KANSER TARAMA ARACI KÖPRÜBAŞINDA

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.10.2013 - 14:35, Güncelleme: 29.10.2013 - 14:35
 

KANSER TARAMA ARACI KÖPRÜBAŞINDA

Manisa'dan başlayarak bütün ilçeleri gezen kanser tarama aracı Manisa'nın Köprübaşı ilçesine geldi.
KANSER TARAMA ARACI KÖPRÜBAŞINDA 'dan başlayarak bütün ilçeleri gezen kanser tarama aracı Manisa'nın Köprübaşı ilçesine geldi. Köprübaşı ilçe Devlet hastanesi kanserle mücadele kapsamında köprübaşı ve köylerinde kanser tarama seferberliği başlattı. Köprübaşı Devlet Hastanesi Baş Hekimi Aydın Atılmış Köprübaşı Belediyesinin araç tahsisiyle beklenenden daha fazlaya bir kitleye bu hizmeti sunduklarını söyledi. Baş Hekim Dr. Atılmış yaptığı açıklamada "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından, Türkiye'de yaygınlaştırılacak mobil araç hizmetinde aile hekimleri de hazır. İlce aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinin usule uygun olarak tarama Meme kanserinin daha erken yaşlarda görülmesi nedeniyle meme kanseri tarama yaşı 40'a indirildi. Rahim ağzı kanserlerinin erken teşhisi için 30-65 yaşları arasında devam edilen smear (sürüntü) programına HPV testleri de ilave edilirken yeni testler uygulamaya konulacak. Bu kapsamda bağırsak Gorabet kanserlerine yönelik ülke genelinde 50-70 yaşlar arasındaki vatandaşların dışkıda gizli kan testi ve kolonoskopi ile taranmaları ilçemize gelen mobil araçlarla 40-69 yaş arası kadın nüfus dikkate alınacak. Planlamalarda hedef nüfus iklim şartları ve coğrafi koşullar göz önüne alınarak yapılacak." dedi. "YILDA 175 BİN KİŞİ KANSERE YAKALANIYOR" Başhekim Atılmış acıkmamsında "Kanser, dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada gelen önemli bir toplum sağlığı problemi olarak biliniyor. Sağlık Bakanlığı verilerine Türkiye'de yılda 175 bin kişiye kanser teşhisi konuluyor. Her 100 bin erkekten 280'i ve 100 bin kadından 172'si kanser oluyor. Kanserli olguların üçte ikisi erkeklerde görülüyor. Ayrıca, kanser vakalarının üçte biri önlenebiliyor." şeklinde kaydetti.
Manisa'dan başlayarak bütün ilçeleri gezen kanser tarama aracı Manisa'nın Köprübaşı ilçesine geldi.
KANSER TARAMA ARACI KÖPRÜBAŞINDA
'dan başlayarak bütün ilçeleri gezen kanser tarama aracı Manisa'nın Köprübaşı ilçesine geldi.
Köprübaşı ilçe Devlet hastanesi kanserle mücadele kapsamında köprübaşı ve köylerinde kanser tarama seferberliği başlattı. Köprübaşı Devlet Hastanesi Baş Hekimi Aydın Atılmış Köprübaşı Belediyesinin araç tahsisiyle beklenenden daha fazlaya bir kitleye bu hizmeti sunduklarını söyledi. Baş Hekim Dr. Atılmış yaptığı açıklamada "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından, Türkiye'de yaygınlaştırılacak mobil araç hizmetinde aile hekimleri de hazır. İlce aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinin usule uygun olarak tarama Meme kanserinin daha erken yaşlarda görülmesi nedeniyle meme kanseri tarama yaşı 40'a indirildi. Rahim ağzı kanserlerinin erken teşhisi için 30-65 yaşları arasında devam edilen smear (sürüntü) programına HPV testleri de ilave edilirken yeni testler uygulamaya konulacak. Bu kapsamda bağırsak Gorabet kanserlerine yönelik ülke genelinde 50-70 yaşlar arasındaki vatandaşların dışkıda gizli kan testi ve kolonoskopi ile taranmaları ilçemize gelen mobil araçlarla 40-69 yaş arası kadın nüfus dikkate alınacak. Planlamalarda hedef nüfus iklim şartları ve coğrafi koşullar göz önüne alınarak yapılacak." dedi.
"YILDA 175 BİN KİŞİ KANSERE YAKALANIYOR"
Başhekim Atılmış acıkmamsında "Kanser, dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada gelen önemli bir toplum sağlığı problemi olarak biliniyor. Sağlık Bakanlığı verilerine Türkiye'de yılda 175 bin kişiye kanser teşhisi konuluyor. Her 100 bin erkekten 280'i ve 100 bin kadından 172'si kanser oluyor. Kanserli olguların üçte ikisi erkeklerde görülüyor. Ayrıca, kanser vakalarının üçte biri önlenebiliyor." şeklinde kaydetti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.