili korkutan haber Hindistan'dan geldi. Hindistan varyantı olarak adlandırılan Delta varyantının mutasyona uğramış hali olan Delta Plus'ın çift doz aşı olmuş bir kişide görüldüğü açıklandı.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüsle ilgili korkutan bir haber geldi. Hindistan'da iki doz aşı olan bir kişide Delta Plus varyantı görüldüğü açıklandı.

65 yaşındaki hastanın Covaxin aşısını olduğu, bu durumun bir ilk niteliği taşıdığı belirtildi.

DELTA PLUS VARYANTI TÜRKİYE'DE GÖRÜLDÜ MÜ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 134 kişide Delta varyantının görüldüğünü Delta Plus varyantının görülmediğini belirtti.
Delta Plus varyantı ayrıca ABD, İngiltere, Portekiz, İsviçre, Japonya, Polonya, Nepal, Rusya ve Çin'de de görüldü. Hindistan Sağlık Bakanlığı, Delta Plus varyantının ilk kez Nisan'da ülkede görüldüğünü belirtmişti.

DELTA PLUS'IN BELİRTİLERİ NELER?

Hindistan'ın önde gelen virologları, Delta Plus varyantının Delta ile benzer belirtilere sahip olduğunun altını çiziyor.

Buna göre, en sık görülen Delta Plus semptomları öksürük, ishal, ateş, baş ağrısı, deri döküntüsü, el ve ayak parmaklarında renk değişikliği, göğüs ağrısı ve nefes darlığı.

Mide ağrısı, mide bulantısı ve iştahsızlık ise nadir görülen Delta Plus belirtileri olarak kabul ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.