DİŞLERİNİZİ İHMAL ETMEYİN!

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.11.2016 - 09:59, Güncelleme: 21.11.2016 - 09:59
 

DİŞLERİNİZİ İHMAL ETMEYİN!

Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Gizem Altuğ Türkyılmaz, gelişen teknolojiyle birlikte alanlarında da pek çok yenilikler oluştuğunu ifade ederek, tedavilerin artık daha rahat ve güvenilir olduğunu vurguladı. Yetişkin ve çocuklarda uygulanan tedavi yöntemlerinden söz eden Türkyılmaz, hedeflerinin daimi dişlenme olduğunu belirtti ve ekledi: “Daimi dişlenmenin sağlıklı bir şeklide oluşabilmesi için süt dişlenmenin de kontrol altında olması gerekir. İşte bu yüzden 6-7 yaşında olan her çocuğun en az bir kez ortodontiste giderek muayene olması gerekmektedir. Teşhis erken olduğunda tedavi de o kadar hızlı ve rahat olur.”
Yetişkinlerde ve çocuklarda ortodonti tedavisi hakkında bilgi veren Uzman Dr. Dt. Gizem Altuğ Türkyılmaz, ortodontinin aslında daimi dişlere yönelik yapılan tedavi yöntemlerini içerdiğini belirterek “Daimi dişlenmenin sağlıklı bir şeklide oluşabilmesi için süt dişlenmenin de kontrol altında olması gerekir” dedi. ÇOCUKLAR SIK SIK ORTODONTİ UZMANINA GÖTÜRÜLMELİ 6-7 yaşında olan her çocuğun en az bir kez muayeneden geçirilmesinin faydalı olacağını savunan Türkyılmaz, böylece olası bir probleme erken müdahale edilebileceğini aktardı. Geç kalındığı takdirde farklı kötü sonuçların yaşanabileceğini aktaran Ortodonti Uzmanı Türkyılmaz, çocuklardaki fonksiyonel bozukluklar fark edildiğinde biran önce uzmana gidilmesini önerdi.   TEDAVİ 2 YIL SÜREBİLİR Hedeflerinin daimi dişlenme olduğunun altını çizen Gizem Altuğ Türkyılmaz, “Daimi dişlenmeye giden yolda problem varsa çözmek gerekiyor. Eğer çözemezsek sıkıntı başlıyor” şeklinde konuştu. Her yaş grubuna ve değişen ihtiyaçlara göre farklı tedavi yöntemleri uyguladıklarını açıklayan Dr. Dt. Gizem Altuğ Türkyılmaz, gelişen teknolojiyle birlikte daha güzel sonuçlar aldıklarını ileri sürdü. Tedavi süreciyle ilgili olarak hastaların ön yargılı davrandıklarını iddia eden Türkyılmaz şöyle konuştu: “Ortalama bir tedavi eğer her şey yolundaysa 1,5 ya da 2 sene sürebilir. Sonrasında da bir yıl kadar pekiştirme tedavisi uyguluyoruz” Pekiştirme tedavisi hakkında da açıklamada bulunan Dr. Dt. Türkyılmaz, hastanın bu süre içerisinde uzmanın dediklerini dikkate alması gerektiğinin altını çizerek kontrollerin aksatmamasını vurguladı.   “TEDAVİDEN SONRA DA YAPILMASI GEREKEN ŞEYLER VAR” Gizem Altuğ Türkyılmaz tersi durumunda rahatsızlığın yeniden nüks edebileceğini dile getirerek şunları belirtti: “Tedavi tamamlandıktan sonra 1 ya da 1,5 yıl hastayı gözaltında tutarız. 2-3 ayda bir muayeneye çağırırız. Tedaviden sonra da yapılması gereken şeyler vardır. Bunları yaparız ki herhangi bir nüks olmasın. Sabır gerektiren bir tedavi süreci yaşandığı için biraz zorlanabiliyor hastalarımız.” DİŞ İPİ KULLANILMALI Diş bakımın öneminden bahseden Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Gizem Altuğ Türkyılmaz, dişlerin düzenli fırçalanarak diş ipi kullanılmasını tavsiye etti. Rutin kontrollerin yapılmasını gerektiğinin altını çizen Türkyılmaz, son ana kadar bekletilen dişin bazen kurtarılamadığını anımsattı. Elektrikli fırça kullanımı da öneren Ortodonti Uzmanı Türkyılmaz, temizlik açısından büyük fayda sağladığını söyledi.  
Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Gizem Altuğ Türkyılmaz, gelişen teknolojiyle birlikte alanlarında da pek çok yenilikler oluştuğunu ifade ederek, tedavilerin artık daha rahat ve güvenilir olduğunu vurguladı. Yetişkin ve çocuklarda uygulanan tedavi yöntemlerinden söz eden Türkyılmaz, hedeflerinin daimi dişlenme olduğunu belirtti ve ekledi: “Daimi dişlenmenin sağlıklı bir şeklide oluşabilmesi için süt dişlenmenin de kontrol altında olması gerekir. İşte bu yüzden 6-7 yaşında olan her çocuğun en az bir kez ortodontiste giderek muayene olması gerekmektedir. Teşhis erken olduğunda tedavi de o kadar hızlı ve rahat olur.”
Yetişkinlerde ve çocuklarda ortodonti tedavisi hakkında bilgi veren Uzman Dr. Dt. Gizem Altuğ Türkyılmaz, ortodontinin aslında daimi dişlere yönelik yapılan tedavi yöntemlerini içerdiğini belirterek “Daimi dişlenmenin sağlıklı bir şeklide oluşabilmesi için süt dişlenmenin de kontrol altında olması gerekir” dedi.

