KABAK TADI VEREN KARPUZA DİKKAT

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.06.2019 - 17:22, Güncelleme: 18.06.2019 - 17:22
 

KABAK TADI VEREN KARPUZA DİKKAT

Yaz aylarının serinleten meyvesi karpuzun tadını kaçıran, adeta ‘kabak tadı’ veren  aşılı kapuzlara dikkat.
Havaların ısınmasıyla birlikte Adana karpuzu Manisa tezgahlarında yerini aldı. Manisalılar Ağustos ayında tezgahlarda kendini gösterecek yerli karpuz çıkana kadar Çukurova karpuzlarını yemeye devam edecek. İlk zamanlar kilosu 4 TL’den satılmaya başlanan karpuz şimdilerde 1.5 TL’ye düştü. İlerleyen günlerde fiyatın daha da düşmesi bekleniyor.  Karpuzların günlük olarak Adana’dan geldiğini ve taze olarak müşterilere sunulduğunu belirten Manav Mehmet Dizemen “Bir karpuz ortalama 10-12 kg’a denk geliyor. Müşteriye çok geliyor bu yüzden zembil olmasın diye bölüp yarım karpuz da satıyoruz” dedi.  “KARPUZ İŞİ ŞAKAYA GELMEZ” Bazı üreticilerin daha fazla verim almak ve daha erken hasat ederek fazla gelir kazanmak hedefiyle kabak aşılı karpuza yöneldiklerini ifade eden Dizemen, kendi tezgahında bu tür karpuzu satmadığını ancak bazı kötü niyetli insanların aşılı karpuz satmaya yöneldiğini ifade etti. Dizemen, dışarıdan güzel görünen ancak içeriğinde karpuza has kokusu ve lezzetli olmayan bu aşılı karpuzlara karşı vatandaşları uyaran Dizemen,  “Lezzetli ve güzel karpuzun dış kısmı parlak olur. Sapı kuru olur. Karpuz sapı yeşil ve dik olanlar çiğ karpuzdur. Yeşil ve dik saplı karpuz kabak aşılıdır. İyi karpuz sapını kurutur. Karpuzlar Adana’dan günlük geldiği için hepsi taze. En fazla iki gün tezgahta duruyor. Satışlar hızlı olduğu için Manisa haline her gün taze karpuz geliyor. Şuanda karpuzlar çok iyi. Ama kötü niyetli insanlar var kabak aşılı karpuz satıyor. Hem hamallığı ayrı dert hem de verilen para. O yüzden insanlar bildikleri, güvendikleri yerlerden karpuz alsınlar. Karpuz işi şakaya gelmez. Çok ciddi bir iş” şeklinde konuştu. –Özlem ŞAHİN  
Yaz aylarının serinleten meyvesi karpuzun tadını kaçıran, adeta ‘kabak tadı’ veren  aşılı kapuzlara dikkat.

Havaların ısınmasıyla birlikte Adana karpuzu Manisa tezgahlarında yerini aldı. Manisalılar Ağustos ayında tezgahlarda kendini gösterecek yerli karpuz çıkana kadar Çukurova karpuzlarını yemeye devam edecek. İlk zamanlar kilosu 4 TL’den satılmaya başlanan karpuz şimdilerde 1.5 TL’ye düştü. İlerleyen günlerde fiyatın daha da düşmesi bekleniyor.  Karpuzların günlük olarak Adana’dan geldiğini ve taze olarak müşterilere sunulduğunu belirten Manav Mehmet Dizemen “Bir karpuz ortalama 10-12 kg’a denk geliyor. Müşteriye çok geliyor bu yüzden zembil olmasın diye bölüp yarım karpuz da satıyoruz” dedi.
 “KARPUZ İŞİ ŞAKAYA GELMEZ”
Bazı üreticilerin daha fazla verim almak ve daha erken hasat ederek fazla gelir kazanmak hedefiyle kabak aşılı karpuza yöneldiklerini ifade eden Dizemen, kendi tezgahında bu tür karpuzu satmadığını ancak bazı kötü niyetli insanların aşılı karpuz satmaya yöneldiğini ifade etti. Dizemen, dışarıdan güzel görünen ancak içeriğinde karpuza has kokusu ve lezzetli olmayan bu aşılı karpuzlara karşı vatandaşları uyaran Dizemen,  “Lezzetli ve güzel karpuzun dış kısmı parlak olur. Sapı kuru olur. Karpuz sapı yeşil ve dik olanlar çiğ karpuzdur. Yeşil ve dik saplı karpuz kabak aşılıdır. İyi karpuz sapını kurutur. Karpuzlar Adana’dan günlük geldiği için hepsi taze. En fazla iki gün tezgahta duruyor. Satışlar hızlı olduğu için Manisa haline her gün taze karpuz geliyor. Şuanda karpuzlar çok iyi. Ama kötü niyetli insanlar var kabak aşılı karpuz satıyor. Hem hamallığı ayrı dert hem de verilen para. O yüzden insanlar bildikleri, güvendikleri yerlerden karpuz alsınlar. Karpuz işi şakaya gelmez. Çok ciddi bir iş” şeklinde konuştu. –Özlem ŞAHİN
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.