LAPAROSKOPİK CERRAHİ YÖNTEMİYLE ÜROLOJİ AMELİYATI

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.01.2012 - 09:13, Güncelleme: 11.01.2012 - 09:13
 

LAPAROSKOPİK CERRAHİ YÖNTEMİYLE ÜROLOJİ AMELİYATI

CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Gözde Kotan’a laparoskopik cerrahi tekniği ile gerçekleştirdiği operasyon başarıyla tamamlandı.
 CBÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bilgehan Yüksel ve Prof. Dr. Bilal Gümüş’ten oluşan ameliyat ekibinin, CBÜ Hastanesi çalışanlarından olan Gözde Kotan’a laparoskopik cerrahi tekniği ile gerçekleştirdiği operasyon, başarı ile tamamlandı. Ameliyat sonrası genel durumu iyi olup bir komplikasyon gözlenmeyen ve ertesi günü ayağa kalkıp dolaşmaya başlayan hasta, 10 Ocak 2012’de taburcu edildi. Ameliyatla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Bilal Gümüş, “CBÜ Hastanesi çalışanlarından Gözde Kotan isimli 26 yaşındaki hasta, uzun süredir var olan ancak son 1 aydır oldukça şiddetlenen sağ yan ağrısı şikayeti ile kliniğimize başvurdu. Hastaya yapılan tetkikleri sonucunda sağ üreteropelvik bileşke darlığı (sağ böbrek kanalı tıkanıklığı) tanısı koyuldu ve hastaya bu nedenle tedavi olması Celtabet gerektiği anlatıldı. Daha önce hiçbir ameliyat geçirmemiş olan hastaya bu hastalığına yönelik yapılabilecek tedavi alternatifleri anlatıldı ve kendisinin de onayı ile laparoskopik pyeloplasti ameliyatı yapılması kararlaştırılarak kliniğimize yatışı yapıldı. Bu cerrahi tekniğin tercih edilmesinde hastanın genç olması, daha önce hiçbir cerrahi geçirmemiş olması, laparoskopik tekniğin çok daha az iz bırakması ve ameliyat sonrası hastanın ayağa kalkma ile iyileşme sürecinin çok daha kısa olması etkili oldu. Hastamız 6 Ocak’ta yaptığımız ameliyat sonrası ilk günde olduğu gibi, taburculuğu sırasında da çok rahat olduğunu, ameliyata dair hiçbir sıkıntısı olmadığını belirtti. Teknolojik imkanlar tıpta her geçen gün daha fazla kullanılır hale gelmekte ve bu sayede ameliyatlar hasta için çok daha az zarar verici yöntemlerle yapılmaktadır.  Biz de bu imkanlardan birisi olan ve elimizde var olan laparoskopik cerrahi tekniği yapılabilen üroloji ameliyatlarını Manisa halkı başta olmak üzere, tüm Ege bölgesi halkının imkanına sunmaktan onur duyduğumuzu belirtmek isteriz” diye konuştu.    
CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Gözde Kotan’a laparoskopik cerrahi tekniği ile gerçekleştirdiği operasyon başarıyla tamamlandı.
 CBÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bilgehan Yüksel ve Prof. Dr. Bilal Gümüş’ten oluşan ameliyat ekibinin, CBÜ Hastanesi çalışanlarından olan Gözde Kotan’a laparoskopik cerrahi tekniği ile gerçekleştirdiği operasyon, başarı ile tamamlandı. Ameliyat sonrası genel durumu iyi olup bir komplikasyon gözlenmeyen ve ertesi günü ayağa kalkıp dolaşmaya başlayan hasta, 10 Ocak 2012’de taburcu edildi. Ameliyatla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Bilal Gümüş, “CBÜ Hastanesi çalışanlarından Gözde Kotan isimli 26 yaşındaki hasta, uzun süredir var olan ancak son 1 aydır oldukça şiddetlenen sağ yan ağrısı şikayeti ile kliniğimize başvurdu. Hastaya yapılan tetkikleri sonucunda sağ üreteropelvik bileşke darlığı (sağ böbrek kanalı tıkanıklığı) tanısı koyuldu ve hastaya bu nedenle tedavi olması Celtabet gerektiği anlatıldı. Daha önce hiçbir ameliyat geçirmemiş olan hastaya bu hastalığına yönelik yapılabilecek tedavi alternatifleri anlatıldı ve kendisinin de onayı ile laparoskopik pyeloplasti ameliyatı yapılması kararlaştırılarak kliniğimize yatışı yapıldı. Bu cerrahi tekniğin tercih edilmesinde hastanın genç olması, daha önce hiçbir cerrahi geçirmemiş olması, laparoskopik tekniğin çok daha az iz bırakması ve ameliyat sonrası hastanın ayağa kalkma ile iyileşme sürecinin çok daha kısa olması etkili oldu. Hastamız 6 Ocak’ta yaptığımız ameliyat sonrası ilk günde olduğu gibi, taburculuğu sırasında da çok rahat olduğunu, ameliyata dair hiçbir sıkıntısı olmadığını belirtti.

Teknolojik imkanlar tıpta her geçen gün daha fazla kullanılır hale gelmekte ve bu sayede ameliyatlar hasta için çok daha az zarar verici yöntemlerle yapılmaktadır.  Biz de bu imkanlardan birisi olan ve elimizde var olan laparoskopik cerrahi tekniği yapılabilen üroloji ameliyatlarını Manisa halkı başta olmak üzere, tüm Ege bölgesi halkının imkanına sunmaktan onur duyduğumuzu belirtmek isteriz” diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.