ÇOCUKLAR SIK SIK ORTODONTİ UZMANINA GÖTÜRÜLMELİ
6-7 yaşında olan her çocuğun en az bir kez muayeneden geçirilmesinin faydalı olacağını savunan Türkyılmaz, böylece olası bir probleme erken müdahale edilebileceğini aktardı. Geç kalındığı takdirde farklı kötü sonuçların yaşanabileceğini aktaran Ortodonti Uzmanı Türkyılmaz, çocuklardaki fonksiyonel bozukluklar fark edildiğinde biran önce uzmana gidilmesini önerdi.
 
TEDAVİ 2 YIL SÜREBİLİR
Hedeflerinin daimi dişlenme olduğunun altını çizen Gizem Altuğ Türkyılmaz, “Daimi dişlenmeye giden yolda problem varsa çözmek gerekiyor. Eğer çözemezsek sıkıntı başlıyor” şeklinde konuştu. Her yaş grubuna ve değişen ihtiyaçlara göre farklı tedavi yöntemleri uyguladıklarını açıklayan Dr. Dt. Gizem Altuğ Türkyılmaz, gelişen teknolojiyle birlikte daha güzel sonuçlar aldıklarını ileri sürdü. Tedavi süreciyle ilgili olarak hastaların ön yargılı davrandıklarını iddia eden Türkyılmaz şöyle konuştu: “Ortalama bir tedavi eğer her şey yolundaysa 1,5 ya da 2 sene sürebilir. Sonrasında da bir yıl kadar pekiştirme tedavisi uyguluyoruz” Pekiştirme tedavisi hakkında da açıklamada bulunan Dr. Dt. Türkyılmaz, hastanın bu süre içerisinde uzmanın dediklerini dikkate alması gerektiğinin altını çizerek kontrollerin aksatmamasını vurguladı.
 
“TEDAVİDEN SONRA DA YAPILMASI GEREKEN ŞEYLER VAR”
Gizem Altuğ Türkyılmaz tersi durumunda rahatsızlığın yeniden nüks edebileceğini dile getirerek şunları belirtti: “Tedavi tamamlandıktan sonra 1 ya da 1,5 yıl hastayı gözaltında tutarız. 2-3 ayda bir muayeneye çağırırız. Tedaviden sonra da yapılması gereken şeyler vardır. Bunları yaparız ki herhangi bir nüks olmasın. Sabır gerektiren bir tedavi süreci yaşandığı için biraz zorlanabiliyor hastalarımız.”

DİŞ İPİ KULLANILMALI
Diş bakımın öneminden bahseden Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Gizem Altuğ Türkyılmaz, dişlerin düzenli fırçalanarak diş ipi kullanılmasını tavsiye etti. Rutin kontrollerin yapılmasını gerektiğinin altını çizen Türkyılmaz, son ana kadar bekletilen dişin bazen kurtarılamadığını anımsattı. Elektrikli fırça kullanımı da öneren Ortodonti Uzmanı Türkyılmaz, temizlik açısından büyük fayda sağladığını söyledi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.