İŞKENCE HABERİNE YALANLAMA

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.06.2012 - 16:29, Güncelleme: 05.06.2012 - 16:29
 

İŞKENCE HABERİNE YALANLAMA

Geçtiğimiz günlerde medyada yer alan Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde “Copla İşkence Yapılıyor” haberlerine, hastane yönetiminden yalanlama geldi. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Sağlık Müdürlüğü olayı yargıya taşımaya hazırlanıyor.
 Medyada yer alan “Copla işkence yapılıyor” haberinde habere konu olan hastanın, hastaneye ailesinin isteği üzerine polis nezaretinde geldiği hatırlatılarak, hastanın yatmak istemediği ve ailesinin zorla yatırdığı vurgulandı. Aşırı öfkeli ve saldırgan olduğu belirtilen hastanın özel güvenlik personeli nezaretinde poliklinikten servise götürüldüğü, servise ilk yatışı esnasında hastanın uyuşturulduğu ve belli bir süre fiziksel hapiste tutulduğu belirtildi. Sağlık Müdürü Doktor Murat Türkyılmaz hastanede yaşanan ve işkence haberlerine konu olan olayın ayrıntılarını şöyle anlattı : “Hastanın yattığı C-2 servisinin tüm oda ve koridorlarında kamera sistemi mevcut. Hasta ile ilgi kamera kayıtları ayrıntılı olarak incelenmiş ve asla hastaya darp ve Modabet şiddet uygulanmadığı görülmüştür. Hastanın dosyasında yapılan incelemede herhangi bir olağan dışı durum görülmemiş ve yattığı süre içinde de hasta ile ilgili olarak güvenlik açısından tutanak tutulmamıştır. Hastanın ilk getirildiğinde yapılan muayenesinde vücudunun değişik yerlerinde Ekimoz tabir edilen ezikler görülmüş, bu eziklerin hastanın ailesi ve polis tarafından hastaneye zorla getirildiği esnada oluştuğu anlaşılmıştır. Hastanemizde hasta haklarına yönelik tüm tedbirler alınmıştır. Tüm alanlar kamera sistemi ile takip edilmektedir. Politikamız gereği hem hastalara hem de çalışanlarda yönelik şiddete sıfır toleransla çalışmaktayız. Sağlık Müdürü Türkyılmaz, bu tip haberlerin hem kurumun ve hem de personelin moral ve motivasyonunu düşürdüğünü belirterek, sağlık çalışanlarının yıpratılmak istendiğini söyledi. Türkyılmaz durumu yargıya taşıyacaklarını deliller doğrultusunda gerekenin yapılacağını belirtti.
Geçtiğimiz günlerde medyada yer alan Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde “Copla İşkence Yapılıyor” haberlerine, hastane yönetiminden yalanlama geldi. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Sağlık Müdürlüğü olayı yargıya taşımaya hazırlanıyor.
 Medyada yer alan “Copla işkence yapılıyor” haberinde habere konu olan hastanın, hastaneye ailesinin isteği üzerine polis nezaretinde geldiği hatırlatılarak, hastanın yatmak istemediği ve ailesinin zorla yatırdığı vurgulandı. Aşırı öfkeli ve saldırgan olduğu belirtilen hastanın özel güvenlik personeli nezaretinde poliklinikten servise götürüldüğü, servise ilk yatışı esnasında hastanın uyuşturulduğu ve belli bir süre fiziksel hapiste tutulduğu belirtildi.

Sağlık Müdürü Doktor Murat Türkyılmaz hastanede yaşanan ve işkence haberlerine konu olan olayın ayrıntılarını şöyle anlattı : “Hastanın yattığı C-2 servisinin tüm oda ve koridorlarında kamera sistemi mevcut. Hasta ile ilgi kamera kayıtları ayrıntılı olarak incelenmiş ve asla hastaya darp ve Modabet şiddet uygulanmadığı görülmüştür. Hastanın dosyasında yapılan incelemede herhangi bir olağan dışı durum görülmemiş ve yattığı süre içinde de hasta ile ilgili olarak güvenlik açısından tutanak tutulmamıştır. Hastanın ilk getirildiğinde yapılan muayenesinde vücudunun değişik yerlerinde Ekimoz tabir edilen ezikler görülmüş, bu eziklerin hastanın ailesi ve polis tarafından hastaneye zorla getirildiği esnada oluştuğu anlaşılmıştır. Hastanemizde hasta haklarına yönelik tüm tedbirler alınmıştır. Tüm alanlar kamera sistemi ile takip edilmektedir. Politikamız gereği hem hastalara hem de çalışanlarda yönelik şiddete sıfır toleransla çalışmaktayız.

Sağlık Müdürü Türkyılmaz, bu tip haberlerin hem kurumun ve hem de personelin moral ve motivasyonunu düşürdüğünü belirterek, sağlık çalışanlarının yıpratılmak istendiğini söyledi. Türkyılmaz durumu yargıya taşıyacaklarını deliller doğrultusunda gerekenin yapılacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.