DOĞUM EVİNDE TAŞINMA TELAŞI

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.05.2012 - 19:30, Güncelleme: 03.05.2012 - 19:30
 

DOĞUM EVİNDE TAŞINMA TELAŞI

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, yeni yerine taşınan CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi eski binalarının önümüzdeki günlerde kendilerine teslim edileceğini belirterek, yer sıkıntısı yaşayan Doğumevi Hastanesi’ni de en kısa sürede buraya taşıyacaklarını söyledi.
 ETV’de Konuşmak Lazım’a konuk olan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Canan Çelik Ölekli’nin sorularını yanıtlayarak gündemi değerlendirdi. Sağlık yatırımları hakkında da bilgi veren Dr. Tay, geçtiğimiz günlerde yeni yerine taşınma işlemini tamamlayan CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin eski binaları için teslim tarihini beklediklerini dile getirdi. Yer teslimi önümüzdeki hafta yapılacak Halk Sağlığı Müdürü, “Üniversitemiz D Blok hariç binaları boşalttı. Tabi binalar biraz sıkıntılı; zaten çok yeni de sayılmaz. Uzun süredir yeni hastane binasına taşınması bahanesiyle bina ihmal edilmiş. Merkez Efendi Hastanesi’ne de 400 yatak kapasiteli yeni bir hastane projesi bitirilip TOKİ’ye gönderildi. Şu anda ihale aşamasında.  Birinci hedefimiz doğumevini buraya taşımak. İlimizin sağlık açısından en sıkıntılı hastanesi doğum evi ve çocuk hastanesinin ayrı olması. Bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak adına geçici olarak doğumevini buraya taşıyacağız. Yeni hastane yapıldığında da yeni yerinde olacak. Taşınma sonrasında büyük bir rahatlama yaşanacak. Odalar en fazla iki kişilik olacak. Ancak yeni hastane Perabet yapılması dolayısıyla üniversitenin binasında çok detaylı bir tadilat düşünmüyoruz” diye konuştu. Yeni doğan yoğun bakım sorunu çözülüyor Yine önemli sorunlar arasında yer alan yeni doğan yoğun bakım ünitesi için de çalışmaları hızlandırdıklarını Dr. Tay açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Bu arada da ilimizdeki diğer bir sorun ise yeni doğan yoğun bakım konusunda eksiğimiz vardı. Üniversitemizde yeni doğan hocası bir ara ayrılınca boşluk yaşadık. Şimdi yeni doğancısı geldi. Merkez Efende Devlet Hastanesinde de 12 yataklı bir yeni doğan birimi şu anda yapılıyor. 1-2 hafta içerisinde tamamlanmış olacak. Bakanlıkta söz verdi; bu yapım biter bitmez yeni bir yeni doğan hekimi atayacak. Ayrıca bakanlık doğum salonlarının kaldırılması kararını alacak. O hastanemizde de yeni 7 oda açılacak. Bu odalarda banyosu, tuvaleti, bebek yatağı olacak. Artık daha rahat edebileceği koşullar yaratılacak.Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nin bahçesine 500 kapasiteli bir hastane yapılacak. Hastane TOKİ tarafından yapılacak”        
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, yeni yerine taşınan CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi eski binalarının önümüzdeki günlerde kendilerine teslim edileceğini belirterek, yer sıkıntısı yaşayan Doğumevi Hastanesi’ni de en kısa sürede buraya taşıyacaklarını söyledi.
 ETV’de Konuşmak Lazım’a konuk olan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Canan Çelik Ölekli’nin sorularını yanıtlayarak gündemi değerlendirdi. Sağlık yatırımları hakkında da bilgi veren Dr. Tay, geçtiğimiz günlerde yeni yerine taşınma işlemini tamamlayan CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin eski binaları için teslim tarihini beklediklerini dile getirdi.

Yer teslimi önümüzdeki hafta yapılacak

Halk Sağlığı Müdürü, “Üniversitemiz D Blok hariç binaları boşalttı. Tabi binalar biraz sıkıntılı; zaten çok yeni de sayılmaz. Uzun süredir yeni hastane binasına taşınması bahanesiyle bina ihmal edilmiş. Merkez Efendi Hastanesi’ne de 400 yatak kapasiteli yeni bir hastane projesi bitirilip TOKİ’ye gönderildi. Şu anda ihale aşamasında.  Birinci hedefimiz doğumevini buraya taşımak. İlimizin sağlık açısından en sıkıntılı hastanesi doğum evi ve çocuk hastanesinin ayrı olması. Bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak adına geçici olarak doğumevini buraya taşıyacağız. Yeni hastane yapıldığında da yeni yerinde olacak. Taşınma sonrasında büyük bir rahatlama yaşanacak. Odalar en fazla iki kişilik olacak. Ancak yeni hastane Perabet yapılması dolayısıyla üniversitenin binasında çok detaylı bir tadilat düşünmüyoruz” diye konuştu.

Yeni doğan yoğun bakım sorunu çözülüyor

Yine önemli sorunlar arasında yer alan yeni doğan yoğun bakım ünitesi için de çalışmaları hızlandırdıklarını Dr. Tay açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Bu arada da ilimizdeki diğer bir sorun ise yeni doğan yoğun bakım konusunda eksiğimiz vardı. Üniversitemizde yeni doğan hocası bir ara ayrılınca boşluk yaşadık. Şimdi yeni doğancısı geldi. Merkez Efende Devlet Hastanesinde de 12 yataklı bir yeni doğan birimi şu anda yapılıyor. 1-2 hafta içerisinde tamamlanmış olacak. Bakanlıkta söz verdi; bu yapım biter bitmez yeni bir yeni doğan hekimi atayacak. Ayrıca bakanlık doğum salonlarının kaldırılması kararını alacak. O hastanemizde de yeni 7 oda açılacak. Bu odalarda banyosu, tuvaleti, bebek yatağı olacak. Artık daha rahat edebileceği koşullar yaratılacak.Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nin bahçesine 500 kapasiteli bir hastane yapılacak. Hastane TOKİ tarafından yapılacak”

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.