MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİN SEBEP OLDUĞU HASTALIKLAR

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.02.2017 - 09:27, Güncelleme: 27.02.2017 - 09:27
 

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİN SEBEP OLDUĞU HASTALIKLAR

Magnezyum eksikliği genelde aşırı alkol alımına, idrar söktürücü ilaçlara, yanlış beslenme, emzirme, ağır egzersiz türleri, hamilelik, stres ve sigara kullanımından dolayı ortaya çıkan bir mineral eksikliğidir. Magnezyumun vücudumuzda birçok çalışma alanı vardır.
Magnezyum Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir? Vücuttaki magnezyumun azalması veya emilememesinden dolayı birçok rahatsızlık ortaya çıkar. Magnezyum eksikliğinin belirtileri; halsizlik, yorgunluk, sinirlilik hali, iştahsızlık, kas ağrıları ve kramplar, göz seyirmeleri, kalp ritminde bozulmalar gibi birçok hastalığın habercisidir. Magnezyum birçok kimyasal reaksiyonlar için gerekli olan bir mineraldir. Enerji üretimini tetikleyen enzimler magnezyuma bağlıdır ve eksikliği kronik enerji eksikliği sonucunu ortaya çıkarabilir. Aynı zamanda magnezyumun böbrek taşları, diyabet yüksek tansiyon, migren ve diyabet gibi rahatsızlıklara da iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Yüksek düzeyde magnezyum alımı ölümle sonuçlanabilir.   Magnezyum Eksikliğinde; Anksiyete veya diğer sinir bozukluklarına sebep olabilir. Sporcular, şeker hastaları, sigara içenlerde, hamile bayanlarda magnezyuma ihtiyaç daha fazladır. Hamilelikte magnezyum eksikliği rahim kasılmalarını arttırarak erken doğum riskini arttırır. Yeni doğan bebekte görülen eksikliğin bebeğin ani ölümü ile sonuçlanabilir. Kas kasılmalarını ve karbonhidratların enerjiye dönüşümünü kontrol ettiği için sporcular için bu mineral ayrı bir önem taşır. Egzersiz sonunda çabuk yorulma, kas spazmlarını ortaya çıkarır.   Hangi Besinler Günlük Magnezyum İhtiyacının Ne Kadarını Karşılar? Magnezyumun günlük önerilen miktarı; Kadınlarda 310 mg Erkeklerde 400 mg’dır. Ispanak: Bir tabak ıspanak 157 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %40’ını karşılar. Pazı: Bir tabak pazı 154 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %38’ini karşılar. Börülce: Bir tabak börülce 120 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %30’unu karşılar. Bitter Çikolata: Bir tablet 95 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %24’ünü karşılar. Kabak Çekirdeği: Bir avuç 92 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %23’ünü karşılar. Badem: Bir avuç 80 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %20’sini karşılar. Avokado: Bir orta boy 58 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %15’ini karşılar. Yoğurt: Bir kâse 50 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %13’ünü karşılar. İncir: Yarım tabak 50 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %13’ünü karşılar. Muz: Bir orta boy 32 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %8’ini karşılar. Magnezyum kasların fonksiyonlarını yerine getirmesi ve kalbin kan pompalayabilmesi için önemli mineraldir. Önerilen kadarının alınması tercih edilmelidir, vücuda fazla alınması ani ölümlere sebep olabilir.  
Magnezyum eksikliği genelde aşırı alkol alımına, idrar söktürücü ilaçlara, yanlış beslenme, emzirme, ağır egzersiz türleri, hamilelik, stres ve sigara kullanımından dolayı ortaya çıkan bir mineral eksikliğidir. Magnezyumun vücudumuzda birçok çalışma alanı vardır.
Magnezyum Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir?
Vücuttaki magnezyumun azalması veya emilememesinden dolayı birçok rahatsızlık ortaya çıkar. Magnezyum eksikliğinin belirtileri; halsizlik, yorgunluk, sinirlilik hali, iştahsızlık, kas ağrıları ve kramplar, göz seyirmeleri, kalp ritminde bozulmalar gibi birçok hastalığın habercisidir. Magnezyum birçok kimyasal reaksiyonlar için gerekli olan bir mineraldir. Enerji üretimini tetikleyen enzimler magnezyuma bağlıdır ve eksikliği kronik enerji eksikliği sonucunu ortaya çıkarabilir. Aynı zamanda magnezyumun böbrek taşları, diyabet yüksek tansiyon, migren ve diyabet gibi rahatsızlıklara da iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Yüksek düzeyde magnezyum alımı ölümle sonuçlanabilir.
 
Magnezyum Eksikliğinde; Anksiyete veya diğer sinir bozukluklarına sebep olabilir. Sporcular, şeker hastaları, sigara içenlerde, hamile bayanlarda magnezyuma ihtiyaç daha fazladır. Hamilelikte magnezyum eksikliği rahim kasılmalarını arttırarak erken doğum riskini arttırır. Yeni doğan bebekte görülen eksikliğin bebeğin ani ölümü ile sonuçlanabilir. Kas kasılmalarını ve karbonhidratların enerjiye dönüşümünü kontrol ettiği için sporcular için bu mineral ayrı bir önem taşır. Egzersiz sonunda çabuk yorulma, kas spazmlarını ortaya çıkarır.
 
Hangi Besinler Günlük Magnezyum İhtiyacının Ne Kadarını Karşılar?
Magnezyumun günlük önerilen miktarı; Kadınlarda 310 mg Erkeklerde 400 mg’dır.
Ispanak: Bir tabak ıspanak 157 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %40’ını karşılar.
Pazı: Bir tabak pazı 154 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %38’ini karşılar.
Börülce: Bir tabak börülce 120 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %30’unu karşılar.
Bitter Çikolata: Bir tablet 95 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %24’ünü karşılar.
Kabak Çekirdeği: Bir avuç 92 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %23’ünü karşılar.
Badem: Bir avuç 80 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %20’sini karşılar.
Avokado: Bir orta boy 58 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %15’ini karşılar.
Yoğurt: Bir kâse 50 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %13’ünü karşılar.
İncir: Yarım tabak 50 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %13’ünü karşılar.
Muz: Bir orta boy 32 mg magnezyum içerir günlük ihtiyacın %8’ini karşılar.
Magnezyum kasların fonksiyonlarını yerine getirmesi ve kalbin kan pompalayabilmesi için önemli mineraldir. Önerilen kadarının alınması tercih edilmelidir, vücuda fazla alınması ani ölümlere sebep olabilir.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.