İLK KEZ AORT ANEVRİZMASI AMELİYATI YAPTILAR

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.05.2018 - 06:44, Güncelleme: 11.05.2018 - 06:44
 

İLK KEZ AORT ANEVRİZMASI AMELİYATI YAPTILAR

Manisa’da, Merkez Efendi Devlet Hastanesi doktorları bir ilki gerçekleştirdi. Hastanenin kalp ve damar cerrahlarınca, ilk defa aort anevrizması ameliyatı yapıldı.
HABER ÖZLEM ŞAHİN Manisa ili içerisinde, çok riskli olduğu için kamu hastanelerinin gerçekleştirmediğiaort anevrizması ameliyatı, ilk kezMerkez Efendi Devlet Hastanesi’nde yapıldı. Kalp ve damar cerrahları Op. Dr. Alper Özbakkaloğlu, Op. Dr. Tezcan Bozkurt, Op. Dr. Ercan Başçeşme, Op. Dr. Barış Durgun,ilkaçık kalp ameliyatını Hasan Delioğlan (69) isimli hastaya yaptılar. Merkez Efendi Devlet hastanesinde artık sadece koronerbaypas değil, kalp kapak ameliyatları, anevrizma cerrahisi gibi çok çeşitli yelpazede açık kalp ameliyatları yapılıyor. “AMELİYAT YAKLAŞIK 5 BUÇUK SAAT SÜRDÜ” Merkez Efendi Devlet Hastanesi bünyesinde Manisa’ da bir ilki yaşatan doktorlardan biri olan Kalp ve Damar Cerrahı  Op. Dr. Alper Özbakkaloğlu, hasta Hasan Delioğla’nın ameliyatının yaklaşık 5 buçuk saat sürdüğünü ve yoğun bakım sürecini ekipçe başarılı şekilde atlattıklarını ifade etti. Özbakkaloğlu; “Şimdiye kadar yaklaşık 54 hastamız oldu. Bu cerrahi sadece koroner baypass cerrahisi değil, bunun yanında kalp kapak cerrahisi ve anevrizmacerrahisi olarak çeşitlendirmeye başladık. Hasan Beyde bizim ilk yaptığımız Aort anevrizması (kalpten çıkan ana damarda balonlaşma )vakamız. Gayet sağlıklı ve başarılı operasyon geçirdi. Artık taburculuk aşamasına geldi.” diye konuştu. “BU DENLİ BÜYÜK AMELİYAT İLK DEFA BU HASTANEDE GERÇEKLEŞTİ” Hastanenin doktorlarından Op. Dr. Tezcan Bozkurt ameliyat hakkında daha kapsamlı bilgi vererek şunları söyledi; “Hasan Bey nisan ayı içerisinde kardiyoloji kliniğine göğüs ağrısı, çarpıntı şikayetleriyle başvurmuştu. Yapılan tetkiklerde, kalpten çıkan ana atar damarında ciddi bir genişleme söz konusuydu. Normal insanlarda 2.5 cm olması gerekirken, Hasan Bey’de 6 cm’di; yırtılma, patlama ve ani ölüm riski vardı. Hastamızla konuştuk, bu denli büyük bir ameliyatın ilk defa bu hastanede kendisine yapılacağını söyledik. Hastamız bize güvendi. Bizi cesaretlendirdi. Onun cesareti daha fazla konsantre olmamızı sağladı. Ameliyatı başarıyla gerçekleştirdik. Manisa ili içerisinde kamu hastanelerine bağlı hastanelerde bu denli büyük ameliyat ilk defa bu hastane de gerçekleşti. Hasan beye nasip oldu.” “GİTMEDİĞİM YER KALMADI”  Aort anevrizması ameliyatıyapılanhasta Hasan Delibaş ise,7-8 aydır bu hastalığı çektiğinibelirterek “Gitmediğim yer kalmadı. En son çareyi bu hastanede doktorlarımda buldum. Onlara çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.Hasan Delibaş’ın eşi de, ameliyata girmeden önce endişeli olduğunu belirterek“Ameliyattan çıkana kadar çok korktuk. Ama doktorlarımız sayesinde beyimin durumu şimdi iyi. Doktorlarımızdan Allah razı olsun.”diye konuştu.  
Manisa’da, Merkez Efendi Devlet Hastanesi doktorları bir ilki gerçekleştirdi. Hastanenin kalp ve damar cerrahlarınca, ilk defa aort anevrizması ameliyatı yapıldı.
HABER
ÖZLEM ŞAHİN

