GÜNEŞ YAŞLANDIRIYOR!

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.05.2012 - 19:51, Güncelleme: 08.05.2012 - 19:51
 

GÜNEŞ YAŞLANDIRIYOR!

Güneş ışınlarının deri yaşlanmasına sebep olduğunu belirten uzmanlar, güneşin zararlı etkilerine karşı mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılması gerektiğini kaydetti. Özel Sekiz Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Hasan Hemmati, yaşlanmanın ve kırışıklıkların en büyük sebeplerinden birinin, hayat boyu maruz kalınan güneş olduğunu söyledi.
 Yaşamın kaynağı olarak nitelendirilen güneş ışınlarının yararının yanı sıra zararlarıyla da insanları etkilediğini belirten Özel Sekiz Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Hasan Hemmati alınacak pratik önlemlerle cildi korumanın mümkün olduğunu söyledi. Güneşin yaşlanma ve kırışıklıklara neden olduğunu belirten Hemmati, ''Yaşlanmanın ve kırışıklıkların en büyük sebeplerinden biri, hayat boyu maruz kalınan güneştir. Ömür boyu, evimize gidip gelirken maruz kaldığımız güneş dahi kırışıklıkları oluşturmaya, yaşlandırmaya yetiyor. Güneş ciddi şekilde yaşlanma meydana getiriyor. Güneş ayrıca kansere de davetiye çıkartan bazı lezyonlara da neden olabiliyor. Güneş görmeyen cildin çok daha genç görünümlü kalıyor. Bu nedenle dermatologlar olarak güneşlenmeyi önermiyoruz” dedi. “Bronzlaşmayı önermiyoruz”  Kişilerin ''bronzlaşma'' adı altında saatlerce güneş altında kaldığını, bunun son derece sakıncalı olduğunu vurgulayan Hemmati, sözlerine şöyle devam etti; ''Sağlıklı bronzlaşma Trbet diye bir şey yok. Bronzlaşma zaten vücudun savunma mekanizması. Yanmamışsak, vücudumuz kızarmış olsa bile güneşten zarar gördüğünü gösterir. Doğru olan hiç bronzlaşmamaktır. Hayatımız boyunca özellikle çocukluk ve gençlik dönemlerinde maruz kaldığımız güneş, ileri yaşlarda kırışıklık olarak ortaya çıkıyor, ciltte lekelere neden oluyor. Bunu engellemek için gençlik döneminde güneşten kaçınmak geleceğe yatırımdır. Eğer zamanında bunu yapmadıysak geç kalmış değiliz. Güneşten kaçınarak ilerlemesini engelleyebiliriz.” “Mutlaka güneş kremi kullanılmalı” Güneş’in zararlı ışınlarından korunabilmek için yaz kış güneş koruyucu krem kullanılması gerektiğini belirten Hemmati, “Özellikle ışınların dik düştüğü 11.00-16.00 saatleri arasında mümkün oldukça güneşe çıkmaktan kaçınmak gerekiyor. Bu güneşten korunmanın en önemli yolu. Ayrıca güneşe çıkıldığında da en az 30-45 koruma faktörlü bir güneş kremi kullanılmalı. Güneş kreminin koruyucu etkisi 2-3 saattir. Bu nedenle gün içinde sık kullanmaya özen gösterilmelidir. Kremler mutlaka hem UVB hem de UVA'ya karşı koruyucu etkili olmalı” diye konuştu.      
Güneş ışınlarının deri yaşlanmasına sebep olduğunu belirten uzmanlar, güneşin zararlı etkilerine karşı mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılması gerektiğini kaydetti. Özel Sekiz Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Hasan Hemmati, yaşlanmanın ve kırışıklıkların en büyük sebeplerinden birinin, hayat boyu maruz kalınan güneş olduğunu söyledi.
 Yaşamın kaynağı olarak nitelendirilen güneş ışınlarının yararının yanı sıra zararlarıyla da insanları etkilediğini belirten Özel Sekiz Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Hasan Hemmati alınacak pratik önlemlerle cildi korumanın mümkün olduğunu söyledi. Güneşin yaşlanma ve kırışıklıklara neden olduğunu belirten Hemmati, ''Yaşlanmanın ve kırışıklıkların en büyük sebeplerinden biri, hayat boyu maruz kalınan güneştir. Ömür boyu, evimize gidip gelirken maruz kaldığımız güneş dahi kırışıklıkları oluşturmaya, yaşlandırmaya yetiyor. Güneş ciddi şekilde yaşlanma meydana getiriyor. Güneş ayrıca kansere de davetiye çıkartan bazı lezyonlara da neden olabiliyor. Güneş görmeyen cildin çok daha genç görünümlü kalıyor. Bu nedenle dermatologlar olarak güneşlenmeyi önermiyoruz” dedi.

“Bronzlaşmayı önermiyoruz”

 Kişilerin ''bronzlaşma'' adı altında saatlerce güneş altında kaldığını, bunun son derece sakıncalı olduğunu vurgulayan Hemmati, sözlerine şöyle devam etti; ''Sağlıklı bronzlaşma Trbet diye bir şey yok. Bronzlaşma zaten vücudun savunma mekanizması. Yanmamışsak, vücudumuz kızarmış olsa bile güneşten zarar gördüğünü gösterir. Doğru olan hiç bronzlaşmamaktır. Hayatımız boyunca özellikle çocukluk ve gençlik dönemlerinde maruz kaldığımız güneş, ileri yaşlarda kırışıklık olarak ortaya çıkıyor, ciltte lekelere neden oluyor. Bunu engellemek için gençlik döneminde güneşten kaçınmak geleceğe yatırımdır. Eğer zamanında bunu yapmadıysak geç kalmış değiliz. Güneşten kaçınarak ilerlemesini engelleyebiliriz.”

“Mutlaka güneş kremi kullanılmalı”

Güneş’in zararlı ışınlarından korunabilmek için yaz kış güneş koruyucu krem kullanılması gerektiğini belirten Hemmati, “Özellikle ışınların dik düştüğü 11.00-16.00 saatleri arasında mümkün oldukça güneşe çıkmaktan kaçınmak gerekiyor. Bu güneşten korunmanın en önemli yolu. Ayrıca güneşe çıkıldığında da en az 30-45 koruma faktörlü bir güneş kremi kullanılmalı. Güneş kreminin koruyucu etkisi 2-3 saattir. Bu nedenle gün içinde sık kullanmaya özen gösterilmelidir. Kremler mutlaka hem UVB hem de UVA'ya karşı koruyucu etkili olmalı” diye konuştu.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Tarık Konal
(13.07.2018 18:41 - #1078)
Saygın Öğretmenim. Türkçeye tutku düzeyinde bağlılık her Türk yurttaşının ödevi olmalı... Dil Devrimi, yalnızca bir eski sözcüğün yerine yenisini koymak değildir... O eski sözcüğün taşıdığı, bizi bir başka kültüre bağlayan bizi o kültüre koşullandıran yüklerden kurtulma demektir... Bu çabayı gösteren devrimcileri sizin saygın kişiliğinizde esenliyorum...
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.