Diş sağlığınızı ihmal etmeyin!

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.11.2020 - 11:05, Güncelleme: 27.11.2020 - 11:05
 

Diş sağlığınızı ihmal etmeyin!

Etv ekranlarında yayınlanan ve Belgin Koçak’ın sunduğu Sağlıklı Yaşam ve Güzellik programına konuk olan Diş Hekimi Dt. Banu Elbirler, koronavirüs sürecinde diş sağlığının öneminden bahsetti. Elbirler, "Diş sağlığını ihmal ettiğimiz her nokta, bize başka bir sağlık problemi olarak geri dönüyor."dedi.
Diş Hekimi Dt. Banu Elbirler, Covid-19 sürecinde diş sağlığının ihmal edilmemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Dişlerin sadece çiğnemeden ya da dokudan ibaret bir organ olmadığına vurgu yapan Elbirliler şu açıklamalarda bulundu; ERTELENEMEYEN RAHATSIZLIKLARA DİKKAT! “Covid hayatımıza girdikten sonra hayata bakış açımız değişti ama diş problemlerimiz devam ediyor. “Bu durumu ne zamana kadar, nasıl erteleyebiliriz” bu soru bizim için çok önemli. Diş hastalıklarının asıl temeli, her zaman ağrıya, acıya ve acil müdahalelere dayanır. Hastayı bize getiren asıl şey budur. Bu covid döneminde de en çok rastladığımız sıkıntı, hastane gibi büyük toplu merkezlerin kapanmasından dolayı, bir çaresizlik ortamı oldu. Ve belirlememiz gereken bir protokol dizisi çıktı karşımıza. Bu protokol dizisinin asıl temeli, acil işlemler dışında yapılabilecek işlemleri hep ötelememizden yana oldu. Ama bizim burada acil kavramına soktuğumuz bazı önemli maddeler var. Önce bunu söyleyeyim. En başta travmalar geliyor. Bu travma durumunda yapılabilecek acil müdahaleleri öteleyemiyoruz maalesef. İkincisi, kanamalı hastalıklar; doku kanamaları, dişten kaynaklı diğer kanamaları da öteleyemiyoruz. Bu da acil kavramına soktuğumuz bir protokol maddesi. Üçüncüsü ağrılı ve enfeksiyonlu dişler. Bunlara yapılabilecek bazı ilaç tedavileri var ama ilaçların kullanımının sonunda yapılması gereken tedavi yöntemlerini de erteleyemeyiz. Bu gibi durumlara müdahale etmemiz gerekiyor. "DİŞ SAĞLIĞIMIZI BU AŞAMADA İHMAL ETMEMEMİZ GEREKİYOR" Bunların dışında uyguladığımız tedaviler, estetiğe dayalı restorasyonlar ya da eksiklikleri tamamlamaya yönelik bazı protezleri bir dönem erteledik. Fakat Covid’in nereye ve nasıl gittiğini bilemediğimiz bir sürece girdiğimiz için, artık yavaş yavaş ortamımızı güvenli bir hale getirerek, mümkün olduğu kadar tedavi protokollerinin dışına çıkmadan uygulamaya başladık. Diş sağlığımızı bu aşamada ihmal etmemek gerekiyor. Diş sadece çiğnemeden ya da dokudan ibaret bir organ değil. Diş dediğimiz bölge, sindirim sisteminin en başında yer alan unsurdur. Dolayısıyla diş sağlığını ihmal ettiğimiz her nokta, bize başka bir sağlık problemi olarak geri dönüyor."
Etv ekranlarında yayınlanan ve Belgin Koçak’ın sunduğu Sağlıklı Yaşam ve Güzellik programına konuk olan Diş Hekimi Dt. Banu Elbirler, koronavirüs sürecinde diş sağlığının öneminden bahsetti. Elbirler, "Diş sağlığını ihmal ettiğimiz her nokta, bize başka bir sağlık problemi olarak geri dönüyor."dedi.

Diş Hekimi Dt. Banu Elbirler, Covid-19 sürecinde diş sağlığının ihmal edilmemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Dişlerin sadece çiğnemeden ya da dokudan ibaret bir organ olmadığına vurgu yapan Elbirliler şu açıklamalarda bulundu;

ERTELENEMEYEN RAHATSIZLIKLARA DİKKAT!

“Covid hayatımıza girdikten sonra hayata bakış açımız değişti ama diş problemlerimiz devam ediyor. “Bu durumu ne zamana kadar, nasıl erteleyebiliriz” bu soru bizim için çok önemli. Diş hastalıklarının asıl temeli, her zaman ağrıya, acıya ve acil müdahalelere dayanır. Hastayı bize getiren asıl şey budur. Bu covid döneminde de en çok rastladığımız sıkıntı, hastane gibi büyük toplu merkezlerin kapanmasından dolayı, bir çaresizlik ortamı oldu. Ve belirlememiz gereken bir protokol dizisi çıktı karşımıza. Bu protokol dizisinin asıl temeli, acil işlemler dışında yapılabilecek işlemleri hep ötelememizden yana oldu. Ama bizim burada acil kavramına soktuğumuz bazı önemli maddeler var. Önce bunu söyleyeyim. En başta travmalar geliyor. Bu travma durumunda yapılabilecek acil müdahaleleri öteleyemiyoruz maalesef. İkincisi, kanamalı hastalıklar; doku kanamaları, dişten kaynaklı diğer kanamaları da öteleyemiyoruz. Bu da acil kavramına soktuğumuz bir protokol maddesi. Üçüncüsü ağrılı ve enfeksiyonlu dişler. Bunlara yapılabilecek bazı ilaç tedavileri var ama ilaçların kullanımının sonunda yapılması gereken tedavi yöntemlerini de erteleyemeyiz. Bu gibi durumlara müdahale etmemiz gerekiyor.

"DİŞ SAĞLIĞIMIZI BU AŞAMADA İHMAL ETMEMEMİZ GEREKİYOR"

Bunların dışında uyguladığımız tedaviler, estetiğe dayalı restorasyonlar ya da eksiklikleri tamamlamaya yönelik bazı protezleri bir dönem erteledik. Fakat Covid’in nereye ve nasıl gittiğini bilemediğimiz bir sürece girdiğimiz için, artık yavaş yavaş ortamımızı güvenli bir hale getirerek, mümkün olduğu kadar tedavi protokollerinin dışına çıkmadan uygulamaya başladık. Diş sağlığımızı bu aşamada ihmal etmemek gerekiyor. Diş sadece çiğnemeden ya da dokudan ibaret bir organ değil. Diş dediğimiz bölge, sindirim sisteminin en başında yer alan unsurdur. Dolayısıyla diş sağlığını ihmal ettiğimiz her nokta, bize başka bir sağlık problemi olarak geri dönüyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.