EMEKLİLİKTE MAAŞ ARTIŞI VE YIPRANMA PAYI İSTİYORUZ

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.07.2018 - 12:03, Güncelleme: 26.07.2018 - 12:03
 

EMEKLİLİKTE MAAŞ ARTIŞI VE YIPRANMA PAYI İSTİYORUZ

Kamu eczacılarına yönelik 'emeklilikte maaş artışı ve yıpranma payı' Torba Yasa teklifinde kabul edilmedi. “Eczacılar, sağlık sektörünün temel taşıdır “ diyen Manisa Eczacı Odası Başkanı Devrim Bali, kamu eczacılarının çok zor şartlarda çalıştığını belirterek “Tüm partilerden ve milletvekillerinden bunu meclise tekrar bir önerge olarak sunmalarını istiyoruz.” diye çağrıda bulundu. 
Haber- Özlem ŞAHİN Geçtiğimiz günlerde askerlik ve bazı kanunları içeren Torba Yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu.  Yasa içerisinde yer alan ‘Tabip ve diş hekimlerinin emeklilik dönemlerinde ek ödeme alması’ Plan Bütçe Komisyonu tarafından kabul görürken, sağlık sektörünün bir diğer kolu kamu eczacıları bu yasanın dışında bırakıldı.  Teklifin reddedilmesi üzerine Manisa Eczacı Odası Başkanı Devrim Bali, devlet hastanesinde görev yapan kamu eczacılarının çok zor şartlarda çalıştıklarının altını çizerek,  kamu eczacılarının emeklilik şartlarının iyileştirilmesi ile ilgili meclise tekrar önerge sunulmasını istediklerini söyledi. YERİ GELDİĞİNDE PAS PASI ALIR ECZANELERİNİ TEMİZLER Kamu eczacılarının devlet hastanelerinde yerinin önemli olduğunu vurgulayan Bali, onların emeklilikteki yıpranma payını sonuna kadar hak ettiklerini belirtti. Torba Yasa teklifinde taleplerinin kabul edilmemesi üzerine tüm partilere ve milletvekillerine seslenen Bali, “Bizim bu komisyonda kamu eczacılarımızla ilgili bir iyileştirme talebimiz oldu. Tabip ve diş hekimlerinin emeklilik dönemlerinde alacakları ek ödemeler kapsamında kanuna kamu eczacılarının da dahil edilmesini istedik. Kamu eczacıları, hastanenin çok zor koşullarında çalışan sağlık çalışanlarıdır. Kamu eczacıları,  zemin katlarda, morgun yanında çalışır. Yetersiz personel durumunda, ilaç taşıma işlerini kendileri yapar. Yeri geldiğinde pas pası alır eczanelerini temizler. Kamu eczacıları, hastanelerin sağlık sistemi içinde çok ciddi temel taşıdır. Hastaların ilaçlarının doğru dozda kullanılmasını ve tedavisinin doğru şekilde yürütülmesini sağlar. Yani hastaların şifa bulmasını sağlarlar. Bu yüzden çıkarılan kanuna, kamu eczacılarının da dahil edilmesini istiyoruz. Ancak Plan Bütçe Komisyonu’nda bu teklif reddedildi. Biz buradan örgüt olarak ve kamu eczacılarımızın sesi olarak talebimizi dile getirmek isteriz.  Tüm partilerden ve milletvekillerinden bunu meclise tekrar bir önerge olarak sunmalarını istiyoruz. Emeklilikte alacakları ek ödemeler kamu eczacılarının sonuna kadar hakkıdır. Çünkü onlar, çok zor ve ağır koşullarda kamu hizmeti vermeye çalışıyorlar. Kamu eczacıların hakkettiği bu ödemeyi destekliyoruz” ifadelerine yer verdi.  
Kamu eczacılarına yönelik 'emeklilikte maaş artışı ve yıpranma payı' Torba Yasa teklifinde kabul edilmedi. “Eczacılar, sağlık sektörünün temel taşıdır “ diyen Manisa Eczacı Odası Başkanı Devrim Bali, kamu eczacılarının çok zor şartlarda çalıştığını belirterek “Tüm partilerden ve milletvekillerinden bunu meclise tekrar bir önerge olarak sunmalarını istiyoruz.” diye çağrıda bulundu. 
Haber- Özlem ŞAHİN
Geçtiğimiz günlerde askerlik ve bazı kanunları içeren Torba Yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu.  Yasa içerisinde yer alan ‘Tabip ve diş hekimlerinin emeklilik dönemlerinde ek ödeme alması’ Plan Bütçe Komisyonu tarafından kabul görürken, sağlık sektörünün bir diğer kolu kamu eczacıları bu yasanın dışında bırakıldı.  Teklifin reddedilmesi üzerine Manisa Eczacı Odası Başkanı Devrim Bali, devlet hastanesinde görev yapan kamu eczacılarının çok zor şartlarda çalıştıklarının altını çizerek,  kamu eczacılarının emeklilik şartlarının iyileştirilmesi ile ilgili meclise tekrar önerge sunulmasını istediklerini söyledi.
YERİ GELDİĞİNDE PAS PASI ALIR ECZANELERİNİ TEMİZLER
Kamu eczacılarının devlet hastanelerinde yerinin önemli olduğunu vurgulayan Bali, onların emeklilikteki yıpranma payını sonuna kadar hak ettiklerini belirtti. Torba Yasa teklifinde taleplerinin kabul edilmemesi üzerine tüm partilere ve milletvekillerine seslenen Bali, “Bizim bu komisyonda kamu eczacılarımızla ilgili bir iyileştirme talebimiz oldu. Tabip ve diş hekimlerinin emeklilik dönemlerinde alacakları ek ödemeler kapsamında kanuna kamu eczacılarının da dahil edilmesini istedik. Kamu eczacıları, hastanenin çok zor koşullarında çalışan sağlık çalışanlarıdır. Kamu eczacıları,  zemin katlarda, morgun yanında çalışır. Yetersiz personel durumunda, ilaç taşıma işlerini kendileri yapar. Yeri geldiğinde pas pası alır eczanelerini temizler. Kamu eczacıları, hastanelerin sağlık sistemi içinde çok ciddi temel taşıdır. Hastaların ilaçlarının doğru dozda kullanılmasını ve tedavisinin doğru şekilde yürütülmesini sağlar. Yani hastaların şifa bulmasını sağlarlar. Bu yüzden çıkarılan kanuna, kamu eczacılarının da dahil edilmesini istiyoruz. Ancak Plan Bütçe Komisyonu’nda bu teklif reddedildi. Biz buradan örgüt olarak ve kamu eczacılarımızın sesi olarak talebimizi dile getirmek isteriz.  Tüm partilerden ve milletvekillerinden bunu meclise tekrar bir önerge olarak sunmalarını istiyoruz. Emeklilikte alacakları ek ödemeler kamu eczacılarının sonuna kadar hakkıdır. Çünkü onlar, çok zor ve ağır koşullarda kamu hizmeti vermeye çalışıyorlar. Kamu eczacıların hakkettiği bu ödemeyi destekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.