HASTALIK HAKKINDA DAHA HIZLI VE NET SONUÇ

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.03.2017 - 08:54, Güncelleme: 06.03.2017 - 08:54
 

HASTALIK HAKKINDA DAHA HIZLI VE NET SONUÇ

Salihli Devlet Hastanesi’nde yeni manyetik rezonans görüntüleme sayesinde artık beyin tümörü şüphesi olan hastalar anında hastalıkları hakkında daha net sonuç alabilecek ve takiplerinde daha güvenilir sonuçlar elde edebilecek.
Salihli Devlet Hastanesi yeni manyetik rezonans görüntüleme ünitesini bünyesine kazandırdı. Üniversite hastanelerinde MR çekimi için 8-9 ay sonraya randevu verilirken Salihli Devlet Hastanesi’nde 24 saat içerisinde randevu verilip 2 gün içerisinde de raporuyla sonuca ulaşabiliyor. Magnetic Resonance Spectroskopi hakkında bilgi veren Salihli Devlet Hastanesi Başhekim Uzman Doktor Gökhan Gürsoy şu açıklamalarda bulundu;“Yüksek teknolojiye sahip MR cihazı ve ileri düzey tecrübe gerektiren hedefe yönelik bir analiz yöntemidir. Bu yöntem sayesinde, örneğin beyin içerisinde görüntülenen şüpheli bir alanın ne olduğunun tam olarak teşhis edilmesi tedavi planlaması için mutlak önemlidir. Bu amaçla şüpheli alana bir iğne veya cerrahi müdahale ile girip alınan örnek parçanın laboratuvarda incelendiği riskli yöntemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca, uygulanan tedavinin olumlu veya olumsuz sonuç verdiğinin erken dönemde tedavi tamamlanmadan önce değerlendirilmesi her zaman mümkün olmaz.   RAPORLAR 48 SAAT İÇERİSİNDE VERİLECEK MR Spektroskopi ve diğer yenilikçi MR uygulamaları, herhangi bir girişimsel müdahaleye gerek duymadan hedef bölgede bulunan anormal görünümün atomları ölçeğinde incelenebildiği, radyasyon gibi olumsuz olabilecek etkileri barındırmayan bir yöntemdir. Bu nedenle hastalar için sıradan bir MR incelemesinden farksızdır. Şüpheli alanların tümör olup olmadığı, tümör hücrelerinin iyi veya kötü huylu ayrımının yapılabilmesi, kötü huylu tümör varlığında derecelendirilebilmesi ve tedavileri süresince hastalığın seyrinin takibi ve uygulanan tedavini uygunluğunun değerlendirilebilmesi, ameliyat edilen alanlarda kalıntı tümör hücrelerinin tespiti gibi birçok alanda bu tekniklerden faydalanılabilmektedir. Bu tür rahatsızlığı olan hastalarımızın müracaatları halinde MR çekimleri en kısa sürede gerçekleştirilip 48 saat içerisinde sonuçları raporları ile kendilerine verilecektir. Çevre il ve ilçe hastanelerimiz bu konuda bilgilendirilmiş olup gelen hastalarımıza hizmetimiz devam edecektir.”  
Salihli Devlet Hastanesi’nde yeni manyetik rezonans görüntüleme sayesinde artık beyin tümörü şüphesi olan hastalar anında hastalıkları hakkında daha net sonuç alabilecek ve takiplerinde daha güvenilir sonuçlar elde edebilecek.
Salihli Devlet Hastanesi yeni manyetik rezonans görüntüleme ünitesini bünyesine kazandırdı.
Üniversite hastanelerinde MR çekimi için 8-9 ay sonraya randevu verilirken Salihli Devlet Hastanesi’nde 24 saat içerisinde randevu verilip 2 gün içerisinde de raporuyla sonuca ulaşabiliyor. Magnetic Resonance Spectroskopi hakkında bilgi veren Salihli Devlet Hastanesi Başhekim Uzman Doktor Gökhan Gürsoy şu açıklamalarda bulundu;“Yüksek teknolojiye sahip MR cihazı ve ileri düzey tecrübe gerektiren hedefe yönelik bir analiz yöntemidir. Bu yöntem sayesinde, örneğin beyin içerisinde görüntülenen şüpheli bir alanın ne olduğunun tam olarak teşhis edilmesi tedavi planlaması için mutlak önemlidir. Bu amaçla şüpheli alana bir iğne veya cerrahi müdahale ile girip alınan örnek parçanın laboratuvarda incelendiği riskli yöntemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca, uygulanan tedavinin olumlu veya olumsuz sonuç verdiğinin erken dönemde tedavi tamamlanmadan önce değerlendirilmesi her zaman mümkün olmaz.
 
RAPORLAR 48 SAAT İÇERİSİNDE VERİLECEK
MR Spektroskopi ve diğer yenilikçi MR uygulamaları, herhangi bir girişimsel müdahaleye gerek duymadan hedef bölgede bulunan anormal görünümün atomları ölçeğinde incelenebildiği, radyasyon gibi olumsuz olabilecek etkileri barındırmayan bir yöntemdir. Bu nedenle hastalar için sıradan bir MR incelemesinden farksızdır. Şüpheli alanların tümör olup olmadığı, tümör hücrelerinin iyi veya kötü huylu ayrımının yapılabilmesi, kötü huylu tümör varlığında derecelendirilebilmesi ve tedavileri süresince hastalığın seyrinin takibi ve uygulanan tedavini uygunluğunun değerlendirilebilmesi, ameliyat edilen alanlarda kalıntı tümör hücrelerinin tespiti gibi birçok alanda bu tekniklerden faydalanılabilmektedir. Bu tür rahatsızlığı olan hastalarımızın müracaatları halinde MR çekimleri en kısa sürede gerçekleştirilip 48 saat içerisinde sonuçları raporları ile kendilerine verilecektir. Çevre il ve ilçe hastanelerimiz bu konuda bilgilendirilmiş olup gelen hastalarımıza hizmetimiz devam edecektir.”
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.