GREVLERİN GÖLGESİNDE TIP BAYRAMI

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.03.2022 - 14:21, Güncelleme: 14.03.2022 - 14:21
 

GREVLERİN GÖLGESİNDE TIP BAYRAMI

Türkiye'de her yıl Tıp Bayramı olarak kutlanan 14 Mart'ta bu yıl doktorlar greve gitti. Meslek örgütleri; sağlıkta şiddet, düşük ücret ve ağır iş yüküne karşı sorunlarını dile getirmek için 2 gün (14-15 Mart) grev kararı aldı. Manisa’da hastanelere muayene için giden vatandaşlar hastane kapısından geri döndü.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) yaptığı açıklamada, "Toplumun sağlığı her geçen gün daha kötüye gitmekte, sağlığa ulaşım ise güçleşmektedir. Sağlık sistemi sürdürülemez durumdayken; bizler sağlıkta şiddet ve malpraktis tehdidi altında, düşük ücretlerle ve ağır iş yüküyle çalışmak zorunda kalmaktayız. Meslek onurumuzun ve emeğimizin en değersiz hale getirildiği dönemdeyiz" dedi. TTB'nin iki gün boyunca gerçekleştireceği grev boyunca; acil hastalar, diyaliz hastaları, acil gebeler, yoğun bakım hastaları ve kanser hastalarının bakımı ise aksatılmayacak. BAKAN KOCA'DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MEKTUP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta doktorlar hakkında yaptığı "Gidiyorlarsa gitsinler" sözleri büyük tepki çekmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise 39 meslek grubundaki sağlık çalışanlarına bir mektup göndererek "Bugün hekimliğin saygınlık kaybına uğradığını hocalarımızdan tıbbiye öğrencilerine kadar çoğu kişi ifade ediyor" dedi, bu durumun geçici olduğunu belirtti. "Temel amaçlarımız, ekonomik açıdan adil bir düzenleme, malpraktis davalarının hekimlere tehdit olmaktan çıkarılması, artan şiddet olaylarına karşı caydırıcılığı daha yüksek bir yasal çerçeve ve emeklilikte hekimlerin yargı mensuplarına benzer haklara sahip olabilmeleridir. Devletimizin sizler için en iyisini yapma kararlılığından emin olun" diyen Koca, hekimlerin Tıp Bayramı'nı kutladı. Türkiye'de, sağlıkta şiddet, düşük ücret ve ağır çalışma koşullarının yanı sıra malpraktis yani tıbbi olarak yanlış uygulama yapan doktorlara açılan ve maaşla ödenemeyecek miktarları bulan tazminat davaları da hekimlerin yeniden düzenleme yapılmasını istediği sorunlar arasında yer alıyor.
Türkiye'de her yıl Tıp Bayramı olarak kutlanan 14 Mart'ta bu yıl doktorlar greve gitti. Meslek örgütleri; sağlıkta şiddet, düşük ücret ve ağır iş yüküne karşı sorunlarını dile getirmek için 2 gün (14-15 Mart) grev kararı aldı. Manisa’da hastanelere muayene için giden vatandaşlar hastane kapısından geri döndü.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) yaptığı açıklamada, "Toplumun sağlığı her geçen gün daha kötüye gitmekte, sağlığa ulaşım ise güçleşmektedir. Sağlık sistemi sürdürülemez durumdayken; bizler sağlıkta şiddet ve malpraktis tehdidi altında, düşük ücretlerle ve ağır iş yüküyle çalışmak zorunda kalmaktayız. Meslek onurumuzun ve emeğimizin en değersiz hale getirildiği dönemdeyiz" dedi. TTB'nin iki gün boyunca gerçekleştireceği grev boyunca; acil hastalar, diyaliz hastaları, acil gebeler, yoğun bakım hastaları ve kanser hastalarının bakımı ise aksatılmayacak.

BAKAN KOCA'DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MEKTUP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta doktorlar hakkında yaptığı "Gidiyorlarsa gitsinler" sözleri büyük tepki çekmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise 39 meslek grubundaki sağlık çalışanlarına bir mektup göndererek "Bugün hekimliğin saygınlık kaybına uğradığını hocalarımızdan tıbbiye öğrencilerine kadar çoğu kişi ifade ediyor" dedi, bu durumun geçici olduğunu belirtti. "Temel amaçlarımız, ekonomik açıdan adil bir düzenleme, malpraktis davalarının hekimlere tehdit olmaktan çıkarılması, artan şiddet olaylarına karşı caydırıcılığı daha yüksek bir yasal çerçeve ve emeklilikte hekimlerin yargı mensuplarına benzer haklara sahip olabilmeleridir. Devletimizin sizler için en iyisini yapma kararlılığından emin olun" diyen Koca, hekimlerin Tıp Bayramı'nı kutladı.

Türkiye'de, sağlıkta şiddet, düşük ücret ve ağır çalışma koşullarının yanı sıra malpraktis yani tıbbi olarak yanlış uygulama yapan doktorlara açılan ve maaşla ödenemeyecek miktarları bulan tazminat davaları da hekimlerin yeniden düzenleme yapılmasını istediği sorunlar arasında yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.