Koronavirüs aşısı zorunlu mu?

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.01.2021 - 10:44, Güncelleme: 06.01.2021 - 10:44
 

Koronavirüs aşısı zorunlu mu?

Çin'den alınan koronavirüs aşılarının 14 Ocak'tan itibaren uygulanmaya başlanması beklenirken, aşı olmayanlarla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Uzmanların, Sağlık Bakanlığı'na aşı olmayanların bazı kamu hizmetlerinden yararlanmaması önerisinde bulunduğu belirtildi.
Türkiye koronavirüsle mücadelesini kısıtlama kararları ve alınan önlemlerle sürdürmeye devam ederken, aşılama için de sona gelindi. Çin'den alınan ve geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye getirilen koronavirüs aşılarının analiz çalışmaları sürüyor. AŞILAMA 14 OCAK'TAN SONRA Herhangi bir aksama olmadığı takdirde, aşılama uygulamasının 14 Ocak'tan itibaren başlaması bekleniyor. Mutasyona uğrayan virüsün nasıl bir etkisi olduğunun tam olarak tespiti yapılana kadar da kısıtlamaların devam etmesi bekleniyor. Türkiye'de aşı olmak zorunlu tutulmazken, oluşan yeni riskli durumun bir an önce sona ermesi için uzmanlardan dikkat çeken öneri geldi. KAMU YASAĞI GÜNDEMDE Türkiye Gazetesi'nin bugünkü manşetinde Yücel Kayaoğlu imzasıyla yer alan habere göre uzmanlardan Sağlık Bakanlığı'na "aşı olmayanlar HES kodlarına işlensin" önerisi geldi. Bakanlık bu öneriyi dikkate alırsa, aşı olamayanlar bazı kamu hizmetlerinden yararlanamayacak. Uzmanlar, virüsü bitirebilmek için bazı yaptırımların şart olduğunu savunuyor.
Çin'den alınan koronavirüs aşılarının 14 Ocak'tan itibaren uygulanmaya başlanması beklenirken, aşı olmayanlarla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Uzmanların, Sağlık Bakanlığı'na aşı olmayanların bazı kamu hizmetlerinden yararlanmaması önerisinde bulunduğu belirtildi.

Türkiye koronavirüsle mücadelesini kısıtlama kararları ve alınan önlemlerle sürdürmeye devam ederken, aşılama için de sona gelindi.

Çin'den alınan ve geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye getirilen koronavirüs aşılarının analiz çalışmaları sürüyor.

AŞILAMA 14 OCAK'TAN SONRA

Herhangi bir aksama olmadığı takdirde, aşılama uygulamasının 14 Ocak'tan itibaren başlaması bekleniyor.

Mutasyona uğrayan virüsün nasıl bir etkisi olduğunun tam olarak tespiti yapılana kadar da kısıtlamaların devam etmesi bekleniyor. Türkiye'de aşı olmak zorunlu tutulmazken, oluşan yeni riskli durumun bir an önce sona ermesi için uzmanlardan dikkat çeken öneri geldi.

KAMU YASAĞI GÜNDEMDE

Türkiye Gazetesi'nin bugünkü manşetinde Yücel Kayaoğlu imzasıyla yer alan habere göre uzmanlardan Sağlık Bakanlığı'na "aşı olmayanlar HES kodlarına işlensin" önerisi geldi.

Bakanlık bu öneriyi dikkate alırsa, aşı olamayanlar bazı kamu hizmetlerinden yararlanamayacak.

Uzmanlar, virüsü bitirebilmek için bazı yaptırımların şart olduğunu savunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.