Manisa ili içerisinde, çok riskli olduğu için kamu hastanelerinin gerçekleştirmediğiaort anevrizması ameliyatı, ilk kezMerkez Efendi Devlet Hastanesi’nde yapıldı. Kalp ve damar cerrahları Op. Dr. Alper Özbakkaloğlu, Op. Dr. Tezcan Bozkurt, Op. Dr. Ercan Başçeşme, Op. Dr. Barış Durgun,ilkaçık kalp ameliyatını Hasan Delioğlan (69) isimli hastaya yaptılar. Merkez Efendi Devlet hastanesinde artık sadece koronerbaypas değil, kalp kapak ameliyatları, anevrizma cerrahisi gibi çok çeşitli yelpazede açık kalp ameliyatları yapılıyor.

“AMELİYAT YAKLAŞIK 5 BUÇUK SAAT SÜRDÜ”
Merkez Efendi Devlet Hastanesi bünyesinde Manisa’ da bir ilki yaşatan doktorlardan biri olan Kalp ve Damar Cerrahı  Op. Dr. Alper Özbakkaloğlu, hasta Hasan Delioğla’nın ameliyatının yaklaşık 5 buçuk saat sürdüğünü ve yoğun bakım sürecini ekipçe başarılı şekilde atlattıklarını ifade etti. Özbakkaloğlu; “Şimdiye kadar yaklaşık 54 hastamız oldu. Bu cerrahi sadece koroner baypass cerrahisi değil, bunun yanında kalp kapak cerrahisi ve anevrizmacerrahisi olarak çeşitlendirmeye başladık. Hasan Beyde bizim ilk yaptığımız Aort anevrizması (kalpten çıkan ana damarda balonlaşma )vakamız. Gayet sağlıklı ve başarılı operasyon geçirdi. Artık taburculuk aşamasına geldi.” diye konuştu.

“BU DENLİ BÜYÜK AMELİYAT İLK DEFA BU HASTANEDE GERÇEKLEŞTİ”
Hastanenin doktorlarından Op. Dr. Tezcan Bozkurt ameliyat hakkında daha kapsamlı bilgi vererek şunları söyledi; “Hasan Bey nisan ayı içerisinde kardiyoloji kliniğine göğüs ağrısı, çarpıntı şikayetleriyle başvurmuştu. Yapılan tetkiklerde, kalpten çıkan ana atar damarında ciddi bir genişleme söz konusuydu. Normal insanlarda 2.5 cm olması gerekirken, Hasan Bey’de 6 cm’di; yırtılma, patlama ve ani ölüm riski vardı. Hastamızla konuştuk, bu denli büyük bir ameliyatın ilk defa bu hastanede kendisine yapılacağını söyledik. Hastamız bize güvendi. Bizi cesaretlendirdi. Onun cesareti daha fazla konsantre olmamızı sağladı. Ameliyatı başarıyla gerçekleştirdik. Manisa ili içerisinde kamu hastanelerine bağlı hastanelerde bu denli büyük ameliyat ilk defa bu hastane de gerçekleşti. Hasan beye nasip oldu.”

“GİTMEDİĞİM YER KALMADI”
 Aort anevrizması ameliyatıyapılanhasta Hasan Delibaş ise,7-8 aydır bu hastalığı çektiğinibelirterek “Gitmediğim yer kalmadı. En son çareyi bu hastanede doktorlarımda buldum. Onlara çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.Hasan Delibaş’ın eşi de, ameliyata girmeden önce endişeli olduğunu belirterek“Ameliyattan çıkana kadar çok korktuk. Ama doktorlarımız sayesinde beyimin durumu şimdi iyi. Doktorlarımızdan Allah razı olsun.”diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.