KAHKAHA ATMAK ÖMRÜ UZATIYOR

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.05.2016 - 10:13, Güncelleme: 19.05.2016 - 10:13
 

KAHKAHA ATMAK ÖMRÜ UZATIYOR

Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi, engelli çocuklarını emek ve zorluklarla büyütmeye çalışan ailelere yönelik farklı bir çalışmaya imza attı. Kahkaha yogası etkinliği düzenleyen meclis, Özden Kurnaz'dan kahkaha atmanın faydalarını ve nasıl içten kahkaha atılacağını öğrendi.
 Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi, Manisa’da ilk defa gerçekleştirilen Kahkaha Yogası etkinliğinde engelli ailelerini ve kent konseyi üyelerini konuk etti. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte Özden Kurnaz içten kahkaha atmanın yöntemlerini uygulamalı olarak anlattı. Etkinliğe Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, İdris Avşar ve Mustafa Dandin, AK Parti Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Atik, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bedriye Pehlivan, engelli aileleri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bedriye Pehlivan, “Engelli Meclisi olarak tüm gönüllü arkadaşlarımla beraber, ilimizde mevcut bulunan engelli derneklerimizle, tüm engelli gruplarımızla elimizden geldiğince faaliyetler, programlar yapmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken amacımız farkındalığı arttırmak. Bugün yoğun emekle engelli çocuklarını büyütmeye çalışan ailelerimizi ağırlamak istedik. Bizler de bu fırsatla içten kahkaha atmayı öğreniyoruz" diye konuştu. Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan da, amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.    'TEBESSÜM ETMEK SADAKADIR'   Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ise, Manisa’da ilk defa gerçekleştirilen etkinliğin katılımcılar üzerinde olumlu etki bıraktığını ifade etti. Avşar, konuşmasında “Dinimizce de tebessüm etmek sadakadır. Pozitif yaşamak, güne iyi başlamak, insanın bütün enerjisini çok daha iyi noktaya getiriyor. Gün boyu yaşadığımız her şey bizlerin moralini bozmaya ve motivasyonumuzu üşürmeye elverişli durumda. Çevremizde ne kadar çok güler yüzlü insan olursa, bizlerin de enerjisi o denli yüksek oluyor. Kısacası hepimizin daha pozitif, enerji dolu ve güler yüzlü bir şekilde kardeşçe yaşamamız lazım” diye konuştu.     'KAHKAHA ATMAK BEDEN DENGESİNİ KORUR'   Katılımcılarla kahkaha yogası yapan Özden Kurnaz önce nefes alma tekniklerini gösterdi, ardından da kahkaha atmanın faydalarını anlattı. Kurnaz, “Gülmek, psikolojik ve fizyolojik açıdan bir sağlık ve denge belirtisidir. Kahkaha sırasında yüz, göğüs, karın iç organları ile sindirim sistemindeki kaslar uyarılır. Buna bağlı olarak sindirim hızı ve solunum derinliği artar. Gülme esnasında kaslar kasılır ve gevşer. Ağrıya tolerans artar. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisini ise, yapılan araştırmalar söylüyor. Güldüğünüzde, otonom sinir sistemini harekete geçirerek, stres hormonlarının seviyesini olumlu yönde etkiler. Hayatına mizahı ve kahkahayı alanların beden dengesi korunur. Kahkaha atmak, hayata pozitif bakmak ömrü uzatır” dedi.  
Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi, engelli çocuklarını emek ve zorluklarla büyütmeye çalışan ailelere yönelik farklı bir çalışmaya imza attı. Kahkaha yogası etkinliği düzenleyen meclis, Özden Kurnaz'dan kahkaha atmanın faydalarını ve nasıl içten kahkaha atılacağını öğrendi.
 Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi, Manisa’da ilk defa gerçekleştirilen Kahkaha Yogası etkinliğinde engelli ailelerini ve kent konseyi üyelerini konuk etti. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte Özden Kurnaz içten kahkaha atmanın yöntemlerini uygulamalı olarak anlattı. Etkinliğe Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, İdris Avşar ve Mustafa Dandin, AK Parti Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Atik, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bedriye Pehlivan, engelli aileleri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bedriye Pehlivan, “Engelli Meclisi olarak tüm gönüllü arkadaşlarımla beraber, ilimizde mevcut bulunan engelli derneklerimizle, tüm engelli gruplarımızla elimizden geldiğince faaliyetler, programlar yapmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken amacımız farkındalığı arttırmak. Bugün yoğun emekle engelli çocuklarını büyütmeye çalışan ailelerimizi ağırlamak istedik. Bizler de bu fırsatla içten kahkaha atmayı öğreniyoruz" diye konuştu. Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan da, amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

 'TEBESSÜM ETMEK SADAKADIR'

 

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ise, Manisa’da ilk defa gerçekleştirilen etkinliğin katılımcılar üzerinde olumlu etki bıraktığını ifade etti. Avşar, konuşmasında “Dinimizce de tebessüm etmek sadakadır. Pozitif yaşamak, güne iyi başlamak, insanın bütün enerjisini çok daha iyi noktaya getiriyor. Gün boyu yaşadığımız her şey bizlerin moralini bozmaya ve motivasyonumuzu üşürmeye elverişli durumda. Çevremizde ne kadar çok güler yüzlü insan olursa, bizlerin de enerjisi o denli yüksek oluyor. Kısacası hepimizin daha pozitif, enerji dolu ve güler yüzlü bir şekilde kardeşçe yaşamamız lazım” diye konuştu.  

 

'KAHKAHA ATMAK BEDEN DENGESİNİ KORUR'

 

Katılımcılarla kahkaha yogası yapan Özden Kurnaz önce nefes alma tekniklerini gösterdi, ardından da kahkaha atmanın faydalarını anlattı. Kurnaz, “Gülmek, psikolojik ve fizyolojik açıdan bir sağlık ve denge belirtisidir. Kahkaha sırasında yüz, göğüs, karın iç organları ile sindirim sistemindeki kaslar uyarılır. Buna bağlı olarak sindirim hızı ve solunum derinliği artar. Gülme esnasında kaslar kasılır ve gevşer. Ağrıya tolerans artar. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisini ise, yapılan araştırmalar söylüyor. Güldüğünüzde, otonom sinir sistemini harekete geçirerek, stres hormonlarının seviyesini olumlu yönde etkiler. Hayatına mizahı ve kahkahayı alanların beden dengesi korunur. Kahkaha atmak, hayata pozitif bakmak ömrü uzatır” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.